A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Levesek

leves pest buda
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Origo

ZELLERKRÉMLEVES - Mandula Étterem, Villány

Az olaj és a vaj keverékén megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd rövid ideig pároljuk a zellert, ezután felöntjük a tejjel és az alaplével, sózzuk és egy zsírpapírból készített fedővel letakarjuk, ha megpuhult turmixoljuk.Almapürét megfőzzük , turmixoljuk. A májat tejbe áztatjuk, majd kierezzük , sózzuk , pálinkát és mustredukciót öntünk rá és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután hőálló formába tesszük és egy mély tepsiben vízbe állítva 120 C fokon 30-40 percig készítjük.Frissentató fóliába tekert sós zacskóval préseljük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

SÜTŐTÖKKRÉMLEVES SZARVASGOMBÁVAL ÉS SZEGFŰGOMBÁVAL - Ráspi étterem és borászat, Fertőrákos

A közepes méretű tököket negyedeljük majd kimagozzuk. A tök szeleteket tepsibe helyezzük és a tök méretétől függően 30-50 percig sütjük sütőben (kemencében) 180 fokon. Miután megsült, a kész tököket lehéjazzuk. Pucoljuk meg a gombákat és a hagymát, majd daraboljuk fel. A hagyma kb. negyedét külön serpenyőben pirítjuk vajon, majd ehhez a felvágott szegfűgombát adjuk és meglocsoljuk egy kis vízzel. Ezután a gombára dobjuk a petrezselyem zöldet, majd ízlés szerint megsózzuk-borsozzuk. A másik serpenyőben piruló gombát átöntjük egy fazékba. A lehéjazott tököket feldaraboljuk, a megpirult részeket rajta hagyjuk, és egy fazékba tesszük. Felöntjük vízzel, majd botmixerrel turmixoljuk...
A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

CÉKLALEVES KRÉMLEVES - Kővirág Panzió és Étterem, Köveskál


Hámozzuk meg a céklát, majd reszeljünk le egyet. (Praktika: a cékla leve elszínezi kezünkön a bőrt, de citromlével eltávolíthatjuk.) A leszerelt cékla egy részéből egy csészébe / tálkába nyomkodjuk ki a levét. Ezzel fogjuk megszínezni az ételt. A reszelt céklát helyezzük egy jénai tálba és gondosan lapogassuk az aljára. Ezt annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Fedjük le a jénait és tegyük be 100 fokon 15 percre a sütőbe. Kockázzunk fel két fej céklát 1 db vörös hagymával. Tegyünk fel a gázra fele-fele arányban vajat és oliva olajat, majd miután elolvadtak, hozzáadjuk a hagymát. A felszeletelt fokhagymát rádobjuk, így már nem fog megégni. Ezek után a felkockázott céklát is beletesszük a fazékba. Megsózzuk és babérlevéllel is ízesítjük. A céklát addig főzzük, míg meg nem puhul... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

ŐZRAGU LEVES - Chinati étterem, Veszprém

A zöldségeket daraboljuk fel. 15 dkg vajat fazékban megolvasztunk. Tegyük a felkarikázott hagymát a vajra. Vágjuk fel a vargányát és 5 gerezd fokhagymát szeljünk ketté, majd ezeket is tegyük fel főni, átpárolni. A rozmaring száráról hántsuk le a növény zöldjét és aprítsuk fel. Dobjunk 2 db babérlevelet a készülő ételbe, de arra ügyeljünk, hogy a mixerelés előtt távolítsuk el, mert különben keserű ízt ad a levesnek. Hozzáadjuk a rozmaringot és a maradék vargányát, majd miután puhára főztük, ráhalmozzuk a zellert és a sárgarépát, majd kb annyi vízzel öntjük fel, hogy ha leturmixoljuk, akkor krémes állagot kapjunk. 45 percig főzzük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo


GÖCSEJI VARGÁNYAGUJÁS RESZŐKÉVEL - NaturMed Hotel Carbona Attila Étterem, Hévíz

Hagymát olajon addig pirítunk, míg aranysárga nem lesz (enyhén üveges). A zöldségeket daraboljuk fel, a vargányát lehetőség szerint kockára vágjuk. Adjuk a hagymához a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert és pár percig a tűzön futtatjuk. Két gerezd fokhagymát kés oldalával összezúzunk, majd apróra vágjuk és hozzátesszük a fazékban lévő zöldségekhez... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

