Mihályi Győzőtől búcsúzik a szakma, ezek voltak a legemlékezetesebb szinkronszerepei

Vágólapra másolva!
Néhány nappal a hetvenedik születésnapját követően, hétfőn váratlanul meghalt Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színész, aki 2013 óta rendszeresen részt vett a székesfehérvári Vörösmarty Színház által szervezett Koronázási szertartásjátékokban, melyek a Székesfehérvári Királyi Napok keretében zajlottak. Számos színpadi és televíziós szereplése mellett a szinkronszínészet tette ismertté. Jellegzetes hangját számos olyan világsztárnak kölcsönözte, mint például Armand Assante, Patrick Swayze, Jean-Claude Van Damme és Christopher Walken.
Vágólapra másolva!

A színész halálhíre mélyen megrendítette a színházi világot. Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója megdöbbenéssel fogadta a tragédia hírét.

Mihályi Győző több mint két évtizeden keresztül volt a József Attila Színház elismert színművésze, és hosszú időn át töltötte be a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagi, majd elnöki posztját. Az utóbbi években szabadúszóként dolgozott. 

Mihályi Győző.
Fotó: MTI/ Kelemen Zoltán Gergely

Nemcsák Károly elmondta, hogy döbbenet és szomorúság uralkodik a társulatban, és minden támogatást megadnak a gyászoló családnak.

Molnár Zsuzsa színművész, Mihályi Győző első felesége, gyermekeik édesanyja ma is szerepel a József Attila Színház több darabjában, igyekeznek mindenben támogatni őket

– fűzte hozzá Nemcsák Károly.

2013 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház által a Székesfehérvári Királyi Napok keretében bemutatott Koronázási szertartásjáték állandó résztvevője volt a színművész, akit a közönség többek között szertartásmesterként, koronázó érsekként és krónikásként is láthatott a produkcióban.

Emellett eljátszotta Rómeó, Oidipusz, Brutus, Antonio, Valmont vicomte, Higgins és Liliom szerepét is. Játszott a Szomszédok, a Kisváros, Az Éretlenek, a Munkaügyek és a Keresztanyu című tévésorozatokban.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihályi Győző, Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, hosszú évtizedeken át a SzíDoSz...

Posted by József Attila Színház on Tuesday, August 27, 2024

Jellegzetes hangját számos olyan világsztárnak kölcsönözte, mint például Armand Assante, Patrick Swayze, Jean-Claude Van Damme, Christopher Walken, Andy García vagy Sam Neill. 

De ő adta a hangját Manfrédnak, a gyapjas mamutnak is a Jégkorszak negyedik és ötödik részében. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere pedig így méltatta közösségi oldalán:

A Koronázási szertartásjátékok örök narrátora, királyaink történetének hangja, Mihályi Győző elment. Talán szimbolikus, hogy egyik utolsó fellépését is nálunk, a Királyok Városában tette meg, augusztus 20-i díszközgyűlésünkön hallhattuk tőle a Koronázási Szertartáskönyv sorait. Székesfehérvár sosem fogja elfelejteni, hogy Mihályi Győző az elmúlt évtizedben vállalt szerepeivel milyen szolgálatot tett városunknak, történelmi kincsünk ápolásáért. Isten nyugosztalja!

A művészt a Színházi Dolgozók Szakszervezete saját halottjának tekinti - írta a Magyar Nemzet.

A sz

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!