Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül13 bejegyzés

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik. 

 

07:11
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarorság! - című műsorának nyilatkozik. 

07:12
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Újra nemzeti kézben a reptér

A baloldal kiárusította, mi visszaszereztük! – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán. 

Több mint egy éves intenzív tárgyalássorozatot követően 2024. június 6-án aláírásra került a Budapest Airport Zrt. adásvételi szerződése. Ezzel a tranzakció lezárult, így közel húsz év után újra nemzeti többségi tulajdonba került a reptér – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. Azt írták, a Gyurcsány-kormány 2005-ben elkótyavetyélte ezt a nemzeti kincset, hiszen az állam számára rendkívül előnytelen vagyonkezelési szerződést kötött. A repülőtér tulajdonlása szuverenitási kérdés, amely nemcsak a személyszállítás és a turizmus, hanem az áruszállítás miatt is stratégiai jelentőséggel bír, a gazdasági vérkeringés egyik ütőere.


 

07:13
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A nemzeti egység nevében most csak a békére szabad szavazni

A békés fejlődés és a hídépítők kormányának nevezte a kabinetet a miniszterelnök csütörtökön, a Kalocsa-Paks Duna-híd átadóünnepségén, ahol arról is beszélt, hogy Európa a háborús készülődés állapotában van, ezért a vasárnapi választáson a nemzeti egység nevében csak a békére szabad szavazni. Orbán Viktor kiemelte: a Tomori Pál néhai kalocsai érsek és magyar hadvezér nevét viselő új Duna-híd nem csupán a folyó két partját összekötő közlekedési műtárgy, hanem mementó, acélból és betonból készült óriási felkiáltójel. Arra emlékeztet bennünket, magyarokat, hogy mekkora veszedelmet jelent a széthúzás, különösen háború idején – tette hozzá.

07:31
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

07:33
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Itt hallgathatják élőben az interjút Orbán Viktorral!

07:36
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Innen már nagyon nehéz visszalépni

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején arról beszélt, hogy a lehetőségeink vége felé járunk. Minden háború előkészítésének történetében volt olyan pont, amikor még vlt lehetőség a visszafordulásra - tette hozzá. 

Nagyon közel vagyunk ahhoz a ponthoz, amikor már nem lehet visszafordulni.

 Az, hogy a franciák átadják a repülőket, az hogy az orszok ellátják fegyverekkel az amerikaiak ellenségeit, azok nem bejelentések, hanem tények - tette hozzá.

 Nem szigeteltük el ezt a regionális konflitkust, és most a világ minden rlszén megjelenik.  

A remény hal meg utoljára, de minden nap fogy a remény - hangsúlyozta a kormányfő. 

07:40
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Egyre gyorsabban megyünk bele a nyílt konfliktusba

Itt a hétvégén kapunk egy esélyt, majd pedig jön az amerikai választást. Ha a következő hónapokban nem robban be a háború, és Donald Trump visszatér, akkor csinálhatunk egy össznyugati békekoalíciüót - mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint amiről lehetőségkén beszélnek a sajtóban, azok sok esetben eldötött tények. 

Logikus végkifejlete lesz a mostani helyzetnek, hogy nyugati csapatok érkeznek Ukrajnába. A magyar baloldaliak őrlödnek a háború és a béke álláspontja között, és ezt úgy akarják feloldalni, hogy szerintük eltúlozzák ezt a dolgot. 

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy érdemes megnézni, hogyan jutottunk el 2022-től a mostani helyzetig. 

07:42
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az utolsó pillanatban vagyunk!

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy megpróbálják elhallgatattni a békepárti erőket. Az unió tagállamai nem fogadhatnak orosz adásokat, tehát olyan lépések történtek, amelyek egy közvetlen katonai konflitkus előkészítésének részei. Az oroszok nem egy harmadik vonalban lévő ország, de hadiipara, és a hátországa a legnagyobb a világon. Minden nyugati lépésre válaszlépés lesz - mondta a kormányfő. 

Az utolsó pillanatban vagyunk. 

 

07:46
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Kiépült egy védelmi rendszer Magyarországon

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az egész Békemenet közege barátságos volt, és még a baloldali szavazó nagy része sem akarja, hogy Magyarország háborúba keveredjen.

 A magyar baloldalt Nyugatról pénzelik, ezért képviselik a háborúpárti álláspontot. 

A kormányfő szerint behatolási kísérletek zajlanak a nyugati fél részéről, és erőkivetítés történik. Már a migárció idején megtapasztaltuk, hogy megy ez - tette hozzá. 

Az amerikai és a brüsszeli erőkivetítésekkel szemben kiépítettünk egy védelmi rendszert. 

A migráció idején is rá akartak kényszeríteni minket, hogy migránsokat fogadjunk be, és tudjuk, kik képviselték a nyugati és amerikai befolyás rendszerét - tette hozzá. a ehatolási kísérletekkel szemben a legerősebb erő a stabil krományzati erő. 

07:51
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

A magyar kormány a végsőkig kitart a békepárti álláspont mellett

A mostani EP-választáson meg lehet erősíteni azokat a védelmi vonalakat, amiket korábban kiépítettünk - mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint Brüsszel esetében nem vezetett eredményre a pénzügyi zsarolás. A NATO egy nehezebb ügy, de mindenképpen ki kell maradnunk a NATO ukrajnai missziójából - mondta a kormányfő. Mindezt még le kell tárgyalni a mostani és a később főtitkárral, és Magyarországnak joga van ahhoz, hogy az eredeti szerződéshez ragaszkodjunk, miszerint ez egy védelmi szövetség - tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, a kormány tagjai esküt tesznek a magyar alkotmányra, és ki kell tartani a végsőkig, ezért a magyar kormány a választási eredménytől függetlenül ki fog tartani a béke mellett, ameddig tudunk. 

Ha megerősítenek minket, akkor hosszabb ideig tudunk kitartani, ha nem erősítenek meg minket, akkor meglátjuk, meddig tudunk kitartani. 

 

07:54
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Folyamatos követelések vannak

Most nem az a kérdés, hogy meddig tart ki a magyar miniszterelnök, hanem hogy mit mondanak az emberek - mondta Orbán Viktor. Mindez jó hír a kimaradni akaróknak. A kormányfő szerint már így is rengeteget vesztettek a háború miatt. A mostani árak nem békebeli árak a boltokban - tette hozzá. A gazdaság nem úgy működik, ahogy kell. 

Itt van aza  probléma, hogy folyamatosan be kell fizetni az unió kasszájába olyan összegeket, amiket ki kell fietni Ukrajnának. 

Mindezek mellett itt van a NATO követelése. 

07:56
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Egy hosszan elhúzódó háború egyetlen országnak sem tesz jót, még a győzteseknek sem

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a háború folyamatosan felzabálja a pénzt. 

Egy hosszan elhúzódó háború egyetlen országnak sem tesz jót, még a győzteseknek sem. 

 

07:58
június 07, 2024
Vágólapra másolva!

Így az emberek vagyona is növekedett

A repülőtér visszavásárlásáról azt mondta, hogy abból csak egy van, és azzal, hogy magyar tulajdonban van, így az emberek vagyona is növekedett. Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy egy francia céget vettek bele az irányításba. A franciák a világ legjobbjai közé tartoznak, és később katari cég is beszállhat. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről