Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell filé
100 gr teavaj
100 gr reszelt trappista sajt
Frissen őrölt bors,
1/3 db reszelt szerecsen dió
20 gr mustár
só
¼ citrom leve
1 dl étolaj
4 db tojás
6 dkg liszt
20dkg zsemlemorzsa
Hogyan kell elkészíteni?
A csirkemellet megformázom. Tölteléknek a kézmeleg vajat összegyúrom a reszelt sajttal, amit ízesítek kevés sóval, citromlével, mustárral, őrölt fehér borssal, őrölt szerecsendióval, és apróra vágott petrezselyem zöldjével. Ezt töltöm a csirkemellébe. A töltött mell darabokat lisztbe forgatom, majd tojásba mártom, végül a pirospaprikával megszínezett zsemlemorzsába forgatom. Sütőpapíron az olajjal megpermetezett húsokat a légkeverése sütőben pirosra sütöm.