A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ingyenes koncertet ad a Mandoki Soulmates augusztus 20-án

Fotó: COPYRIGHT:ATTILA KLEB klebattila@gmail.com
Vágólapra másolva!
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először hozta össze a világ  jazz és a rock nagyjait, hogy közösen zenéljenek és megszületett a Mandoki Soulmates szupercsapat.
Vágólapra másolva!

Az alapító tagok között olyan legendás művészek voltak, mint Ian Anderson (Jethro Tull), Jack Bruce (Cream), Al Di Meola, David Clayton-Thomas (Blood, Sweat & Tears), Bobby Kimball (Toto), Mike Stern, Anthony Jackson, Bill Evans, valamint Randy és Michael Brecker. Már az első megjelent daluk, a "Mother Europe", az ARD "Goldene Europa" díját el is  nyerte. A banda tagjai azóta több mint 35 Grammy- díjjal, megszámlálhatatlan sikeres koncerttel, arany és platinalemezekkel büszkélkedhetnek.

A világhírű Mandoki Soulmates impozáns fellépőgárdával tér vissza Budapestre. Leslie Mandoki mellett a legendás és virtuóz gitárosok,a zenekar alapító tagjai: Mike Stern és Al Di Meola lépnek színpadra. Velük együtt érkezik a sokszoros Grammy-díjas művész, a zseniális szaxofonos John Helliwell a Supertrampből, valamint a karizmatikus énekes, Nick van Eede a Cutting Crewból. A fellépők között ott lesz a híres és kifinomult trombitás, Till Brönner, valamint a rocklegendák sorából ismert Tony Carey a Rainbowból. Az elbűvölő trombitajátékáról ismert 14-szeres Grammy-díjas Randy Brecker és az energikus  Jesse Grey Siebenberg is színpadra lépnek. 

A basszusgitárnál a virtuóz Richard Bona játékát élvezhetjük, akit Jack Bruce halála után, Quincy Jones ajánlott be a Mandoki Soulmates zenekarba. Egy ilyen világszínvonalú banda játékát élőben hallani és átélni hihetetlen energiát és lenyűgöző élményt jelent. Minden egyes fellépő saját egyedi stílusával és tehetségével hozzájárul ahhoz, hogy a közönség egy felejthetetlen, katartikus zenei utazásban részesüljön.

Az év egyik legkülönlegesebb zenei eseménye augusztus 18-án, 19:00 órakor a Szent István Bazilika előtti téren kerül megrendezésre mely lenyűgöző zenei élményeket ígér Budapest szívében.

Az est folyamán a közönség nemcsak a már megszokott varázslatos klasszikusokra  számíthat, hanem az analóg technikával készült  új album, "A Memory Of Our Future" bemutatójára is. Az album fülbemászó, fajsúlyos dallamai és világszínvonalú hangszerelése megjelenése óta hetekre lefoglalta a slágerlisták első helyét itthon és nemzetközileg egyaránt. A zenekritikusok világszerte csak szuperlatívuszokban méltatták a korongot. Az album üzenete az európai egység, béke és szabadság fontosságát hangsúlyozza, amely széles körben rezonál a hallgatósággal.

Mandoki Soulmates Open Air in Budapest am 21.08.2021
Fotó: BrauerPhotos / G.Nitschke / BrauerPhotos / G.Nitschke /Al Di Meola (Jazz-Gitarrist), Leslie Mandoki (Gesang, Schlagzeug), Richard Bona (Jazz-Bassist, Gitarrist und Sänger), Anthony Lawrence „Tony“ Carey (Rockmusiker), Mike Stern (Jazz- bzw. Fusion-Gitarrist), Bill Evans (Saxophonist), Randal Edward „Randy“ Brecker (Trompete, Flügelhorn), Till Brönner (Trompeter) Mandoki Soulmates Open Air in Budapest am 21.08.2021 Foto: BrauerPhotos / G.Nitschke

Leslie Mandoki számára a zene mindig is a szabadság iránti vágy kifejeződése volt, különös hangsúlyt fektetve a békére. Az együttes korábbi albumaihoz hasonlóan most is a társadalmi tudatosságot helyezik előtérbe, a zene pedig a kortárs világválságokat tárgyalja.

A koncert során olyan dalok is elhangzanak majd, mint a "We Stay Loud", amely arra buzdít, hogy bátran álljunk ki a szabadság és béke mellett. A "Devil’s Encyclopedia"  nem csupán egy kiáltvány a totalitarizmus és az agresszió ellen, hanem egy figyelmeztetés is a közösségi média szétszakító és konfliktusokat generáló propaganda hatásaira. A "Big Quit" című dal refrénje a kemény idők és a bátor emberek közötti ciklikus kapcsolatot tárja fel:

Nehéz idők kemény embereket nevelnek, kemény emberek könnyebb időket teremtenek. A könnyű idők könnyelmű embereket nevelnek, és a könnyelmű emberek nehéz időket teremtenek.

Ez egy  ördögi kör, amelyből nehéz kitörni, és amely folyamatosan ismétlődik az emberi történelem során.

A Mandoki Soulmates együttes nem csupán zenei élményt nyújt, hanem egy mélyreható üzenetet is közvetít. Leslie Mandoki és zenésztársai elhivatottan dolgoznak azon, hogy a koncert során minden egyes hang és dallam a szabadság, a béke és az emberség eszméjét erősítse.Nem csupán egy zenei élményre számíthatunk, hanem egy ünnepre, ahol a művészet ügy és a zene tökéletes harmóniában fonódik össze a Bazilika lenyűgöző és pazar környezetében. A Mandoki Soulmates mindig is a progresszív rock és jazz elemeit ötvözve alkot zenei remekműveket, hidat építve a különböző kultúrák, nézetek és generációk között

 - írták a szervezők. 

Fotó: COPYRIGHT:ATTILA KLEB klebattila@gmail.com

Budapest a szülővárosom, és mindig is az életem meghatározó része volt és marad. Itthon, a magyar közönség előtt játszani mindig különleges élmény számomra, hiszen itt kezdődött minden. Óriási megtiszteltetés és egyben felelősség  is számomra, hogy augusztus 18-án egy igazán különleges este legye a  Bazilika előtti téren és közösen ünnepeljük a zenei kultúrát,együttes erővel álljunk ki a szabadság, a béke, a törődő odafigyelés, a józan ész és az emberségesség mellett

- vallja a művész.

A Mandoki Soulmates formáció tagjaival hosszú évektizedek óta szoros és gyümölcsöző kapcsolatunk van, számos emlékezetes koncertet adtunk világszerte.Nemcsak zenésztársaim, hanem régi barátaim  is, mindig örömmel tölt el, amikor újra együtt zenélhetünk. Hiszem, hogy a zene az egyik legerősebb eszköz, amely képes összekötni minket, és emlékeztetni arra, hogy mi mindenért érdemes küzdeni. Hadd szóljon tehát a zene mindannyiunkért, az emberségért, hogy ez az este is  különleges és felejthetetlen legyen!

-mondta Leslie, vagyis ahogy ő szereti mondani Mándoki Laci - A PESTI SRÁC.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!