A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Videoháború

Vágólapra másolva!
A sors iróniája, hogy az MTV (a zenecsatorna, mely anno a Video Killed the Radio Star című számmal kezdte sugározni programját) a dolgok pillanatnyi állása szerint saját próféciáját teljesíti be. A Buggles együttes annak idején arról énekelt, hogy a videoklipek megjelenésével megváltozik a zene befogadása, értelmezése, és ez azzal jár, hogy sok együttes a süllyesztőben végzi majd. Az MTV mára megvalósította ezt a víziót, olyannyira, hogy hatalmában áll az európai zenepiac több mint egyötödét - a független lemezkiadókhoz szerződött együtteseket és énekeseket - parkolópályára küldeni.
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Létezik-e MTV Craig David nélkül?

Annak ellenére, hogy az MTV-Europe-on sugárzott klipek mintegy húsz százaléka független lemezkiadókhoz tartozik, a szerzői jogdíjakat illetően sosem volt rendezett a viszony a csatorna és az indie kiadók között. Korábban a Video Performance Limited (VPL) tömörítette magába az indie kiadók döntő többségét, és ez a cég kötött szerződést az MTV-vel, a csatornától kapott jogdíjakat pedig házon belül számolta el a háta mögé felsorakozott kis kiadókkal. A VPL és az MTV évi 1,9 millió fontos szerződése azonban 2002-ben lejárt, ezt követően pedig nem sikerült következetesen megállapodnia a két szervezetnek. Ez főként annak köszönhető, hogy az MTV sokallta a VPL-nek fizetett összeget, és az év elején új ajánlattal állt elő: a korábbi bevétel kevesebb, mint felét, évi 840 ezer fontot lett volna hajlandó fizetni a független lemezkiadóknak. A VPL természetesen visszautasította a megkurtított összeget, az MTV válaszképpen pedig magukat a független kiadókat kezdte felkeresni, egyéni szerződéseket lobogtatva.

A kisebb kiadók összetartását dicséri, hogy döntő többségük elzárkózott a szerződéskötés elől, noha számukra az MTV nemcsak bevételforrást jelent, hanem sok esetben az egyetlen reklámlehetőség is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!