A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A forgalommal szemben hajtott egy kamionos az M85-ösön – videó

Vágólapra másolva!
Egy 48 éves férfi kamionnal hajtott Magyarországon, amikor rossz irányba hajtott fel az M85-ös útra, és kilométereken keresztül szembe haladt a forgalommal.
Vágólapra másolva!

A külföldi férfi 2021 októberében egy kamiont vezetett Magyarországon. Több betegségére is gyógyszert szedett, azonban ezek a tabletták út közben elfogytak. Emiatt a férfi hiába tartott pihenőt, fáradtan, nem jó állapotban ült a volán mögé. 

Annak ellenére, hogy nem volt vezetésre alkalmas állapotban, mégis elindult a kamionnal. 

Az M85-ös útra a fertődi lehajtónál, szemben a forgalommal hajtott fel. Kilométereken keresztül haladt szemben a forgalommal úgy, hogy több lehajtót is elhagyott, ahol lejöhetett volna az útról. 

Végül a 29-es kilométernél a kamionos összeütközött egy autóval, mai éppen egy másik kamiont előzött. A balesetben nem sérült meg senki. 

Az ügyészség közúti veszélyeztetéssel vádolja a férfit, amiért börtönbüntetést is kaphat, valamint azt javasolják, hogy a bíróság tiltsa el a vezetéstől. 

Ahogyan azt korábban megírtuk, a Bpiautosok.hu olvasója az M30-ason hajtott Miskolcnál, amikor hajmeresztő manőverbe kezdett előtte egy busz. A sofőr valószínűleg eltévedt, mindenkit akadályozva megfordult, majd a forgalommal szemben lehajtott az útról. 

Júliusban felborult egy autószállító tréler az M6-os autópálya 19-es kilométerénél, a Szekszárd felé vezető oldalon, Érd térségében.

Szintén a Bpiautosok.hu olvasója számolt be arról, hogy Budapest felé autózott az M7-esen. Székesfehérvárnál egy kisbusz állt a leállósávban, ebből lett a bonyodalom. Egy ember a belső sávból, a szalagkorlát mellől keresztbe futott át az autópályán, szerencsére sértetlenül megúszta.

A napokban jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben a hirdetmény, amelyből kiderült, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából, a Sagemcom Magyarország Elektronikai Kft. szakemberei szerelhetik fel az M1-M7-es autópálya fővárosi bevezető szakaszán azokat a szenzorokat, amelyek valósidejű forgalmi adatokat szolgáltatnak és hozzájárulnak majd az autonóm járművek tesztjeihez. Szintén ez a cég kapta a megbízást a központi adatfeldolgozó és tároló edge szerverek szállítására és telepítésére is. Az új, autonóm technológia jövőbeli alkalmazásához az infrastruktúra fejlesztése is elengedhetetlen, hogy járművek mellett, újabb szintet lépjen az autonóm közlekedés.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!