LifeVonal: új, anonim telefonos orvosi tudakozó

Vágólapra másolva!
Telefonos egészségügyi tudakozót indított a Magyar Telekom Innovációs Igazgatósága, a LifeNetwork televíziós csatornával együttműködve. A LifeVonalon szakorvosok segítik a betelefonálókat egészségügyi problémáik megoldásában.
Vágólapra másolva!

Az LifeVonal tudakozójában háziorvosok, sürgősségi szakemberek, szülész-nőgyógyászok, gyermekgyógyászok, pszichológusok, fül-orr gégészek, belgyógyászok, sebészek válaszolják meg a beérkező hívásokat, és adnak tájékoztatást minden betegséggel vagy egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdésben. A telefonos tanácsadás teljesen anonim, és harmadik fél, például asszisztens sem hallja a beszélgetést, így olyan problémákra is rákérdezhetnek az érdeklődők, amelyekről egy rendelőben nehezebben, vagy egyáltalán nem beszélnének.


A hívásokat minden esetben élő hang válaszolja meg: a telefonálónak nem kell automata menürendszerben bolyongania, közvetlenül a szakértőkkel beszélhet. A jelenleg 30 napos tesztelési jelleggel elindított szolgáltatás minden nap 18:00 és 21:00 óra között érhető el. Az orvosok segítenek leletek értelmezésében, szükséges vizsgálatok meghatározásában, betegségekkel, azok tüneteivel, kimenetelével, kezelési módjaival, illetve gyógyszerekkel, és hatóanyagokkal kapcsolatos kérdésekben. Fontos azonban megjegyezni, hogy a telefonon adott tanácsadás nem helyettesítheti a személyes orvosi konzultációt.


További információ a LifeVonalról a http://lifenetwork.hu/lifevonal oldalon található.


(Az [origo] és a LifeVonal üzemeltetője, az Origo Zrt., a Magyar Telekom-csoport tagja - a szerk.)


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!