Még a dohányosok is támogatják a munkahelyi füstölési tilalmat

Vágólapra másolva!
Tizennégy országban mintegy ötezer ember megkérdezéséből derült ki, hogy 1400 munkaadó 87 százaléka, 3500 dohányos munkavállalónak pedig 74 százaléka egyetért munkahelye füstmentesítésével.
Vágólapra másolva!

"Bár az országok között eltérések mutatkoztak, az eredmény a munkahelyi dohányzási tilalom globális támogatottságát jelzi" - összegezte Michael Halpern, a nemzetközi kutatást végző RTI International munkatársa.


A tilalmat leginkább Indiában támogatják, ahol az emberek 85 százaléka szavazott a füstmentes környezetre, ezt követi Japán 75 százalékkal. A legkisebb támogatottságot Németországban (33 százalék) és Lengyelországban (37 százalék) élvezi a tilalom.


A dohányzás vezeti a megelőzhető halálokok listáját. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint évente mintegy 200 ezer dolgozó hal meg a munkahelyi dohányfüst következményei miatt. Világszerte 700 millió gyerek szív be dohányfüsttel szennyezett levegőt, elsősorban az otthonában.


A felmérésben Dél-Korea, Japán, Kína, Tajvan, India, Nagy-Britannia, Olaszország, Svédország, Franciaország, Németország, Spanyolország, Lengyelország, Törökország és Brazília vett részt. A WHO adatai szerint egyébként csaknem egy milliárd férfi és 250 millió nő dohányzik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről