Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Trippon Norbert menekül a sajtó elől botrányos házfelújítását követően - videó

Vágólapra másolva!
Kosik Kristóf ügyvéd a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta: Trippon Norbert újpesti alpolgármester ügyében – amennyiben a sajtóinformációk bebizonyosodnak – korrupció, pénzmosás és adócsalás is megvalósulhatott, ráadásul bűnszövetségben követhették el a bűncselekményeket. Az ügyvéd felhívta a figyelmet: a NAV csak alapos gyanú és konkrét bűnjel fellelésének reményében szállhat ki házkutatást tartani valakihez. Elmondta azt is, hogy azért gyakori bűnözői modell a készpénzes visszaosztás – ami a Lánchíd felújítása során is történhetett –, mivel így hosszú időn át könnyen megvalósítható és jól leplezhető a korrupció. Ma, a mesterséges intelligencia korában már jóval könnyebb a szabálytalanság kiszűrése.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli botrány rajzolódik ki a DK IV. kerületi alpolgármesterének házfelújítása kapcsán. A politikus 2019-ben vásárolta az ingatlant, majd azt felújíttatta. A Magyar Nemzethez eljuttatott számlák szerint a beruházást a Motingatlan Kft végezte, több tíz millió forint értékben. 

Csakhogy egy ismeretlen bejelentő elmondása alapján a munkát valójában a SZÍN-KER kft. végezte el.

A cégről azt érdemes tudni, hogy a baloldali vezetésű újpesti önkormányzattal közel 300 millió forint értékű szerződésben áll. Az ügyhöz kapcsolódóan a NAV házkutatást tartott Trippon Norbertéknél. A Magyar Nemzet pedig arról számolt be, hogy további fejlemények történtek. A hatóságok ugyanis kihallgatták a Motingatlan ügyvezetőjét, aki bevallotta, hogy a SZIN-KER Építő kft. ügyvezetője évekkel ezelőtt azzal kereste meg, hogy az újpesti alpolgármester, Trippon Norbert felesége házának felújításához tudna-e számlákat kiállítani a Motingatlan nevében. Az ügyletbe belementek, majd csaknem bruttó 23 millió forintértékben ki is állították a számlákat. Ezt követően a pénzt a SZIN-KER Építő kft részére átadták. 

Csakhogy mindezt eltitkolták, ezzel a költségvetésnek közel ötmillió forintos vagyoni hátrányt okozhattak.

Karácsony Gergely és Trippon Norbert 
Fotó: Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A botrány kirobbanása óta Trippon Norbert látványosan kerüli a sajtót. Kedden bizottsági ülést tartottak az újpesti városházán. Annak ellenére viszont, hogy Trippon Norbert több javaslatot is beterjesztett, nem jelent meg az ülésen. Párttársa Varju László a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy a politikus a szerdai rendkívüli testületi ülésen biztosan részt vesz. A Magyar Nemzet a Pesti Srácok stábjával ott akarta kérdezni az ügyről a politikust. Csakhogy 

a sajtó munkatársait nem engedték a képviselők közelébe, az ülésterem legvégére száműzték az újságírókat. 

Eközben egy az önkormányzattal szerződésben álló hölgy folyamatosan igyekezett ellehetetleníteni, hogy a sajtó munkatársai bármit is kérdezni tudjanak Trippontól. Végül a Pesti Srácok újságíróját azzal támadta, hogy nekiment. Ez már csak azért is lehetetlen, mert a sajtómunkás éppen a széksorok között állt.

Trippon Norbert végül igyekezett mindent elkövetni, hogy semmiképpen ne kerülhessen a kamerák közelébe. Az alpolgármester csak a testületi ülés megkezdése után érkezett egy hátsó ajtón, így lehetetlen volt bármit is megkérdezni tőle. Az utolsó napirendi pontot zárt ajtók mögött tárgyalták. Amikor ennek vége lett, Trippon Norbert még az újságírók újbóli felbukkanása előtt, zárt ajtók mögött a hátsó ajtón elhagyta az üléstermet.

Trippon Norbert tehát ahelyett, hogy magyarázatot adna a meglehetősen gyanúsnak tűnő házfelújításáról, menekül és bujkál a sajtó elől.

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről