Édes köleskása, színes citrusokkal

Vágólapra másolva!
Édes köleskása, színes citrusokkal
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

rózsaszín/piros húsú grapefruit

narancs

szeletelt mandula

menta

mazsola

1 bögre köles (2 dl-e!):

6 dl tej

1 csipet só

1 kk. fahéj

2 ek. méz

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1. A kölest mossuk át és csöpögtessük le.

2. Egy lábasba tejet öntünk, hozzáadjuk a kölest, egy csipet sót, mézet és a fahéjat.

3. Kis lángon, időnként megkeverve legalább, 35 percig főzzük.

4. Ha már majdnem készen van, levesszük a tűzről, lefedjük és 10 percet pihentetjük.

5. Tálkákba szedjük, grapefruit szeletekkel tálaljuk, mandulával, mazsolával megszórjuk, friss mentalevelet tépkedünk rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!