A 20. század legnagyobb magyar fotósai Londonban

Vágólapra másolva!
Brassai, Capa, Kertész, Moholy-Nagy és Martin Munkácsi képeiből nyílik tárlat 2011. júniusában a Királyi Művészeti Akadémián Londonban. A kiállítás célja, hogy megismertesse a brit közönséggel az elmúlt száz év legjelentősebb magyar fotóművészeit.
Vágólapra másolva!

A magyar múzeumok festészeti kincsei után a magyar fotóművészet kiemelkedő alakjai is bemutatkoznak Londonban. A Királyi Művészeti Akadémián (Royal Academy of Arts) Szemtanúk: Magyar fotográfia a XX. században címmel Brassai, Capa, Kertész, Moholy-Nagy és Martin Munkácsi képeiből nyílik tárlat 2011. június 30-án.

A londoni magyar intézet közleménye szerint a jövő évi kiállításról csütörtökön 80 brit újságíró előtt beszélt Kathleen Soriano, a Royal Academy of Arts kiállítási igazgatója. Mint mondta, a kiállítás célja, hogy megismertesse a brit közönséggel az elmúlt száz év legjelentősebb magyar fotóművészeit és a magyar fotográfia jelentőségét, valamint bemutassa hatását a világ fotóművészetére.

Kathleen Soriano szerint a tárlat annak az eredménye, hogy a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből összeállított festészeti kiállítás, a Kincsek Budapestről szervezése zökkenőmentes és óriási siker volt Londonban.

A tárlat két kurátora, Colin Ford, a Royal Academy of Arts munkatársa és Baki Péter, a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója a budapesti Szépművészeti Múzeummal együttműködésben a napokban döntenek a kiállításra kerülő végleges anyagról.

A tárlat, amelynek megnyitója a Londoni Magyar Kulturális Központ által szervezett magyar EU-elnökségi programsorozat záróeseménye lesz, 2011. október 2-ig tart nyitva - tette hozzá Nagy Natália.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!