A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A H1N1 áldozatok száma egy hét alatt ezrerrel nőtt

Vágólapra másolva!
Bár a sertésinfluenzával összefüggő halálesetek száma éles emelkedést mutatott a múlt héthez képest, az Egészségügyi Világszervezet szerint az északi félteke bizonyos részein valószínűleg már tetőzött a járvány.
Vágólapra másolva!

A WHO-nak bejelentett halálesetek száma ezerrel nőtt az elmúlt héten, így a vírus áprilisi felbukkanása óta elérte a 7826 főt világszerte. Az ENSZ egészségügyi szervének legfrissebb adatai alapján a halálozás az amerikai régióban növekedett a legnagyobb mértékben, ahol a múlt heti 4806 főről 5360 főre emelkedett az áldozatok száma.

Százalékos arányban azonban Európában is jelentős emelkedésnek lehettünk tanúi, ahol legalább 650 halálos áldozatot regisztráltak. Ez 300 fős, vagyis 85 százalékos növekedést jelent a múlt heti adatokhoz képest.

A WHO arról számolt be, hogy az influenza-aktivitás szinte egész Észak-Amerikában tetőzött, de Kanadában tovább emelkedik a kórházi esetek és a halálesetek száma. A szervezet adatai szerint több európai országban, például Belgiumban, Bulgáriában, Fehéroroszországban, Írországban, Luxemburgban, Norvégiában, Szerbiában, Ukrajnában és Izlandon is tetőzött az influenza-aktivitás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!