Gyakrabban mérik a sebességet az Árpád hídon, már rengeteg gyorshajtót szúrtak ki

Vágólapra másolva!
Az autósok a hét minden napján számíthatnak sebességmérésre, akár rendőri jelzés nélküli autókból is.
Vágólapra másolva!

Fokozza az ellenőrzést az Árpád hídon a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az autósok bármikor, a hét minden napján számíthatnak sebességmérésre, akár rendőri jelzés nélküli járművekből is - mondta a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának megbízott vezetője pénteken egy sajtótájékoztatón, írta meg az MTI.

Léránt Krisztián emlékeztetett, hogy 

tavaly nyáron egy közlekedési versenyből lett baleset, amelyben egy vétlen kerékpáros meghalt.

A főosztályvezető kijelentette, azóta kiemelten figyelnek az Árpád hídra és annak közvetlen környezetére, határozottan fellépnek a deviáns közúti magatartás ellen. Az elmúlt egy évben a hídon 2538 felvételt készítettek sebességtúllépésről, leginkább délután 6 és reggel 7 óra között. 

19 esetben a hídon megengedett óránkénti 70 kilométeres sebesség dupláját mérték, 2200 esetben 86-95 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedtek az autósok, a rekord pedig 161 kilométer/óra volt.

A rendőrség úgy döntött, hogy az ellenőrzéseket tovább kell fokozni. Július 3-án ugyanis a hídon egy lopott taxival okoztak balesetet, amelyben három ember meghalt, néhány napja pedig egy kanyarodó autós ütött el egy biciklist, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Ezért újabb sebességmérésre alkalmas helyszíneket jelöltek ki, civil autókat is bevetettek, és mozgás közbeni sebességmérésre alkalmas készülékeket is használnak.

Az elmúlt négy napban összesen 103 gyorshajtót szúrtak ki, a rekorder 129 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott.

IMG_4983
Fotó: Csudai Sándor - Origo  / Csudai Sándor - Origo 

A főosztályvezető arról is beszélt, hogy az Árpád hídon elkövetett sebességtúllépések mennyisége és mértéke nem kirívóan magas a főváros hasonló adottságokkal rendelkező többi útszakaszához képest. Mint mondta, 

a közlekedés társasjáték, ezért azt kérik, hogy egymásra figyelve, a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek az emberek, mert mindenkit hazavárnak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!