A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Létfontosságú mechanizmusra bukkantak immunrendszerünkben

Vágólapra másolva!
Bonni kutatók létfontosságú, immunrendszerünket szabályozó mechanizmust fedeztek fel - írja a Nature. Éhezés és fizikai megterhelés hatására energiaraktáraink kiürülnek, az inzulin mennyisége csökken, ennek hatására mikrobaölő hatású anyagok aktiválódnak, melyek a kórokozók falát elbontva semlegesítik azokat.
Vágólapra másolva!

Immunrendszerünk a fertőző betegségek leküzdésében fontos szerepet játszik, azonban védelmi rendszerünk károsítja saját szöveteinket is. A krónikus gyulladások jelentik a szervezet másodlagos védelmi vonalát, mely igen lényeges, mivel a külvilággal való határfelületeinken (tüdő, bőr) több trillió baktérium él. Ezek közül jónéhány olyan anyagokat termel, amely fontos a szervezet számára.


A betegségeket okozó baktériumok esetén azonban védekező-rendszerünktől teljesen független, inzulin által szabályozott jelátviteli folyamat indul be. A Bonni Egyetem LIMES Intézetének kutatói ezt igazolták az emberi szövetek vizsgálata során. A nap minden percében történik ilyen, s közvetlenül a jóllakottsági állapotunktól függ - mondja Michael Hoch, a LIMES professzora.


"Számos betegségben (cukorbetegség és kövérség) fokozott kalóriabevitel figyelhető meg, ezek gyulladással, az immunrendszer károsodásával társulnak" - magyarázta Joachim Schultze professzor, a LIMES kutatója."Eredményeink új kiindulási pontot adnak ezen betegségek jobb megértéséhez."


"Jelenleg a kalóriabevitel és az átlagos élettartam összefüggéseit vizsgáljuk: állatokban igazoltuk, hogy a kalóriabevitel csökkentése miként növeli az élettartamot" -jegyezte meg Hoch professzor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!