A Mandoki Soulmates koncertje elkápráztatta a közönséget

A Mándoki Soulmates koncertje a Szent István téren 2024. augusztus 18-án
Fotó: Polyák Attila - Origo
Vágólapra másolva!
Augusztus 18-án a budapesti Szent István tér ismét a minőségi zene központjává vált, amikor Leslie Mandoki és zenekara, a világhírű Mandoki Soulmates nagyszabású koncertet adott több ezer ember előtt.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi világunk számos válsággal küzd, és ezek közepette a Mandoki Soulmates új dalai reményt nyújtanak, és erősítik az ellenállásunkat a pusztító pesszimizmus ellen. Újra több bátorságra van szükségünk az utópiához – a bátorság olyan embereket hív, mint mi! Maradjunk hangosak a szabadságért és a békért, álljunk ki a megosztottság, az álhírek és a gyűlöletbeszéd ellen, és támogassuk az igazságot, a generációk közötti igazságosságot és az emberiséget! A zene a legnagyobb egyesítő erő!

 – mondta már korábban is Leslie Mandoki.

Elkápráztatták a közönséget

A világhírű Mandoki Soulmates immár évek óta visszatérő vendége Budapestnek, és idén is sikerült túlszárnyalniuk az elvárásokat. A zenekar legújabb listavezető albuma, az A Memory Of Our Future bemutatásával kápráztatta el a közönséget, miközben korábbi slágereik és különleges feldolgozásaik is felcsendültek. A színpadon nemcsak a zene, hanem a háttér is lenyűgöző volt. A Bazilika impozáns épülete mellett a friss lemez borítójáról ismert fekete hattyúval indult az este, amely látványos zenei és vizuális élmény játéka volt. A legendás gitárosok, Mike Stern és Al Di Meola, (mindketten a zenekar alapító tagjai), most is bebizonyították, miért tartják őket a zene világának élvonalában. Stern virtuóz játéka és egyedi stílusa, valamint Di Meola fúziós jazz iránti szenvedélye és technikai bravúrjai valódi élménnyé tették az estet.

A Mándoki Soulmates koncertje a Szent István téren 2024. augusztus 18-án.
Fotó: Polyák Attila - Origo

A közönség szinte együtt lélegzett vele

A szaxofonos szekcióban John Helliwell, a Supertramp zseniális alapítója, a többszörös Grammy-díjas művész karrierje során számos ikonikus dallamot szerzett, és most is lenyűgözte a közönséget kifinomult előadásával. Nick Van Eede, a Cutting Crew karizmatikus énekese is többek között előadta világslágerét, az (I Just) Died In Your Arms Tonight-ot. 

Nick energikus és érzelmes előadása során a közönség szinte együtt lélegzett vele. Az este érzelmes pillanatait erősítette Richard Bona előadása is, aki a Kis kece lányom című népdalt tolmácsolta nagy átéléssel és sikerrel. A koncert egy másik emlékezetes pillanata volt, amikor a Szomorú vasárnap instrumentális átdolgozása csendült fel. A Seress Rezső világhírű dalát Csicsó a cimbalmos és Till Brönner trombitajátéka idézte meg, ami különösen megható volt, és nem csak amiatt mert vasárnap este hangzott el. Till precíz játékstílusával a jazz világában világszerte elismert művész, ezúttal is  elvarázsolta a publikumot. 

Megérintette a közönség lelkét

Leslie Mandoki Ahol születtem című dala is különösen nagy sikert aratott, mélyen megérintette a közönséget, akik együtt énekeltek vele. A  rockzene másik ikonikus alakja, Tony Carey is bizonyította, hogy a rock és jazz fúziója lenyűgöző hatással van a közönségre. Az est egy másik fénypontja volt Randy Brecker, a 14-szeres Grammy-díjas trombitás. Brecker minden egyes hanggal bizonyította, hogy miért is tartják őt a világ egyik legnagyobb trombitásának. Az energikus Jesse Grey Siebenberg szintén felejthetetlen pillanatokat szerzett a közönségnek.

A koncert során Leslie Mandoki nemcsak zenekarvezetőként, énekesként, zenészként hanem narrátorként is brillírozott. A számok között személyes történeteket osztott meg a dalok keletkezéséről és azok mondanivalójáról.

A Mándoki Soulmates koncertje a Szent István téren 2024. augusztus 18-án
Fotó: Polyák Attila - Origo

Azt hitték, megváltoztathatják a világot

Őszintén beszélt arról a felismeréséről, hogy bár ők, a lázadó generáció egykor azt hitték, megváltoztathatják a világot, a jelenlegi világhelyzet még mindig tele van konfliktusokkal és megosztottsággal. Beszédeivel mély gondolatokat ébresztett a közönségben, miközben zenekarával  a legmagasabb szinten teljesítettek. Az örömzenélés és a zenészek közötti harmónia az egész estét áthatotta. 

Egy csodálatos zenészről és énekesnőről nagyon sokat tudnék mesélni, de most csak ennyit. Júlia lányom szerves alkotója az albumnak és a turnénak is, őszintén és büszkén mondom, hogy sokkal tehetségesebb nálam, a tehetsége, energiája, elkötelezettsége  mindenképpen erősíti, és hozzájárul a lemez és a produkció sokszínűségéhez és sikeréhez

- mondta  a színpadon szerényen Leslie. A koncert végén Leslie  külön-külön méltatta zenésztársait, kiemelve azoknak a szerepét is, akik kevésbé kerültek reflektorfénybe, mint például Csaba Schmitz dobost, aki a turnén segíti, hogy az eredeti hangzásvilág amit Mandoki angol-amerikai ikonikus zenésztársaival a stúdióban megalkotott a színpadon is megelevenedhessen. Külön kiemelte Michael Flowert is, a turné billentyűsét, aki újra csodálatosat alakított. A záróakkordokat a The Torch című dal hozta, Nick Van Eede annyira meghatódott, hogy könnyeit törölgetve énekelte a dalt. A nagy slágerek mellett felcsendült John Lennon híres dala is, az Imagine, amely méltó lezárása volt ennek a különleges estének. 

A zene ereje képes összekötni embereket

A Mandoki Soulmates ismét bebizonyította, hogy a zene ereje képes összekötni embereket, és felejthetetlen élményt tudnak nyújtani a hallgatóságnak. A zenekar és közönsége közötti kötelék most is megmutatkozott, az üzenet átjött, és szerettük, mindenki várakozással tekint a következő budapesti fellépésük elé – írták a közleményükben.

A Mándoki Soulmates koncertje a Szent István téren 2024. augusztus 18-án
Fotó: Polyák Attila - Origo

Természetesen Budapest a szülővárosom, hisz én örökre egy pesti srác maradok, akkor is, ha idestova már 49 éve vitorlázok a zenehajómmal a nagyvilág viharos óceánjain, az itthon az mindig az itthon marad….de otthon érzem magam New Yorkban, Los Angelesben és Londonban is, és természetesen  Münchenben is. Szinte minden évben fellépünk ezekben a városokban, mindig új zenével érkezünk, és már dolgozunk is egy  új projekten

 – mondta Leslie már New Yorkból, ahol zenekarával máris új terveket szőnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!