Budapestre jön a '80-as évek olasz szívtiprója

Toto Cotugno
A 75 éves olasz világsztár a budapesti koncertjén egy 52 tagú szimfonikus zenekar kíséretében lép a nagyközönség elé.
Vágólapra másolva!
Toto Cutugno olasz zeneszerző, énekes az 1960-as évektől van jelen hazája könnyűzenei életében. Világsztártként az 1980-as évektől jegyzik, amikor a Solo noi című dallal megnyerte a San Remo-i dalfesztivált.
Vágólapra másolva!

Ezt követően sorra jöttek a nagyobbnál nagyobb slágerek, úgymint a L'italiano (Lasciatemi Cantare), vagy a Donna Mia, a Soli, amelyek meghódították Európát és a nagyvilágot egyaránt. 1992-ben az Insimie című dallal

megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Toto Cutugno számos fesztivált megnyert. Többek között az 1980-as San Remo-i dalfesztivált és az 1992-es Nemzetközi Eurovíziós Dalversenyt is. Forrás: Origo

Toto Cutugno 75. születésnapja alkalmából, április 27-én lép fel a budapesti Tüskecsarnokban. A szervezők azt ígérik, hogy a közel két órás koncertjén elhangzanak majd a nagy világslágerek is, például a L'italiano, a Solo noi, a Donna donna mia, a Soli, az Innamorati vagy a Serenata.

A budapesti koncert egyik érdekessége az lesz, hogy több dalt szimfonikus zenekari kísérettel ad majd elő Cutugno. Az olasz világsztárt kísérő 52 tagú szimfonikus zenekart Alterisio Paoletti karnagy vezényli majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről