A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jogerős lett az óbudai korrupcióval gyanúsított baloldali alpolgármester letartóztatása

Vágólapra másolva!
Folyamatosak a nyomozati cselekmények az óbudai korrupciós büntetőügyben – válaszolta a Magyar Hírlap megkeresésére Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Közölte azt is, hogy az óbudai alpolgármester és az ügyben szintén gyanúsított önkormányzati cégvezető letartóztatása jogerőssé vált, miután az érintettek fellebbezését elutasította a másodfokú bíróság. Az érintettek így október 24-ig letartóztatásban maradnak.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap kérdéseire a főügyészség azt közölte a lappal, hogy a korrupciós bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben érkezett megkeresésére a büntetőeljárás érdekeire tekintettel válasz nem adható, viszont azt megírták, hogy 

az óbudai alpolgármester és az ügyben szintén gyanúsított önkormányzati cégvezető letartóztatása jogerőssé vált, miután az érintettek fellebbezését elutasította a másodfokú bíróság. Az érintettek így október 24-ig letartóztatásban maradnak.

Százmillió forint kenőpénzt fogadhatott el

Azt korábban az Origo is megírta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) eddig tíz személyt hallgatott ki gyanúsítottként a nagy port kavaró korrupciós, vélhetően önkormányzati pénzek visszaosztásáról is szóló botrány kapcsán. A KNYF az alpolgármestert azzal gyanúsítja, hogy százmillió forintnyi kenőpénzt fogadott el azért, hogy biztosítsa egy reklámcég plakátjainak elhelyezését Óbudán

Az ügynek jelenleg már tíz gyanúsítottja van. Ebből kettő az önkormányzathoz közvetlenül kapcsolódó személy. Hárman baloldali politikusokhoz, részben az MSZP-hez, illetve Kiss László DK-s polgármesterhez is kötődő „háttéremberek”, afféle közvetítők és bonyolítók, a többiek pedig – a vád szerint – az önkormányzattal fiktív szerződéseket kötő, de tényleges munkát a kifizetett közpénzekért nem végző cégek ügyvezetői. Utóbbiakat a bűncselekmények bűnsegédletével gyanúsítják.

Még több részlet az ügyben ITT olvasható!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!