PARADICSOMOS GAZPACHO BUFFOLA MOZZARELLÁVAL - Spirit Hotel, Sárvár

Az egész paradicsomokból vágjuk ki a zöld részeket, majd rakjuk bele lobogó vízbe. Blansírozzuk, amint kezd felválni a héja, emeljük ki a vízből, így már könnyedén meg tudjuk hámozni. Vágjuk félbe, majd kanalazzuk ki a magos részeket, és tegyük egy tányérba. A paradicsom húsát kockázzuk fel, és extra szűz olivaolajon megpirítjuk, majd felöntjük alaplével... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

CÉKLA LEVES KACSAMÁJJAL, BIRSALMÁVAL - La Maréda Étterem, Győr

A céklát megmossuk, héjában 1 óra alatt megsütjük.Ha kész, folpackba csavarjuk, 1 órát hagyjuk begőzölni. Hámozzuk, majd szeleteljük. Oliva olajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a céklát, felöntjük alaplével, és vizzel elkevert keményítővel sürítjük. Krémesre mixeljük, majd gyömbérrel, citromlével, és sóval ízesítjük. A birshez az almalevet a fűszerekkel felforraljuk, és héjával együtt a felére forraljuk... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

FOLYAMI RÁK LEVES - Tiszavirág Étterem, Szeged

Az élő rákot forró, lobogó vízben főzzük 4 percig, majd jeges vízbe tesszük. Letörjük a rák farkát, kisollóval felnyitjuk és kivesszük a húst. Ennek középső részét megvágjuk és a beleket eltávolítjuk. Készítünk egy rántást: edénybe kis olajon megpirítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a lisztet és az alaplevet, 10-12 percig forrni hagyjuk, a végén beleöntjük a konyakot... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

KARALÁBÉHAB LEVES SZILVA KOMPÓTTAL ÉS ŐZGERINCCEL - Chateau Visz Kastélyszálló, Berencsepuszta

Karalábéból egy vájóval gömböket formázunk, a maradékot felszeleteljük. Lobogó sós vízben 2 percig főzzük a gyöngyöket, utána jeges vízben lehűtjük. Fazékba olajat hevítünk, a vékonyra szeletelt hagymát megpirítjuk, kicsit megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a felvágott karalábét. Kevés alaplében pároljuk majd leturmixoljuk és végül átszűrjük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

CSÁNGÓ PACALLEVES - Bock Bisztró, Budapest

A pacalt az egész borsból, a babérlevélből, vöröshagymából és sóból álló főzőlében megabáljuk. Kiemeljük, lehűtjük, majd csíkokra vágjuk. A megtisztított, finomra aprított vöröshagymát a vajban megfuttatjuk, a lereszelt sárgarépát beleszórjuk, és kevergetve együtt pirítjuk. A zellert, a fehérrépát megtisztítjuk, hasábokra daraboljuk, a karfiolt rózsáira szedjük és lobogva forró, enyhén sós vízben külön-külön roppanósra főzzük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

PÁROLT KÁPOSZTA KRÉMLEVES - Rókusfalvy Fogadó, Etyek

A cukrot a zsiradékkal karamelizáljuk, majd hozzáadjuk a besózott, összevágott lilakáposztát. Befűszerezzük, készre pároljuk. Felöntjük a zöldség alaplével, felforraljuk, majd leturmixoljuk. Ha szükséges akkor ráfűszerezünk.A sonka szeleteket szilikon sütőlapra helyezzük, majd szalamanderban kisütjük... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: [origo]

ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES MENTÁS ÉS SÓS PANNA COTTÁVAL - 67 Étterem, Székesfehérvár

Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a felaprított hagymát, a szeletelt fokhagymát, a gyömbért és a zöldborsót. Felöntjük az alaplével, sózzuk borsozzuk és forrástól számított 3-4 percig főzzük. Kézimixerrel összetörjük, átpasszírozzuk... A folytatásért kattints az étel nevére!

