Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Íme a legfinomabb kovászos uborka receptje - videó

kovászosuborka
Kovászos uborka.
Fotó: Mindmegette.hu
Vágólapra másolva!
A magyar konyha savanyúságainak régi kedvence a kovászos uborka. Szinte nincs olyan család, ahol ne készülne. Ráadásul nemcsak maga a kovászos uborka nagyon finom, hanem a leve is igazán hűsítő a nagy nyári melegben. Ezt a hagyományos fermentált finomságot nagyon egyszerűen elkészíthetjük.
Vágólapra másolva!

A kovászos uborka igazi nyári különlegesség, amely számos családi étkezés nélkülözhetetlen eleme. A recept egyszerű és nagyszerű, tökéletes azoknak is, akik még soha nem próbálkoztak vele. 

Hozzávalók:

  • 2 kg kovászolni való uborka
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 3 liter víz
  • 3 ek. só
  • 1 szelet kovászos kenyér

- a hozzávalók egy 5 literes üveghez értendőek.

Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítheti el ezt a tradicionális, mindig frissítő csemegét otthon. 

A kovászos uborka elkészítése egy igazi hagyomány

Ahhoz, hogy a végeredmény ropogós és ízletes legyen, néhány apró trükköt érdemes megfogadni. A videóban bemutatjuk, hogyan válaszd ki a legjobb uborkákat, milyen fűszereket használj, valamint hogy milyen körülmények között érleld őket a tökéletes íz és állag eléréséhez. 

A kovászos uborka nemcsak ízletes, de egészséges is

Tele van probiotikumokkal, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre, valamint számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Egy igazán frissítő és tápláló kiegészítője lehet bármely étkezésnek, legyen szó egy egyszerű szendvicsről vagy egy gazdag húsos ételről - írta a Mindmegette.

A fermentált ételeknek számos fajtája létezik, az egyik ilyen a savanyúságok csoportja. A savanyítás ősi gyakorlat, minden kultúrának megvan a saját módszere rá. Ráadásul elképesztő egészségügyi előnyökkel jár a fogyasztásuk

A savanyúságok értékes tápanyagforrások, hasznos pro- és prebiotikumok, amelyek a bélre és az egész testre jótékonyan hatnak. Támogatják az emésztést és az anyagcserét.

Káposzta, uborka, paprika – Általában ezekből szoktunk savanyúságot készíteni. Kár lenne minden körülmények között megmaradni a régi, jól bevált szokásoknál, hiszen akkor sosem tapasztalnánk meg semmi újat. Például azt, hogy milyen finom a savanyított görögdinnye.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről