Nem okoz pszichés károsodást az alkalmi szex

Vágólapra másolva!
Nem gyakoribbak a pszichés problémák az alkalmi kapcsolatokat ápoló fiatalok körében, mint elkötelezett kapcsolatban élő társaiknál - állapították meg a Minnesotai Egyetem kutatói.
Vágólapra másolva!

A felmérésben 737 fiatal nő és 574 fiatal férfi vett részt, átlagéletkoruk 20,5 év volt. A fiatalokat szexuális szokásaik mellett érzelmi jólétükről kérdezték.

A szexuálisan aktív válaszadók 55 százaléka állította, hogy legutóbbi szexuális partnerével kizárólagos kapcsolatot tart fenn - írja az amerikai HealthDay News egészségügyi hírügynökség.

12 százalékuk esetében közeli, ám nem kizárólagos volt a viszony, míg 8 százalék alkalmi ismeretségről számolt be. Az utóbbi két csoportban több mint kétszer annyi volt a férfi, mint a nő.

A válaszokat elemző kutatók nem találtak különbséget a partnerkapcsolatban élők és az alkalmi ismeretséget keresők közt az érzelmi jólét tekintetében. Bár érzelmi károsodást, úgy tűnik, nem jelentenek az alkalmi együttlétek, nem szabad azonban elfeledkezni a fizikai veszélyekről a fiatalok szexuális felvilágosítása során - hangsúlyozta Marla E. Eisenberg, a kutatás vezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!