Magyar Péter sorsára jutottak a német migránssimogatók, sistergős jobbegyenes landolt az arcukon

Vágólapra másolva!
A titokzatos netzenész, Wellor két új dallal érkezett. Az új számai a szokásosnál is keményebbre sikerültek.
Vágólapra másolva!

Magyar PéterGyurcsány és Puzsér után ezúttal a német migránssimogatók kerültek Wellor céltáblájára. Mindkét dal a német migrációs krízisről szól, szarkasztikus stílusban világít rá a szörnyű valóságra.

A Német tinilány balladája című első felvételen egy fiktív tinédzser énekli meg a csúf igazságot, hogy a politikusok nagyon elszúrták a migránsprobléma kezelését. A Willkommenskultur zátonyra futott, Németországban félresikerült a bevándorlók integrációja. 

A lány a dalban elmeséli, hogy az emberek biztonságérzete csökkent, napi szinten éri zaklatás a nőket, akik egyre kiszolgáltatottabbak és másodrendűek, munkanélküliekkel vannak tele az utcák, megváltozott az élet. 

A refrén elgondolkodtató, elemi erővel hat, és jókora fricskát mutat a hibás döntéseket hozó német politikusoknak:

„Heidi Klum itt már nem lesz sztár / a bárban két külföldi molesztál. / Itt az apád kísér el, mikor randid van, Toni Kroos maradt Madridban.”

A másik dal, ha lehet, még keményebb, mint az előző, maga a zene is keményebb, rockosabb hangzású. Ebben a migráció férfi szemszögből lett feldolgozva, Wellor bírálja a német politikát és a médiát is a kialakult helyzetért. 

A szókimondó dalszöveg a végbemenő teljes német önfeladásról szól, amikor megvalósul a kultúraváltás, de egyben megszűnik a tolerancia, és újra fellángol a keresztények elleni gyűlölet és az antiszemitizmus:

A ramadánra készül most München és Freiburg, itt valaki valamit eléggé elk…rt.... Nem ismerik Einsteint, de tudják, mi az einstand. Ezt nem sejtette a sok kis nímand… A rádióban nem szól már a Rammstein. Kössél biztosítást, ha a neved Abraham Stein!”

A refrénben az ismeretlen szerző egy József Attila-idézetet groteszk módon kicsavarva érzékelteti, mennyire megváltozott Európa, mennyire eltűntek a korábbi kulturális értékek, már semmi nem azt jelenti, amit korábban:

Nehéz felfogni, de látom, mi van itt, fehérek közt a sok illegális európait.”

Mindkét dalban visszatérő elemként megjelenik Toni Kroos német sztárfocista, aki karrierje lezárultával sem költözik haza családjával, hanem Spanyolországban telepedik le, ahol biztonságban tudhatja gyermekeit. Wellortól rendesen megkapja a magáét a német média és az értelmiség is, akik képmutatásból vizsgáznak jelesre nap mint nap, mert elhallgatják a társadalmi konfliktusokat. 

Úgy tűnik, hogy az AI-generálta dalok célba tudják juttatni a társadalom segélykiáltásait, mert nemrég Németországban egy olyan, szintén AI-generálta dal került fel a zenei toplistára, amely keményen kritizálja a migrációs politikát.

A magyar netzenész is megmutatta a német migránssimogatóknak, hogy a magyar gulyás milyen csípős tud lenni.

Kíváncsian várjuk, kire csap le legközelebb Wellor.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!
CsépányiBalázsavatar
Szerző:Csépányi Balázs
Szerző:Csépányi Balázs