|
Elkészítés módja:
A halcsontot vagy a halfejet hidegvízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, hozzátesszük a felszeletelt hagymát és a többi hozzávalót. Legalább 3 órán keresztül lassú tűzön főzzük. Amikor kész, átpasszírozzuk, felforraljuk, belerakjuk a pontyszeleteket és puhára főzzük.
Miközben a halászlénk készül, elkészítjük a daragaluskát. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a margarinnal habosra keverjük, a búzadara felét hozzákeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, összekeverjük a tojássárgás résszel, hozzáadjuk a maradék búzadarát és a finomra vágott kaprot, közben sóval ízesítjük. A nyers masszát a hűtőbe rakjuk legalább fél órára, hogy a búzadara megdagadjon. Kanál segítségével galuskákat formázunk a tésztából és forró, sós vízben kifőzzük.
Ajánlott ital: száraz vörösbor.