A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

"Csillagháborús" szintű projektlehetőségek a Repüléstechnikai és az MMKlaszter összefogásában - 2008

Vágólapra másolva!
A mai napon a Repüléstechnikai Klaszter és az MMKlaszter közös workshop-ot tartott, amelyen az érintett klaszter tagok megvizsgálták, milyen infokommunikációs kutatás-fejlesztési lehetőségek rejlenek a hazai kisrepülőgép gyártásban. A résztvevők sikeresnek és eredményesnek ítélték a workshop-ot, amelyen két "csillagháborús" szintű kutatás-fejlesztési projektlehetőség körvonalazódott.
Vágólapra másolva!

A két különböző iparágat tömörítő klaszter megtalálta a közös kutatás-fejlesztési pontokat, amelyek eredményeitől az érintett iparágak szereplői piaci lehetőségeik és versenyképességük növekedését várják. Az egyik projektlehetőség a hazai kisrepülőgépek intelligensebb vezérlését és biztonságos manőverezését, míg a másik a hazai kisrepülőgép forgalom fellendülését támogatja.

Mindkét projekt eredménye jelentős exportpiaci potenciált hordoz magában, így az érintettek nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacon való megjelenést is tervezik.

A projektek megvalósíthatóságának kidolgozása a következő hetekben történik, amely folyamattal párhuzamosan az érintettek az Fp7-ben való részvételi lehetőségeket is megvizsgálják. A résztvevők nem titkolt szándéka egy Európai Uniós szintű kutatás-fejlesztési konzorcium összeállítása.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!