Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Magyar Péter szombaton azzal fenyegetőzött, hogy feljelenti a Facebooknál a magyar kormány háborúellenes kampányát, vasárnap a Facebook törölte Orbán Viktor háborúellenes beszédét a Békemeneten

Soros György, sorosgyörgy
Soros György
Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP
Vágólapra másolva!
Törölték a köztévé Facebook-oldaláról Orbán Viktor kormányfő Békemeneten elmondott beszédét. Mindez azért furcsa, mert pont most indított az agresszív exférj Magyar Péter háborúpárti kampányt azzal, hogy betiltaná a háborúellenes véleményeket. Mint ismert, Magyar EP-listája tele van Soros-párti, háborúpárti jelöltekkel, sőt a Facebook egyik jogtanácsosa is a listán van. Magyar Péternek az a feladata, hogy a háborúval kapcsolatban ne az legyen, amit a magyar kormány mond, a Soros-birodalom utasításait követeli és feljelent.
Vágólapra másolva!

A hétvégén a Facebook átmenetileg törölte Orbán Viktor miniszterelnök Békemeneten elmondott beszédének felvételét. Az időzítés nemcsak a választási hajrá miatt különös, hanem azért is, mert Magyar Péter szombaton bejelentette: a háborúellenes kampány törlését kéri a közösségi médiaszolgáltatóktól. Mindeközben Magyar európai parlamenti listájának második helyén az a Dávid Dóra áll, aki amellett, hogy a Facebook jogásza volt, korábban a Soros-hálózat szervezeteinél dolgozott. A Facebook azzal azzal indokolta a döntést, hogy szerinte

veszélyesnek minősített személyekhez és szervezetekhez kapcsolódó szimbólumokat osztottak meg, illetve veszélyes személyeket és szervezeteket dicsőítettek és támogattak.

Bár a videót később újra elérhetővé tették, a döntés a választási hajrában mégis veszélyes irányba mutat.

Ugyanis szombaton, közvetlenül a békemenet után Magyar Péter online sajtótájékoztatóján követelte a kormánytól, hogy állítsák le a háborúellenes kampányt. Magyar Péter egyúttal azt is elmondta, az ügyben a médiahatósághoz fordul és beperli Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét. "Valamint írni fogunk hivatalos megkeresést az összes közösségi médiaplatformnak, ahol ezek a hirdetések mennek, hogy vegyék le" – fogalmazott a magát liberálisnak valló politikus.

Soros háborúpárti emberei vannak Magyar listáin

Mindez azért is érdekes, mert 

Magyar Péter európai parlamenti listájának második helyén Dávid Dóra, a Facebookot tulajdonló Meta jogtanácsosa is szerepel 

- írja a Magyar Nemzet.

Dávid Dóra 2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok.

 Nehéz a véletlen művének tekinteni, hogy az említett szervezet egyik partnere jelenleg a Jenner&Block, David Pressman ügyvédi irodája. 2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative, valamint a szintén a milliárdos spekuláns által pénzelt Amnesty International volt a partnerük.

Ezt követően Dávid Dóra 2015-ben közel egy éven keresztül annál a Save the Children nevű civil szervezetnél dolgozott, amely 2016 óta több alkalommal is kapott támogatást Soros György Open Society Foundations (OSF) nevű alapítványától.

A jogász 16 éves kora óta külföldön él, jogi végzettségeit is Angliában, illetve Németországban szerezte. Több nagyvállalatnál is alkalmazták, jelenleg a Facebook/Meta jogtanácsosa. Mindez már önmagában rengeteg kérdést vet fel, többek között a legfontosabb közösségi médium kampányban játszott szerepe, annak jövőbeli európai szabályozása, a választásokon induló jelöltek egyenlő feltételek mellett zajló versenye kapcsán.

Dávid Dóra ugyanakkor egyelőre nem vállalt olyan közszerepléseket, ahol egyáltalán lehetőség lenne kérdezni tőle életútja, Soros-kapcsolatai és a Facebook anyacégénél betöltött szerepe kapcsán.

Érdemes felidézni azt is, hogy az Igazgyöngy Alapítvány vezetője is fellépett Magyar debreceni rendezvényén, ezek mind-mind olyan szervezetek, amelyek a Soros-hálózathoz köthetőek.

Az Igazgyöngy Alapítvány például több mint 24 éve partnere Soros Györgynek. Az évek alatt pedig összesen több mint 100 ezer dollárt kaptak tőlük. 

Összefoglalva: amint meglátta a békemenet tömegeit, Magyar Péter azonnal a háborúellenes kampány leállítását javasolta. Javaslata alapján pedig úgy tűnik, Magyar a háborúpárti erők eszköze lett, akit arra akarnak használni, hogy a háborúellenes hangokat Magyarországon is betiltsák, a háború ellen felszólalókat elnémítsák.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről