Forró csoki házi kókusztejszínhabbal
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/6BJumiuBsXP8IeqWzG5GjMAq_TULlaj0fo2pGd0ARcA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzcwMWRkY2QzN2RmYjQyN2VhZTBhNTI1MGRkYjRkYTRh.webp)
Hogyan kell elkészíteni?
1. Öntsük egy edénybe a mandulatejet, a vanília kikapart belsejét és lassú tűzön forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük még 10 percet.
2. Az edény tartalmát szűrjük át.
3. Keverjük bele a kakaóport, a csokoládét és a mézet. Melegítsük és kevergessük a tűzhelyen még 3 percet, egészen addig, amíg a csokoládé elolvad.
4. Várjuk meg, míg az ital besűrűsödik, majd készítsük el a tejszínhabot. A kókusztejet öntsük ki egy pohárba és takarjuk le. Tegyük 24 órára hűtőbe.
Azt a tálat is tegyük be a hűtőbe 30 percre, amiben majd a kókusztejet habbá alakítjuk. Vegyük ki a kókusztejet a hűtőből nagyon óvatosan, hogy a tej és a víz része külön maradjon. Használjuk csak a tejszínesebb részét.
Habverővel verjük fel a hűtött tálban.
Tipp:
Tálaláskor szitáljunk rá kakaóport.