A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magyar Péter diszkóbotránya: lopást és rablást is elkövethetett

Vágólapra másolva!
Újabb információk vannak arról, hogy Magyar Péter a garázdaságon és rongáláson túl akár lopást vagy rablást is elkövethetett az Ötkert nevű luxus-szórakozóhelyen. A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrség kihallgatta azt a férfit, akitől a Tisza Párt alelnöke elvette a telefonját, majd a Dunába dobta. Mindezt azért, mert videózta őt a szórakozóhelyen. Vallomást tett még két diák, illetve két biztonsági őr. A lap úgy tudja, hogy a folyó medrében megtalált telefonról sikerült lementeni a felvételeket, amiket a nyomozás során felhasználhatnak.
Vágólapra másolva!

Több tanúvallomás is született már a rendőrségi nyomozás során, amely Magyar Péter diszkóbotránya ügyében indult – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság mások mellett kihallgatta azt a személyt is, akit a Tisza Párt alelnöke megtámadott az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen június 21-én éjszaka. 

Az elmúlt napokban szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján az Origo is megírta, hogy a Tisza Párt alelnöke a diszkóban erősen ittasan randalírozott

A Ripost úgy tudja, a politikus több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, többeknek, a szemtanúk szerint, „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett. A helyszínen bulizó több hölgy férfipartnere kérte számon Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”. A történtekről a jelenlévők több videófelvételt is készítettek, Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. 

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
 

Mit keres egy politikus a tinédzserdiszkóban? 

A Magyar Nemzet információi szerint a sértett férfi a rendőrségi tanúvallomásában azt mondta, azért kezdte videózni Magyart, mert felháborította, hogy „mit keres egy tinédzserdiszkóban egy politikus”. 

Úgy tudják, többször is említette a vallomásában, hogy az erősen ittas politikus fiatalkorú lányokkal táncolt, ami őt zavarta.

Dulakodás, pofon és elvett telefon 

Az Ötkertben azok után szabadultak el az indulatok, hogy Magyar Péter odalépett a telefonjával felvételt készítő férfihoz, egyszerűen kivette a kezéből a készüléket, zsebre tette és elsétált. A sértett fél utánaeredt, hogy visszakérje a telefonját, de Magyar tagadta, hogy nála lenne. 

A szóváltás közben a tanú állítása szerint a politikus kétszer tenyérrel arcon ütötte. 

Kártalanítást ajánlott a sértettnek a Tisza Párt alelnöke?

A rendőrség kihallgatta a buliban részt vevő két 19 éves tanulót is, valamint a biztonsági személyzet két tagját. A diákok megerősítették, hogy amint Magyar odalépett a videózó férfihoz, láthatóan feszült volt a hangulat köztük, majd azt is hallották, hogy a sértett többször kérte, követelte vissza a telefonját. Miután a biztonsági őrök kivezették Magyart a diszkóból, a két diák is távozott, és az utcán látták, amint a politikus – néhány fiatal társaságában – elindult a rakpart felé, nyomában a férfival, akinek elvette a telefonját. 

A vallomásuk szerint mindketten látták, hogy Magyar egy telefont dobott a Dunába, egyikük megjegyezte, hogy a politikus óvatosan, „sunyiban” dobta a vízbe, hogy ne látszódjon. Arról is beszámoltak, hogy Magyar és egyik társa – Radnai Márk színész, a Tisza Párt rendezvényeinek főszervezője – többször mondták a sértett férfinak, adjon egy elérhetőséget és kártalanítani fogják.

Itt fontos megjegyezni, hogy amint arról korábban a Ripost is beszámolt, a telefont később a vízi rendészet munkatársai megtalálták a Duna medrében. 

A Magyar Nemzet mostani információi szerint a helyszínt a közterületi kamerák felvételei alapján azonosították, a készülékről pedig sikerült lementeni a tárolt videófelvételeket, amelyeket a hatóságok felhasználnak a nyomozás során. 

Visszatérve a tanúvallomásokra, a biztonsági őrök azért avatkoztak közbe, mert az egyik kollégájuk rádión jelezte, hogy verekedés alakult ki a pultnál. Beszámolójuk szerint felszólították a két társaságot, hogy hagyják el a szórakozóhelyet, de Magyar az újabb felszólításra sem volt hajlandó távozni, kijelentette, hogy nem megy sehová. Ezután kivezették a diszkóból, miközben a konfliktus másik szereplője önként távozott. 

Lopást és rablást is elkövethetett Magyar

Mindezek erősítik az eddig nyilvánosságra került információkat, amelyek alapján garázdaság és rongálás gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség, majd az ügy átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF), mivel a Tisza Párt alelnökének EP-képviselőként mentelmi joga van. 

Arról az Origo is beszámolt, hogy Magyar Péter, a dúsgazdag baloldali politikus példátlanul botrányosan viselkedett egy belvárosi luxus-szórakozóhelyen. A magyar közéletben soha nem látott módon, politikusként részegen egy civilt ütött meg, majd elvette a telefonját. Mindezek mellett Magyar dulakodott, vonaglott a táncparketten, és fiatal lányokat zaklatott, egy sikoltozó fiatal lány lábai között csúszott-mászott. 

Arról itt olvashat, hogy Magyar Pétert hazugságon kaptuk. Az egyik támogatója pedig kivégzéssel fenyegetett meg egy újságírót. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!