Kreml büntetődiéta - Oroszország legnépszerűbb fogyókúrája

Vágólapra másolva!
A Kreml-büntetődiéta (Kremlin Punishment Diet) a legújabb divat Oroszországban, a fogyás garantált, mivel sikertelenség esetén óriási megaláztatásban lehet részünk. 
Vágólapra másolva!

A titkot Oroszország egykor legbefolyásosabb emberének, Borisz Jelcinnek lánya árulta el. Tatjana Jumaseva jó barátságban van a brit futballklub, a Chelsea FC tulajdonosával, Roman Abramoviccsal is. A 49 éves Tatjana Londonban él jelenlegi férjével, édesapja korábbi kabinetfőnökével, Valentyin Jumasevvel.

Jumaseva és a Kreml egyes tisztségviselői egy olyan rendszert találtak ki, amellyel a nő nemcsak fogyhatott, de súlyát is tarthatta, célja az volt, hogy egy ismert orosz politikai szatíraműsorban ne nevezhessék többé "daginak". A siker titka azonban a szégyenteljes büntetésekben rejlik, amelyeket sikertelenség esetén teljesíteni kell.

A fogyókúra csak csoportban hatásos. "Mindegy, hogy barátokkal, munkatársakkal vagy rokonokkal csináljuk, lényeg, hogy ne egyedül" - mondta el a Daily Mail újságírójának Jumaseva. A legfontosabb elem azonban a büntetés, amelynek valóban borzalmasnak kell lennie. A résztvevők aláírásukkal igazolják, hogy a fogyókúra sikertelensége esetén teljesítik a vállalt büntetést.

A büntetés teljesen személyre szabott, például az egyik tisztviselőnek sikertelenség esetén el kellett volna adnia vadonatúj BMW-jét és hat hónapig egy rózsaszín Zaporozsecen járni. Egy kétdiplomás, több nyelvet beszélő asszonynak titkárnőként kellett volna dolgoznia, míg az akkor a nyelvet éppen csak tanuló Tatjana csak angolul szólhatott volna mindenkihez és estélyi ruhában kellett volna munkába járnia.

Jumaseva és munkatársai két hónap alatt fogytak le, de a megállapodás értelmében legalább hat hónapig kellett tartaniuk új súlyukat. A csoport minden héten találkozott és véletlenszerűen mindenkinek a mérlegre kellett állnia ellenőrzés céljából. Az étrend kialakításáért mindenki maga felel, de este 6 óra után már nem lehet enni és aktívan kell sportolni. Jumaseva csoportjában csak egyetlen résztvevőnek nem sikerült fogynia, büntetését azonban nem hozták nyilvánosságra.

Jumaseva népszerű új blogjában tette közzé a diéta titkait és azt állítja, több tucat embernek segített már lefogyni. A pszichológusok szerint a módszer az egészséges táplálkozással és a sporttal együtt hozhat ugyan eredményt, de ugyanakkor szorongást kiváltó hatása miatt veszélyes is lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!