Így távolítsa el a zsírt percek alatt a szagelszívóról

Vágólapra másolva!
Idővel szennyeződés és zsír rakódhat le a szagelszívókon, azonban ezzel az egyszerű, de hatékony módszerrel könnyen gondoskodhat arról, hogy mindig tiszta és szagmentes maradjon.
Vágólapra másolva!

A tűzhely feletti szagelszívók nagyon hasznos eszközök a konyhában, mivel segítenek eltávolítani a felesleges gőzt, a füstöt és a főzéssel járó szagokat. A takarítás során azonban gyakran figyelmen kívül hagyjuk őket, viszont ha sok zsír halmozódik fel a készüléken, annak a szaga is megjelenhet a konyhában. Keith Ford, a Crystal Oven Cleaning tisztítási szakértője elárulta, hogy a páraelszívó egyre zsírosabbá válik, minél hosszabb ideig nem tisztítják. Van azonban egy egyszerű, de hatékony módja annak, hogy az elszívó tiszta és csillogó maradjon - számolt be a Mirror.

„Azért vagyunk itt, hogy segítsünk visszaszerezni a csillogó szagelszívót" - mondta Keith. Csak néhány olyan háztartási alapeszközre van szüksége, amelyek nagy valószínűséggel megtalálhatóak konyhában -, írja a Daily Express.

A takarítási szakember szerint a zsíros páraelszívó tisztításához csak 

mosogatószer, forró víz és kefe kell. 

szagelszívó, konyha, háztartás, illusztráció
Képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock/ brizmaker 

A tisztítási folyamat megkezdéséhez óvatosan távolítsa el a zsírszűrőket. Csak ki kell pöccinteni, de ha nem biztos benne, nézze meg a készülék útmutatóját. Öntsön bőséges mennyiségű mosogatószert a mosogatóba, és töltse fel forró vízzel. Majd helyezze a szűrőket a mosogatóba, és hagyja ázni legalább 15 percig, vagy tovább, ha különösen erős zsírfoltok vannak.

Áztatás után finoman dörzsölje át a szűrőt, és ha szükséges, adjon hozzá még több mosogatószert. Fontos, hogy ne használjon súrolószivacsot vagy bármi durva anyagot a szűrőn, mert az a szűrő eltöréséhez vezethet. 

Legyen óvatos a mosás során, hogy elkerülje a szűrők károsodását. A szűrőfelület sérülésének elkerülése érdekében ne használjon durva súrolóeszközöket

 – mondta Keith.

Miután az összes zsír eltűnt a szűrőről, és tisztának tűnik, öblítse le tiszta forró vízzel. Óvatosan törölje le a szűrőt papírtörlővel, és helyezze el olyan helyre, ahol magától megszáradhat. Ne helyezze vissza a szűrőt, amíg meg nem szárad, és ne tegye ki magas hőnek sem. Ha megszáradt, helyezze vissza a szűrőt a páraelszívóba, és kapcsolja be, hogy megfelelően működik-e. Most egy jól szellőző konyhával kell rendelkeznie, ahol nincs több szörnyű szag. Keith azt mondta: 

Azt javasoljuk, hogy a főzőlap minden egyes használatakor papírtörlővel vagy tiszta ruhával törölje le a zsírszűrőket – ügyeljen arra, hogy a ventilátor és a páraelszívó teljesen lehűljön, mielőtt elkezdi a tisztítást.

 A fröccsenés elleni védelem is segíthet elkerülni a jövőbeni zsírlerakódást – tette hozzá Keith.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!