A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Autókat sodort el a víz Németországban a hatalmas esőzések után -videó

Vágólapra másolva!
Németország egyes területein hatalmas esőzések voltak az elmúlt napokban, volt ahol jég is esett. Több városban a víztömeg autókat sodort el, a házakba az ablakokon keresztül folyt be a víz.
Vágólapra másolva!

A hőség után kedden és szerdán hatalmas viharok csapta le Németország egyes területeire. Karlsruhétól pár kilométerre, Gondelsheimben ömlött a víz az utcákon, a víztömeg autókat sodort el. A helyi tűzoltóság vezetője úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy az egész városban drámai a helyzet, az emberek veszélyben vannak. 

A városról több videó felvétel is készült, amint az látszik, hogy a víz gyors folyóként zubog végig az utcákon, nagyjából derékig ér és autókat sodor el. 

Az egyik felvételen látszik, ahogy egy kisbuszt úgy sodor el a víz, hogy a sofőr benne ül, de tehetetlen. 

Két másik várost, Helmsheimet és Heidelsheimet is érintette a vihar. A Bild információi szerint itt is patakokká váltak az utcák, valamint 

az ablakokon keresztül folyik be a víz a házakba.

 Bruchsalban és Gondelsheimben a tűzoltók pincékből szivattyúzzák ki a vizet, amiből még több száz lehet hátra. Segítséget egyelőre nem igazán kapnak, mert mások a takarításokkal vannak elfoglalva. 

Az A9-es úton az hatalmas vihar miatt több olyan baleset is történt, amikor az autók felborultak. Az egyik balesetben az autókból a tűzoltóknak kellett kivágniuk az embereket az autókból, ketten súlyosan megsérültek. A 9-es autópályát le kellett zárni. 

A duisburgi tűzoltóság vezetője úgy nyilatkozott, hogy az összes egység szolgálatban van és végzik a mentéseket. A városban pincék és aluljárók kerültek víz alá. A rendőrség közleménye szerint a közeli 59-es és 42-es autópálya is víz alatt van. 

Aurich-ban egy idősek otthonát teljesen ki kellett üríteni a vihar miatt, a helyi kórháznál pedig most dolgoznak azon a tűzoltók, hogy elkerüljék a kiürítést. 

Ahogy korábban megírtuk, házakat, üzleteket és éttermeket lepett el a víz Észak-Karolinában a TV2 Tényekben bemutatott felvételek alapján. A hatalmas lezúduló víztömeget a Debby trópusi vihar hozta magával. A helyiek azért imádkoznak, hogy már ne kapjanak több esőt, ugyanis addig nem tudják felmérni a károkat, amíg a víz vissza nem húzódik.

Heves viharok okoztak augusztus elején óriási áradásokat New Yorkban. Néhány óra alatt több centiméter eső esett. Autók rekedtek a megáradt vízben, a vihar miatt pedig több repülőjárat késett, többet pedig töröltek.

Sárlavina és villámárvíz rombolt le egy alagutakat összekötő autópályahidat Kína délnyugati részén, Szecsuan tartományban a hónap elején. 

A Vietnám északi részén júliusban pusztító Prapiroon (Esőisten) trópusi vihar okozta áradások és földcsuszamlások miatt több ember meghalt.

 



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!