Forrás: Origo

SÜTŐTÖKKRÉMLEVES- Aranyszarvas Vendéglő, Budapest

A sütőtököt felvágjuk, kimagozzuk, és 1-1.5 órára 180 fokos sütőben megsütjük. Közben a póréhagymát és a répát felkarikázzuk, kevés olajon megpirítjuk, megsózzuk, és ezután annyi zöldség alaplével öntjük fel, hogy jól ellepje. Mikor a zöldségek megpuhultak... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

ZÖLDBORSÓ ERŐLEVES KACSAMÁJJAL - Gusteau kulináris élményműhely, Mád

A kacsamájat sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, 3-4 cm átmérőjű henger alakban szorosan folpackba csomagoljuk, és egy-két órára hűtőbe tesszük. A libazsírt 80°C-ra felmelegítjük, és a lehűtött kacsamájat a zsírban megabáljuk. Ha elkészült, kivesszük, lehűtjük, és felhasználásig a hűtőben tároljuk. Ehhez az ételhez kiválóan megfelel bármilyen vasárnapi húsleves maradék, vagy akár csak egy zöldségekből főzött "clear soup". A lényeg, hogy ízes, finom levest használjunk... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

Karfiol leves - Alabárdos Étterem, Budapest

A karfiol felső részéből morzsát készítünk egy zöldség hámozó segítségével, a többi részét rózsákra szedjük és vajon rövid ideig pároljuk. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Tejszínnel turmixoljuk, végül átszűrjük. Keverjük össze a karfiol morzsát, a curryt, kurkumát, pár csepp lime-ot olívaolajjal, és sóval... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Origo

ÚJHÁZI TYÚKHÚSLEVES - Pest-Buda Vendéglő, Budapest

A karalábét negyedeljük, majd serpenyőben hideg olajba tesszük a csirkét, majd addig sütjük, míg egy kis színt nem kap a bőre. Beletesszük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

GÖRÖGDINNYE LEVES - Paris-Budapest Étterem és Bar, Budapest

Tegyük a görögdinnyét, egy csipet sót, a borsmentát, az olívaolajat, és a mézet a turmixba, majd keverjük össze és végül... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

PAPRIKÁS CSIRKE KRÉMLEVES TEJFÖLKRÉMMEL - Budai Gesztenyés Étterem, Budakeszi

Paprikás csirkét készítünk. A húst leszedjük a csontról és apró kockára vágjuk, majd a lime levével és 1/2 csomag korianderrel összekeverjük. Az pörkölt alapot... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

SÜTŐTÖK KRÉMLEVES - ÉS Bisztró, Budapest

A sütőtököt szeleteljük fel, kanállal távolítsuk el a magokat, majd 160 fokon 40 percig sütjük. A sütőtök szeletek... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Nagy Bence

KOLBÁSZOS BURGONYA KRÉMLEVES – Halasi Pince, Villány

Villával szaggatott kenyeret pirítunk serpenyőben, vagy sütőben. A stifolder felét kockára vágjuk, másik felét sütőben, vagy mikróban ropogósra sütjük és morzsává őröljük. A tejföl felét habszifonba töltjük és két patront csavarunk bele... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: LifeNetwork TV

CÉKLALEVES - Carne Di Hall, Budapest

2-3 darab közepes méretű céklát sütőben, sóburokban, vagy alufóliába csomagolva 180 fokon maximum 2 óra alatt puhára sütjük. Utána pucoljuk meg és turmixoljuk le. Alaplével a kívánt sűrűségig... A folytatásért kattintson az étel nevére!

HALÁSZOS HALÁSZLÉ TÉSZTÁVAL - Rév Csárda, Érsekcsanád

A megfelelő méretű bográcsban előkészítjük az előre sózott halhúst, a vizet, és az apróra vágott hagymát, ezután feltesszük főni. Forráskor… A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

SZÜRKEMARHA GULYÁSLEVES - Bándi Udvarház, Bánd

A felvágott hagymát olajon megpároljuk, majd szórjuk meg köménnyel. A répákat is adjuk hozzá, majd végül a paprikát és a paradicsomot is. Pirospaprikával... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

ZELLERKRÉMLEVES CÉKLAPESZTÓVAL – Seasons Bistro, Budapest

Az alapanyagokat előkészítjük, megpucoljuk. A vajat alacsony hőfokon elkezdjük felolvasztani, addig a vöröshagymát és a zellert, burgonyát... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás:Nagy Bence

GYÖMBÉRES NARANCSOS SÜTŐTÖK KRÉMLEVES - Fülemüle Csárda, Villánykövesd

A megmosott kimagozott sütőtököt kb. 3 ujjnyi vastag darabokra vágjuk, majd utána sütőben 180 °C-on vajpuhára sütjük... A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence

KÁPOSZTALEVES - Tanti, Budapest

A hagymát és a gyömbért megpároljuk, felöntjük az ecettel és a fehérborral, majd teljesen elfőzzük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott káposztát és puhára…A folytatásért kattintson az étel nevére!

Forrás: Nagy Bence
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!