Folytatódik az OperaSzerda - nézze meg Mozart egyfelvonásosát az Origón!

Vágólapra másolva!
A Facebook és az Origo nézői az OperaSzerda nyolcadik adásában két egyfelvonásos vígopera keresztmetszetét láthatják 2020. november 11-én 20:00 órától. Mozart A színigazgató című daljátéka egy színház adminisztratív problémáit tárja a közönség elé, míg Menotti komédiája, A telefon arra keresi a választ, mit tegyünk, ha a párkapcsolatba betolakodik egy kéretlen harmadik - írja az Operaház ismertetője.
Vágólapra másolva!

A két darab ismertetése:

Wolfgang Amadeus Mozart: A színigazgató

Az énekesnők egymást tapossák a társulati helyekért, és minél több gázsit próbálnak kipréselni a direktorból (Bátki Fazekas Zoltán), aki (természetesen) anyagi gondokkal küzd, és épp azon tépelődik, hogy mit érdemes játszatnia a színházában. A leendő dívák (Rőser Orsolya Hajnalka és Horti Lilla) „versenyt énekelnek": egy-egy bravúráriában mutatják be, milyen hangi virtuozitással rendelkeznek; s miközben mindketten komoly témáról énekelnek, igyekeznek „leénekelni" riválisukat. Majd egy tercettben hisztérikusan próbálják egymás koloratúráit túlszárnyalva bizonygatni, hogy melyikük a Primadonna, de a tenor (Mukk József) közbelépésével végül egyezségre jutnak.

Gian Carlo Menotti: A telefon
Sok minden hiúsított már meg lánykérést: nem egyeztek bele a szülők, elszerették a menyasszonyt, esetleg a vőlegényt, haláleset történt, háború tört ki, és még sorolhatnánk. Az amerikai Ben (Erdős Attila) lánykérésének útjába szintén akadály gördül – bár kevésbé drámai, mint a fentiek. Persze ne csodálkozzon az ember, ha élete párja, Lucy (Sáfár Orsolya) történetesen telefonfüggő.

Az est rendezői: Tóth Erika (A színigazgató) és Mányik Albert (A telefon)

Jelmeztervező: Lisztopád Krisztina (A telefon)

Műsorvezető: Mona Dániel

Zongorán közreműködik: Tóth Sámuel Csaba

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!