A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A gyerekek a főtt és párolt zöldségeket szeretik a legjobban

Vágólapra másolva!
Ha gyermek nem akar zöldséget enni, adjuk nekik párolt vagy főtt (de nem szétfőtt) formában - javasolják holland kutatók.
Vágólapra másolva!

A holland Wageningen Egyetem kutatói két népszerű zöldséget, a sárgarépát és a zöldbabot vizsgálták hatféleképpen elkészítve, hogy megállapítsák, milyen formában szeretik a legjobban őket az általános iskolás gyerekek.


A répát és a zöldbabot a 4-12 éves gyerekeknek pürésítve, párolva, főzve, sütve, grillezve és rántva tálalták. A kontrollcsoportot 18-25 éves felnőttek alkották.


A kutatók szerint aggasztó, hogy sok gyerek eszik kevesebb zöldséget, mint ahogy az az egészségügyi szakemberek szerint ajánlott - de mint kiderült, sok múlik az elkészítésen. A vizsgálat eredményei szerint a gyerekeknek a párolt vagy főtt zöldségek ízlettek a legjobban. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a sárgarépa és a zöldbab ily módon elkészítve megőrizte eredeti ízét, színét és részben ropogósságát is, ugyanakkor a zöldségek felszíne egységes maradt, és nem színeződött el.


"Bár a további kutatásokra van szükség az eredmények alátámasztásához, azt találtuk, hogy a gyerekek zöldségfogyasztásának növeléséhez a legjobb, ha olyan ropogós zöldségeket kínálunk nekik, amilyeneket csak lehet, illetve amelyek megőrizték a jellegzetes zöldségízt, felületük egységes és nincs szemcsés textúrájuk" - áll a Wageningen Egyetem kutatóinak közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!