Ülj mellém, és nézzünk magyar filmeket

Vágólapra másolva!
Egy hét alatt 16 filmet vetítenek légkondícionált sátorban, ráadásul pattogatott kukoricát is osztogatnak majd. Az idei Szigeten újra lesz magyar filmeket játszó SzigetMozi, ahol a külföldiek kedvéért minden filmen alatt angol felirat fut majd.
Vágólapra másolva!

A fesztivál minden napján lesz vetítés délután 1 órától. Magyar mozisikereket és a nemzetközi filmfesztiválok kedvenc magyar alkotásait tűzik műsorra. A vetítéssorozat mottója:

Gyere, ülj mellém! Nézzünk magyar filmeket a Szigeten!

A vetítési akciót a Sziget a Magyar Nemzeti Filmalappal közösen szervezi. A filmalapnak megalakulása óta elsődleges célja, hogy visszahódítsa a közönséget a magyar filmekre, és felhívja a figyelmet a mozizásra mint emlékezetes közösségi élményre.

A Sziget külföldi látogatóira is gondolva

a magyar filmeket angol felirattal vetítik.

A SzigetMoziban egy hét alatt összesen tizenhat magyar filmet adnak. Augusztus 10-én, szerdán az Isteni műszak című fekete komédia indítja a programot, de játsszák majd az amszterdami IDFA-nyertes Drifter című filmet is. A közelmúlt legnagyobb sikerei közül a programban szerepel Ujj Mészáros Károly abszurd és romantikus Liza, a rókatündére és Herczeg Márk romantikus komédiája, a Megdönteni Hajnal Tímeát. Számos kiemelkedő fesztiválkedvenc is gazdagítja a programot, köztük Horváth Lili Szerdai gyerek és Till Attila Tiszta szívvel című rendezése.

A SzigetMozi vetítéssorozatát Árpa Attila akcióvígjátéka, az Argo 2 zárja, mely a legnézettebb magyar filmek egyike volt 2015-ben, több mint 110 ezren vettekrá jegyet. A szervezők a közönség véleményére is kíváncsiak, a SzigetMoziban minden vetítés végén lehet szavazni a látott filmről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!