Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök a Napi aktuális stúdiójában Bayer Zsolttal beszélget szombat este nyolc órától, amelyet az Origo élőben közvetít.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés

Orbán Viktor kormányfőt a Napi aktuális stúdiójában Bayer Zsolt fogadja szombat este nyolc órától. 

 

20:37
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Magyar válogatott: Cél a vébédöntő!

A kormányfő szerint a helyes cél a fociban, hogy vébé döntőt játszunk, hiszen kétszer voltunk már ott. 

Látok most egy fejlődési ívet, egy nagy tettekre képes csapatunk van, de nem olyan jó, hogy nagy tetteket várjunk el tőlük –

 tette hozzá. 

Az eredményt a végén tudomásul kell venni, ha megvolt a szív és odatettük magunkat.


 

20:35
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

A Fidesz szempontját megelőzi az, hogy legyen változás

A miniszterelnök közölte, Alexandra egy nagyon bátor nő, mert amikor belevágott, akkor nagyon nehéz volt a helyzet, és nehéz célt tűzött ki. A Fidesz budapesti szervezetének a megerősítése valahogy elmaradt, és nem éri el azt a szintet, amit az ország bármely másik részén megvan. 

A leggyengébb Fidesz-képviselet Budapesten van. 

Budapesten sok nemzeti érzelmű ember lakik, és nem egy eleve elveszett hely, hanem egy olyan város amelyért meg kell küzdeni – ismertette a miniszterelnök. Alexandra egy olyan kampányba vágott bele, aminek a háttere nem volt elég erős, és most úgy látta, hogyha változást akarunk, akkor vissza kell lépnie. A Fidesz szempontját megelőzi az, hogy legyen változás, és emiatt a kormányfő helyesnek tartja Szentkirályi döntését.


 

20:32
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Miért vásárolta vissza a repteret a kormány?

A reptér visszavásárlásáról azt mondta Orbán Viktor, hogy 2010-ben amikor megkapták a kétharmados felhatalmazást, akkor a hazai gazdaság kulcságazatainak nagy része külföldi kézen volt, köztük a reptér is. Akkor megalkottunk egy programot, hogy a magyar nemzeti tulajdonnak meg kell haladnia az 50 százalékot az egyes területeken. Mai napig nem sikerült elérni a kiskereskedelemben ezt az állapotot, és ezt a jövőben meg kell tenni – mondta. Már a COVID előtt közel voltunk a felvásárláshoz, de most hogy a magyar gazdaság erős, akkor eljött a pillanat. Most megaláltuk azt a működtetető partnert, akivel a világ egyik legjobb repülőtere lehet – mondta a kormányfő. Óriási tervek vannak arra nézve, hogy a magyar gazdaság ebből profitáljon.
 

20:29
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Túlságosan önérzetes nép a magyar?

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar túlságosan önérzetes nép, és fair elbánásnak kell lennie a világban, de sajnos a világ nem igazságos. Őket is a saját érdekük befolyásolja – tette hozzá. Nekünk nem kell túl sokat foglalkozni azokkal a véleményekkel, amiket rólunk mondanak Nyugaton, hanem azzal kell foglalkozni, hogy a céljainkat elérjük. Tevékenyebb élet szükséges, ki kell jelölni, meg kell határozni, és el kell érnünk a céljainkat – mondta Orbán Viktor. 


 

20:25
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Nem lehetett minket megfojtani

A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarország nem egyszerűen az intézményeiben, hanem a közvéleményében is erős ország. Ha megkérdezzük az embereket, hogy fizessünk napi hatmilliót, vagy engedjük be a migránsokat, akkor egyértelmű lesz a válasz. A kormányfő arról is beszélt, hogy Brüsszel mindent elkövetett annak érdekében, hogy letérdeljünk előttük, mert nem fizették ki a nekünk járó pénzeket. Mindezek ellenére nagy menyiségben tudunk pénzt, és beruházásokat elérni, a hazai gazdasági növekedés magasabb lesz mint az uniós átlag – mondta. 

Nem lehetett minket megfojtani, mert felépítettük a független-szuverén Magyarországot. Ezt építettük, amikor nem baloldali krományok voltak. Ennek a rendszernek a szíve, hogy a választók mindig akkora bizalmat adnak, hogy ne kelljen koalíciókat létrehozni –

 ismertette a miniszterelnök. Azért tudjuk megvédeni az országot, mert a választók azt akarják, hogy legyünk szuverén és független ország.

20:20
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A polgári-keresztény oldal képes megvédeni az ország szuverenitását

Hiába vagyunk szövetségesek az amerikaiakkal és az EU-val, mégis folyamatos a befolyásolási kísérletek. Mindezek ellenére folyamatosan kiépítettük az ellenállási pontokat az ilyen befolyásolási kísérletekkel szemben – tette hozzá. Mi védekezünk a Soros-féle nyílt társadalommal szemben, sőt korábban a magyar baloldal is védekezett Soros ellen. Akkor még nem vették meg őket kilóra – mondta Orbán Viktor. A polgári-keresztény oldal képes megvédeni az ország szuverenitását. 

A baloldal elesett, az internacionalizmus áldozata lett. 

 

20:19
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Nincsenek abban a helyzetben

A miniszterelnök közölte, Közép-Európa azt gondolja, amit mi csak a vezetők nem azt mondják. Egy szlovák, egy magyar, egy román, egy szerb nagyjából egy sávon belül vannak, míg a Kárpátoktól északra más a helyzet. A vezetők nincsenek abban a helyzetben, hogy azt képviseljék, amit az emberek. A nagyok kiépítik azt a képességüket, hogy képesek legyenek az akaratukat más országok területén érvényesíteni – mondta a Orbán Viktor. 

