A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mégiscsak meg lehet gazdagodni a kultúrából

bankjegy HASZNÁLATI TÁRGY kéz papírpénz pénz pénztárca TÁRGY TESTRÉSZ
Budapest, 2012. augusztus 10. Készpénzt tesz pénztárcájába egy látogató a 20. Sziget fesztivál 3. napján a budapesti Hajógyári-szigeten 2012. augusztus 10-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A kulturális és alkotó ágazatok a világ GDP-jének három százalékát teszik ki, 29,5 millió embert foglalkoztatnak, többet, mint az autóipar Európában, Japánban és az Egyesült Államokban az UNESCO első átfogó kulturális felmérés szerint.
Vágólapra másolva!

A kulturális és kreatív ágazatok (reklám, építészet, könyvkiadás, videojáték, zene, film, újságok és magazinok, előadások, televízió, vizuális művészetek) bevétele 2250 milliárd dollár, azaz több, mint a távközlésé.

és a leggyorsabban fejlődő területek közé tartoznak” – áll a 120 ország szerzői jogi társaságait tömörítő CISAC és az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete tanulmányában.

A kulturális és alkotó ágazatok a világ GDP-jének három százalékát teszik ki Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A videojátékok előállításában vezető helyen álló ázsiai és csendes-óceáni térség a világ kulturális ágazatokból származó bevételeinek 34 százalékát és ezen ágazatok munkahelyeinek 40 százalékát mondhatja magáénak.

Európáé a világ kultúrából származó jövedelmeinek 32 százaléka és a munkahelyek 25 százaléka,

többek között azért, mert itt található hét a világ tíz leglátogatottabb múzeuma közül.

Észak-Amerika részesedése a világ kulturális jövedelmeiből 28 százalékos, a munkahelyekből pedig 15. A földrész a filmművészetben, a televíziózásban és az élő előadásokban játszik vezető szerepet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!