A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Több mint 90 ezren jutottak be a megújult, versenyképes magyar felsőoktatásba

Vágólapra másolva!
Immár második éve több mint 90.000-en jutottak be a megújult, versenyképes magyar felsőoktatásba! Tovább növekedett a műszaki, természettudományos, mérnöki, informatikai képzésekre, agrár- és orvos-egészségtudományi képzésekre, valamint a tanár- és tanítóképzésre felvettek száma is.
Vágólapra másolva!

Ez utóbbi a második legnépszerűbb képzési terület lett!

Kiemelendő, hogy minden második egyetemista vidéki egyetemre nyert felvételt. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően tízből nyolc felvett állami ösztöndíjasként kezdheti meg tanulmányait.

A megújult felvételi növelte az egyetemek autonómiáját, és a felvételizők választási szabadságát.

Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium (HM) stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a honvédség kitelepülésén a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett Pont Ott Parti felvételi eredményváró rendezvényen a Budapest Parkban 2024. július 24-én. 
Fotó:  MTI/Lakatos Péter

Ezt mutatja az is, hogy az egyetemek választhattak mind az ötödik tanulmányi és érettségi tantárgy szakonkénti elfogadásakor, az emelt vagy középszintű érettségi szükségességének kérdésében, valamint a pontok egy ötödét adó intézményi 100 pont jogcímeiben is.

Ez tükröződik abban is, hogy a jelentkezőnek akár minden jelentkezési helyén különböző pontszáma lehet.
Akiknek most nem sikerült bejutnia valamely megjelölt felsőoktatási intézménybe, július 30. és augusztus 7. között, a pótfelvételi eljárás keretében ismét jelentkezhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!