A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Óbudai baloldali korrupciós botrány: hatalmas erőkkel vonult ki az ügyészség, Kiss László polgármestert őrizetbe vették

kisslászló, karaácsonygergely, óbuda
Kiss László, Óbuda korrupt polgármestere és Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Több tucat nyomozó szállt ki a gyurcsányista vezetésű óbudai önkormányzathoz, hogy újabb bizonyítékokat keressenek. Korábban a kerület egyik baloldali alpolgármesterét tartóztatták le.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában szerdán összehangolt akciót hajt végre. A nyomozó főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amely ügyben jelenleg több helyszínen – köztük a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál – zajlanak eljárási cselekmények.

A nyomozó főügyészség által szervezett összehangolt akcióban közel 50 hivatalos személy vesz részt, abban – az ügyészség felkérésére – a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködik. Az ügyről részletesebb tájékoztatást várhatóan csütörtökön adnak a hatóságok. 

Mesés gazdagodás a baloldali alpolgármesternél

Mint arról az Origo korábban többször beszámolt, a megalapozott gyanú szerint egy férfi a saját cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte.

Czeglédy Gergő alpolgármester tevékenysége már az önkormányzati választás kampánya során gyanút keltett: 2019 óta Czeglédy 183 millió forinttal növelte értékpapírvagyonát, és 5 új ingatlant is beszerzett. Czeglédyt később letartóztatták. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!