20:15
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Nagyon nehéz megállítani a háborús gépezetet

Ha egy ilyen keleti háború megindul, akkor mindenki meglátja a lehetőséget, és ők nyomják előre a gépezetet. Nekünk azt kell tudnunk, hogy a háborúban nem az dől el, kinek van igaza, hanem ki marad életben – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint egy idő után nagyon nehéz megállítani a háborús gépezet, és más az események logikája egy háború előtt, mint menet közben, vagy a végén. Nem szabad az ügyek intézését átadni a katonák kezébe. Nagy hiba volt, hogy nem szigeteltük el az elején a konfliktust, holott ez két szlév nép háborúja, és meg lehetett volna akadályozni a mostani helyzetet, amikor egy atomháború lehetősége is előállt.

20:14
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

40 milliárdos újabb kölcsön Ukrajnának

Orbán Viktor arról is beszélt, a nyugati háborúpárti vezetők le akarják győzni Oroszországot. Mindennek oka a pénz és a befolyás megszerzése. Ukrajna újabb 40 milliárdnyi amerikai kölcsönt kaphat, ha erre az európaiak kezességt vállalnak – tette hozzá. A kormányfő felidézte, hogy a jelcini korszakban az orosz álam szétesése idején a nyugatiak megpróbálták növelni a befolyásukat, később pedig az oroszok újraszabályozták az országukat. Sokan kívánkoznak vissza az akkori időkbe, itt egy nagy keleti erőviszony-átrendeződést vízionálnak – tette hozzá.

20:10
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

24 óra le lehetne zárni a háborút

A kormányfő szerint első lépésben rá kell szorítani az embereket, hogy hozzanak háborúellenes döntéseket, és ennek terepe az EP-választás. Azt kérem az emberektől, hogy erősítsék meg a magyar kormány mögötti támogatottságot a béke érdekében – tette hozzá. Ha a belpolitikában világossá válik, hogy a békepártiak többségben vannak, az a háborúpártiakat jó irányba fodíthatja. Novemberben pedig az amerikai választáson kell megállítani a háborúpárti erőket. 24 óra kell, hogy a háborút megállítsuk, és rendezhető ez a konfliktus – ismertette a kormányfő.

20:08
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

A háború emberi döntések következménye

A háborút emberek csinálják, és úgy haladnak, hogy jól ismert személyek döntések hoznak a folytatásáról. A háború nem egy elháríthatatlan átok, hanem emberi döntések következménye – mondta Orbán Viktor. A kormányfő rámutatott arra, hogy a politikusok az unióban mindig félresöpörték a magyar békepárti döntéseket. Az a kérdés, hogy a politikusok maguktól tudnak-e jó döntést hozni.

 Mivel nem tudnak jó döntést hozni, így csak a politikai változás lehet a megoldás, és rájuk kell kényszeríteni a változást.

 

20:06
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Így gyorsan eljutunk a nyílt katonai konfliktusig

Akik azt mondják, hogy túlzunk, azoknak azt szoktam mondani, hogy a német kancellár két éve kizárta a halált okozó fegyverek szállítását és az energiaszankciókat is. Ma már német tankok rohangolnák Ukrajnában, és mára a teljes európai gazdaságot levágták az olcsó orosz energiáról. Ha ezzel az ütemmel haladunk, akkor néhány hónap után ott leszünk a nyílt katonai konfliktusnál – mondta Orbán Viktor.

20:04
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem túlzás, amit mondunk

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, csupa olyan dolog lehetséges, amit megpróbálunk elhesegetni, de idővel bekövetkezik. Egyesek szerint eltúlozzuk a háborús veszélyt, de ha visszagondolunk arra, mi volt két éve, akkor nem túlzás, amit most mondunk és előrejelzünk – tette hozzá. A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy két évvel ezelőtt az orosz elnökkel tárgyalt, és 50-50 szézalék esélyt adott arra, hogy Oroszország a nemzetközi jogi szabályok ellenére meg fogja támadni Ukrajnát, mert nem szeretné, hogy Kijev a NATO tagja legyen.

20:02
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Fidesz: Egymillió találkozás egy nap alatt!

Az egész országot mozgósítja a Fidesz az Egymillió Találkozás Napján, s mint a legutóbbi videójuknál írják: még nincs vége a napnak.


 

19:56
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Robert Fico látleletet adott a magyar baloldalról

Vasárnap tegyük világossá, hogy a magyar emberek ellenében itt nem lehet választást nyerni! - írta közösségi oldalán a magyar miniszterelnök.


 

19:53
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ma ott vagyunk minden faluban és minden városban, minden utcában és minden téren

Szolnokon kezdte, majd Karcagon és Debrecenben folytatta az Egymillió Találkozás Napjára szervezett kampánykörútját Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szombaton.

 

 


 

19:51
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Egymillió Találkozás Napja: elképesztő siker Orbán Viktor korszakos ötlete

18:31
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Háború vagy béke

A Orbán Viktor a Hír TV Napi aktuális című műsorának ma esti különkiadásában arra emlékeztet, hogy a vasárnapi választás tétje: háború vagy béke. 

18:30
június 08, 2024
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor kormányfőt a Napi aktuális stúdiójában Bayer Zsolt fogadja szombat este nyolc órától. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről