Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Orosz bázist bombáztak le az ukránok Melitopolban

Russia-Ukraine war 2022,Donetsk,Russia,shelling,Ukraine,war Horizontal, orosz-ukrán háború, Donyeck, Szlovjanszk
DONETSK, UKRAINE - AUGUST 28: A big hole forms in front of a damaged building after shelling as Russia-Ukraine war continues in Slovyansk, Donetsk Oblast, Ukraine on August 28, 2022. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 186. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
07:56
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket itt találja.

08:04
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Felborult egy ukránokat szállító busz Romániában, sokan megsérültek

Törökországból Ukrajnába tartott egy autóbusz, amelyen 43 utas utazott, többségében ukránok, köztük gyerekek.

Az előzetes információk szerint az éjszaka a sofőr elvesztette uralmát a busz felett, ami felborult, és 23-an megsérültek. Minden sérültet kórházba vittek.

08:15
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Felgyújtották egy orosz tisztviselő autóját Moszkvában

Az orosz állami média szerint egy nő benzinnel gyújtotta fel Yevgeny Secretaryov autóját, aki a hadsereggel és hadműveleteivel kapcsolatos információk orosz médiában való cenzúrájáért felelős tisztviselő. A hírek szerint a nőt az orosz biztonsági erők őrizetbe vették.

09:19
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 22 ezer menekült érkezett szombaton

Magyarország területére 2022. augusztus 27-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7445 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 14566 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 304 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást,

ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. augusztus 27-én 104 ember, köztük 24 gyerek érkezett Budapestre vonattal.

10:07
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Leromboltak egy orosz katonai utánpótlási pontot az ukránok

Az ukrán hadsereg arról számolt be, hogy megsemmisített két lőszerraktárt, egy Msta-B tarackot, egy NONA önjáró aknavetőrendszert, és kilenc páncélozott és katonai járművet, valamint megöltek 35 orosz katonát.

11:16
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások Melitopolban

Ivan Fedorov, Melitopol polgármestere elmondta, hogy helyi idő szerint hajnali 1 óra körül robbanásokat hallottak az oroszok által megszállt városban. További részletek jelenleg nem állnak rendelkezésre.

13:49
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Hat, mezőgazdasági termékeket szállító hajó futott ki ukrán kikötőkből

A mezőgazdasági termékek exportja Ukrajnából egy humanitárius folyosón keresztül történik, azt a török, az orosz és az ukrán hadsereg, valamint az ENSZ képviselői alkotta közös koordinációs központ (JCC) felügyeli.

Minden hajót megvizsgálnak, mielőtt azok belépnek a Boszporuszba. Hasonló intézkedéseket alkalmaznak az Ukrajnába tartó üres teherszállító hajókra is.

A JCC folyamatosan tájékoztatja a gabonaszállításban részt vevő feleket a hajók pontos tartózkodási helyéről és útvonaláról, így mind az orosz, mind az ukrán, mind pedig a török katonaság óvni tudja azokat, és biztosítani tudják a tíz tengeri mérföldes (18,5 kilométer) biztonsági zónát a hajóknak a humanitárius tengeri folyosó mentén.

Ukrajna a világ egyik legjelentősebb gabonaexportőre. Az ukrajnai háború februári kezdete óta az ukrán gabona fekete-tengeri exportja megbénult, ami az ENSZ Élelmezési Világprogramja (WFP) szerint mintegy 47 millió ember akut éhezését okozta világszerte. A gabonaexport újraindításáról júliusban az ENSZ és Törökország közvetítésével született megállapodás.

14:34
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Ketten megsérültek a Zaporizzsja elleni orosz támadásban

Anatolij Kurtiev ügyvezető polgármester elmondta, hogy az orosz erők az éjjel két városnegyedet támadtak meg, melynek során öt ház megrongálódott.

15:10
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Három irányból támadnak az oroszok Donyeck megyében

Az ukrán vezérkar arról számolt be, hogy az orosz erők több települést is ágyúztak a térségben. Oroszország légicsapásokat hajtott végre Kodema, Valentynivka és Vodyane közelében.

16:10
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok robbantottak az éjszaka Melitopolban, egy orosz katonai bázisra csaptak le

Ivan Fedorov Melitopol polgármestere szerint az orosz bázis a város egy korábbi autógyártó üzemében volt, és a támadás teljesen elpusztította.

