A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
84 éves korában elhunyt Sir Malcolm Arnold, az egyik legelismertebb brit komponista. Arnold legismertebb műve, a Híd a Kwai folyón zenéje Oscar-díjat is hozott a zeneszerzőnek.
Vágólapra másolva!

Arnold összesen 132 filmhez komponált zenét, de emellett kilenc szimfónia, hét balett és két opera is fűződik a nevéhez, és ő volt az első brit zeneszerző, aki Oscar-díjat kapott. A megtiszteltetés a Híd a Kwai folyón zenéjéért járt 1957-ben Arnoldnak, akinek egyébként mindössze másfél hete volt a munkára, mint azt a BBC-nek egykori menedzsere elmondta:

"Senki mást nem találtak, aki időre megcsinálta volna a munkát tíz nap alatt, ugyanis még az Oscar-díj nevezési határideje előtt be kellett fejezni" - emlékezett Anthony Day. A második világháború idején játszódó készült filmet David Lean rendezte, és a japánok által fogva tartott brit katonákról szólt, akikkel hidat építtettek a dzsungelben. A filmzene fütyörészős főmotívuma azóta is örökzöldnek számít (ez egyébként egy régi katonai induló, a Colonel Bogey March átdolgozása).

A trombitásként induló Arnoldot 1993-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte a zenéért tett szolgálatait díjazva. Az idős zeneszerző a hírek szerint tüdőgyulladásban halt meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!