A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Jogosítvány nélkül száguldozott Pásztón, majd a forgalommal szemben menekült a rendőrök elől

Vágólapra másolva!
Egy salgótarjáni férfi annak ellenére ült autóba, hogy korábban eltiltották a vezetéstől. A férfit egy közúti ellenőrzéskor a rendőrök megállították, hogy ellenőrizzék az iratait, de mivel nem volt jogosítványa, elmenekült. Menekülése során sokszor forgalommal szemben száguldozott. Most közúti veszélyeztetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt kell felelnie.
Vágólapra másolva!

Január 25-én Pásztón közlekedett autójával egy salgótarjáni férfi annak ellenére, hogy tavaly július 12-én eltiltották a vezetéstől. 

Mikor a sofőr a városba ért, a rendőrök közúti ellenőrzés céljából megállították. A férfi megvárta míg a járőrök kiszálltak a kocsijukból, majd menekülni kezdett az autójával. 

Lakott területen belül 100-110 km/h-s sebességgel próbált megszökni, az őt, hang- és fényjelzéssel üldöző rendőrök elől.

 Mikor a 21-es számú főútra vezető felüljáróhoz ért, az ott lévő körforgalomba a forgalommal szemben hajtott be. Egy, Pásztó irányába haladó autó sofőrje, látva a férfi ámokfutását, intenzíven fékezett és félrekormányzott, így el tudta kerülni, hogy a száguldó kocsi nekicsapódjon. 

Az ámokfutó ezután kihajtott a 21-es főútra, ahol szabálytalanul megfordult és 180 km/h sebességre gyorsított, majd Jobbágyi felé indult. 

Azonban a településre érve az autója túlmelegedett, és a motorja kigyulladt. 

Ezért a férfi kénytelen volt futva tovább menekülni

Az ügyészség a férfi ellen közúti veszélyeztetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt emelt vádat, valamint indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést és tiltsa el a vezetéstől. 

száguldozó sofőr, kigyulladt autó
Fotó:  Magyarország Ügyészsége 

Májusban egy borsodi férfi száguldozott egy luxusautóval egy kisvárosban. A férfit már korábbról felismerték az arra járó rendőrök ezért megállították. Ráadásul tudták róla, hogy már korábban eltiltották a vezetéstől. Előbb a férfi megállt a rendőrök mellett, néhány perccel később azonban menekülni kezdett. A rendőrök csak úgy tudták megúszni, hogy a férfi ne üsse el őket, hogy elugrottak a kocsi elől. Később kiderült a luxusautónak még forgalmi engedélye sem volt.

Néhány évvel ezelőtt egy kamionos ütött el két rendőrt. A férfi az M5 autópályán Budapestről Szeged felé vezetett egy kamiont, ami 83-85 km/h óra sebességgel haladt. Az autópálya 23. kilométerszelvényében, Gyál térségében járt, amikor ahelyett, hogy az utat figyelte volna, a rádiót próbálta meg beállítani. A férfi a leállósávba hajtott, ahol rendőrök intézkedtek, egy szirénával felszerelt, civil szolgálati autóval. A rendőrautó mögött egy másik kocsi is állt, azt igazoltatták éppen a rendőrök, az autó mellett. A kamiont vezető férfi hátulról nekiütközött a másik kocsinak, ami előbb belerohant a rendőrautóba, majd megpördült, és az árokban kötött ki.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!