16:52
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Mikolajivot támadják az oroszok

Egy civil megsebesült az orosz támadásokban Mikolajivban.

Vitalij Kim, a megye kormányzója szerint az orosz lövedékek több házat és más épületet is elpusztítottak az elmúlt 24 órában.

17:34
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna szerint Oroszország 90 ezer új katonát akar toborozni

Az orosz hadsereg az ország minden katonai körzetében toboroz, hogy pótolja a veszteségeket - közölte Vadim Szkibickij, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési igazgatóságának szóvivője.

Az orosz toborzók azonban jelentős problémákkal szembesülnek, mivel egyre kevesebb a jelentkező, különösen a nagyvárosokban - állítja Vadim Szkibickij.

18:12
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Figyelmeztetést adtak ki a zaporizzsjai atomerőmű miatt

Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom vállalat vasárnapi közleményében arra figyelmeztetett, hogy ha valamilyen súlyos baleset történne a zaporizzsjai atomerőműnek akár egy energiablokkjában is, a sugárfelhő nemcsak Ukrajna déli részére, de Oroszország déli, délnyugati területeire is kiterjedne. Ezt az augusztus 29-re előrejelzett széljárás alapján számították ki.

A vállalat javasolta, hogy a veszélyeztetett területeken lakók megelőzés céljából kezdjenek el jódot szedni, és lehetőleg minél kevesebbet menjenek ki az utcára.

19:28
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán katonai célpontokra és hadiüzemre mért csapásokról számolt be az orosz katonai szóvivő

Miközben az orosz offenzíva következtében mintegy 250 ukrán katona életét vesztette Szolvjanszknál és csapások érték a Motor Szics ukrán hadiüzem helikopterjavító kapacitásait is, a zaporizzsjai atomerőműben ukrán belövések miatt csővezetékek sérültek meg - derült ki a vasárnap kiadott orosz hivatalos tájékoztatásból.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve közölte, hogy az orosz légierő precíziós fegyverei a donyecki régióban lévő Szlovjanszknál megölték az ukrán 95. légideszant rohamdandár mintegy 150 katonáját, megsemmisítve 10 páncélozott és egyéb járművet is, ugyanitt a tartalékos-kiképzőközpontban pedig több mint száz ember meghalt.

Mint mondta, az ukrán 241. területvédelmi dandár 204. zászlóaljának veszteségei Artemivszknál (Bahmutnál) elérték a létszámának 60 százalékát, aminek következtében a Liman operatív-taktikai csoport parancsnoksága a megmaradt állományt Kijevbe vonta vissza a létszám feltöltésére.

A tábornok szerint nagypontosságú levegő-föld fegyverek találták el Zaporizzsjában a Motor Szics gyárnak a harci helikoptereket javító üzemeit.

20:30
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Többszáz ukrán katona holttestét adta át Oroszország Ukrajnának

Ukrajna Stratégiai Kommunikációs és Információbiztonsági Központja egy Facebook-bejegyzésében közölte, hogy több mint 500 elesett ukrán katona holttestét adta át Oroszország a Vöröskereszt segítségével Ukrajnának.

A most átadott holttestek közül 428 került vissza Mariupolból, azok közül 300 pedig az Azovstal acélüzem védőinek maradványai - írja a Sky News.

21:34
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz katonai bázist érhetett támadás Szvatovéban

Szerhij Haidai, az ukrán Luhanszki terület kormányzója közölte, hogy robbanásokat jelentettek az orosz ellenőrzés alatt álló Szvatove (Svatove) egyik mezőgazdasági létesítményében, amit katonai bázisként használ az orosz hadsereg.

22:28
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Tüzérségi támadás érte az ukrajnai Szárni körzetét

Ukrajna közölte, hogy orosz tüzérségi támadás érte Szárni körzetét.

Vitalij Koval, az ország Rivne területének kormányzója szerint Oroszország katonai célpontokat támadott. Áldozatokról nem számolt be.

23:52
augusztus 28, 2022
Vágólapra másolva!

Egy nő meghalt a Nikopol elleni orosz rakétatámadásban

Mikola Lukasuk, Dnyipropetrovszk törvényhozásának elnöke szerint, egy 67 éves nő meghalt a Nikopol elleni orosz támadásban.

Egy lakóépület is megsemmisült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről