A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bejelentették a csoda mobiltöltést

Vágólapra másolva!
Öt perc alatt feltölthetőek a 320 wattos megoldással a telefonok.
Vágólapra másolva!

A néhány nappal ezelőtti kedvcsinálót követően a kínai Realme hivatalosan is leleplezte a világ jelenlegi leggyorsabb vezetékes mobiltöltési eljárását, a SuperSonic Charge nevű megoldás 320W teljesítményű töltést tesz lehetővé.

realme supersonic charge
Négyperces csodának titulálja a 320 wattos töltését a Realme
Fotó: Realme

A Realme szerint a technológiával egy manapság tipikusnak mondható kapacitású mobilakku olyan 4,5 perc alatt teljesen feltölthető nulláról, a laboratóriumi tesztelés során rendre megvolt két perc alatt az 50% töltöttség. A SuperSonic Charge működéséhez nem csak egy rendkívüli teljesítményű mobiltöltőre és okos szabályozó algoritmusokra van szükség, de különleges kialakítású akkut is igényel, nem működik a klasszikus modellekkel.

Az előre sejtettnek megfelelően a Realme egyelőre csak magát a technológiát jelentette, arról nem adott tájékoztatást, hogy fogyasztói piacon ténylegesen kapható mobilban mikor válhat elérhetővé. A türelmetlenek addig is vehetnek a cégtől tíz perc alatt feltölthető (240W) telefont a Realme GT3 képében, de napelemes kalappal is próbálkozhatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!