Ákos-klippremier! Megjelent az Igazán!

Ákos, Igazán, Újrakezdhetnénk, 2014, duplaaréna
Ákos
Vágólapra másolva!
Ugyan 2014 decemberében dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos, de előbb még új kiadványa látott napvilágot: az Igazán című minialbum. Az EP címadó dalához az első klipet is leforgatták, mégpedig a dunaújvárosi vasműben. Mindössze néhány méterre a hátuk mögött megállás nélkül öntötték a vasat. Dupla Aréna-koncert, lemez- és klipmegjelenés és még egy exkluzív Premier Est is tartozik a mai naphoz, ahol 600 szerencsés rajongóval együtt ünnepelheti az Igazánt.
Vágólapra másolva!

Egy év hazai koncertszünet után decemberben egy teljesen új műsorral áll színpadra Ákos. Ebből kaphatunk most ízelítőt az Igazán EP négy dalával. Ákos szerint ennek most nagyobb létjogosultsága van, mint egy nagylemeznek. „A zenehallgatási szokások jelentősen megváltoztak az utóbbi években, az emberek nagy többsége csak egyes dalokat hallgat, albumot nagyon ritkán vagy soha. Az EP némileg ahhoz hasonlít, ahogy régen az irodalmi folyóiratok fejezetenként, folytatásokban közöltek regényeket. Az Igazán folytatása jövő tavaszra várható egy újabb EP képében. Ha minden a tervek szerint alakul, 2015 őszén a nagylemez is napvilágot láthat, amennyiben jövő ilyenkor ennek a szónak egyáltalán lesz még értelme” – fűzte hozzá Ákos.

Az új szerzeményeik a legfontosabb dalaik között vannak, és azt mutatja meg Ákos szerint, hogy hol állnak most, mit tanultak meg a 25 év zenélés alatt. “A programadó Újrakezdhetnénk után a címadó Igazán szerintünk összetett, sűrű anyag, hangzás és szöveg tekintetében is. Az Amikor szerettél zenéje Zsolt általam ismert legizgalmasabb szerzeménye: a benne megszólaló gitár és a vonóskar egyértelműen jelzi, hogy sokkal komplexebb dolog készül itt, mint egy szimpla újra összeállós retróparti. Felnőttünk, felnőtteknek szeretnénk játszani. A Kapuzárás egy harsány, dörgedelmes rockdal arról, ami a mi korosztályunkból sokakat foglalkoztat, például személyesen minket is. Ebben a Sándor akkorát dobolt, hogy csak lestünk a stúdióban."

A klipet Ákos rendezte, Juhász Viktor fényképezte és Streba Zoltán vágta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről