A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mellkason szúrta párját egy Bács-Kiskun vármegyei férfi

Vágólapra másolva!
Egy pár tavaly októberi vitája odáig fajult, hogy a férfi egy késsel mellkason szúrta élettársát.
Vágólapra másolva!

Egy Bács-Kiskun vármegyei férfi és egy nő 2020 óta élt élettársi kapcsolatban egy Baja melletti településen. A pár mindkét tagja rendszeresen itvott, ezért gyakran voltak köztük heves viták. 

2023. október 18-án a férfi kora este ért haza a munkából, majd a már részeg párjával együtt átmentek egy helyi italbotba, ahol közösen folytatták az ivást. Innen este 9 körül mentek haza, ahol rögtön veszekedni kezdtek. 

A vita odáig fajult, hogy a férfi elővett egy kb. 12 cm pengehosszúságú konyhai kést és azzal mellkason szúrta a párját.

A szúrás következtében a nő életveszélyes sérüléseket szerzett. Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A rendőrség a férfi által használt késről tett közzé fotót is:

késelés
A késelés során használt konyhakés
Fotó: Ügyészség

Korábban megírtuk, hogy egy sisakot és golyóálló mellényt viselő tinédzser támadt rá egy törökországi kávézóban a vendégekre, öt embert megkéselt, mielőtt a rendőrség elfogta. A hatóság azt is tudják, mi áll a támadás hátterében. Ali Yerlikaya belügyminiszter közölte, hogy megkezdődött a nyomozás, míg a HaberTurk és más médiumok arról számoltak be, hogy a támadóra feltehetően egy videojáték hatott.

Késes támadás történt a közelmúltban az angliai Southportban, ahol egy 17 éves migráns hátterű fiú megkéselt három kislányt, akik belehaltak a sérüléseikbe. A városban nem sokkal később zavargás tört ki, szélsőjoboldali tüntetők csaptak össze rendőrökkel, 39 rendőr megsebesült. A politika mellett a milliárdos Elon Musk is bekapcsolódott a történetbe, azt mondta, a polgárháború elkerülhetetlen Nagy-Britanniában.

Arról is beszámoltunk, hogy egy 20 év körüli férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor márciusban egy London délkeleti részén közlekedő vonaton megkéselték. Az utasok könyörögtek a késelőnek, hogy hagyja abba. A késes támadás a vonatajtó közelében történt.

Azt is megírtuk, hogy augusztus 6-án, kedden gyilkossági nyomozás indult, miután egy nőt halálra késeltek Ipswichben a Burrell Roadon, a vasútállomás közelében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!