Csapdától tartanak az ukránok

Események

Bakhmut, Ukrajna, tank, háború, Oroszország, tüzérség, Donyeck
DONETSK, UKRAINE - NOVEMBER 01: Ukrainian servicemen fire artillery from a self propelled howitzer toward Russian positions near Bakhmut, Ukraine on Nov 1, 2022 Wolfgang Schwan / Anadolu Agency (Photo by Wolfgang Schwan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 257. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül26 bejegyzés
05:07
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT találja!

05:15
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Milliók maradtak áram nélkül Ukrajnában

Több mint 4,5 millió ember nem jut áramhoz az orosz támadások miatt - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legfrissebb videóbeszédben. Zelenszkij azt mondta, a legnehezebb helyzetben Kijev, illetve a kijevi térség van.

05:21
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Saját tankjukat fordítják az oroszok ellen - videó

Nem rejtették el kellőképpen.

05:44
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint tízezren érkeztek tegnap is Ukrajnából

Magyarországra tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5668, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5018 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte az Országos Remdőr-főkapitányság. 

Az ukrajnai háború elől szintén tegnap 138 ember, köztük 45 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

06:11
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Temetőbe csapódtak az orosz lövedékek

Az oroszok több települést lőttek vasárnap a régióban, köztük Bilopillia, Esman, Vorozsba, Krasznopillia, Khotin, Seredyna-Buda és Shalyhyne településeket - mondta Dmitro Zsivickij, a régió kormányzója.

Vorozsba községben egy nő meghalt, egy másik pedig megsebesült. Találat ért legalább hét házat és egy temetőt is.

06:30
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

A legrosszabbra készülhetnek fel Kijev lakosai

Ha Oroszország továbbra is támadja az ország energetikai infrastruktúráját, akkor fel kell készülniük arra, hogy nem lesz áram, víz és fűtés, mivel a hőmérséklet fagypont alá süllyed - mondta Vitalij Klicskó polgármester. 

Az AP jelentése szerint Kijev mintegy 1000 fűtőpontot tervez telepíteni, de ez nem biztos, hogy elég lesz a 3 milliós város számára.

07:29
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások Donyeckben

Számos robbanást hallottak az oroszok által megszállt Donyeckben november 7-én éjszaka - írta a Kyiv Independent.

08:49
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Áram nélkül maradt Herszon

Most először elment az áram Herszonban a háború kezdete óta, illetve sokan víz nélkül is maradtak. A már orosz megszállás alatt álló régió jelenlegi vezetői azt közölték a Telegramon, hogy "terrortámadás" miatt kár keletkezett három villanyvezetékben. A régió fővárosán kívül még tíz település érintett.

09:18
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

A brit hírszerzés szerint

A brit védelmi minisztérium szerint nagyobb ütemben veszíti el a repülőgépeket Oroszország, mint amennyire pótolni tudja őket, valamint az új pilóták kiképzése is időbe telik.

Az ukrán hadsereg parancsnoka csütörtökön azt nyilatkozta, hogy Oroszország az orosz-ukrán háborúban 278 repülőgépet vesztett, miközben a szovjet-afgán háborúban 119-et.

11:42
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Hét régióban is tervezett áramszünet volt

Hétfőn hét ukrajnai régióban is tervezett áramszünet volt, jelentette be az ország elektromos áram-szolgáltatója. 

12:33
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter: Magyarország kész folytatni Ukrajna támogatását, de nem járul hozzá a közös EU-s hitelfelvételhez

Magyarország kétoldalú alapon kész folytatni Ukrajna pénzügyi támogatását, de semmiképp nem fog beleegyezni egy újabb közös európai uniós hitelfelvételbe ebből a célból - jelentette ki a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szófiában.

A teljes cikket itt olvashatja.

13:39
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Továbbra is feszült a helyzet Herszonban

Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője hétfő reggel azt közölte, hogy az orosz erők Zaporizzsja régióban egy falut lőttek, és 16 polgári infrastrukturális létesítményt leromboltak, egy ember meghalt. Az oroszok Szumi megyét is támadták, ahol egy ember meghalt, egy másik megsebesült - mondta.

Az orosz fél a maga részéről ukrán támadásokról adott hírt: az orosz ellenőrzés alatt álló Donyeck városában a vasúti igazgatóság központját találat érte, amely súlyos károkat és tüzet okozott. Áldozatokról nem szólnak a hírek.

A szintén orosz ellenőrzés alatt álló Herszonban továbbra is feszült a helyzet. A város környékén folytatódik az ukrán erők koncentrációja - közölte Kirill Sztremouszov, a helyi orosz közigazgatás helyettes vezetője. Zajlik a polgári lakosság áttelepítése a Dnyeper folyó túlpartjára, áramkimaradások is vannak. A fronton a helyzet változatlan, a beharangozott ukrán offenzíva Herszon visszafoglalására eddig nem indult meg.

14:32
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Új légvédelmi rendszereket kapott Ukrajna

Az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznikov bejelentette, hogy megérkezett az országba a Nasam és Apside légvédelmi rendszerek első szállítmánya. A rendszereket Spanyolországtól, Norvégiától és az Egyesült Államoktól kapták.

15:57
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 76 ezer orosz katona halt meg Ukrajna szerint

Az ukrán vezérkar legfrissebb, hétfői összesítése alapján Ukrajnában eddig mintegy 76 460 orosz katona halt meg, közülük az előző nap körülbelül 530-an. Az ukrán erők egyebek mellett megsemmisítettek 277 orosz repülőgépet, 260 helikoptert, 2771 harckocsit, 5630 páncélozott harcjárművet, 1782 tüzérségi rendszert és 1472 drónt.

16:40
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

1500 új sírhelyet fotózott le egy műhold

Mariupol közelében több mint 1500 új sírhelyet fotózott le a felvételeket készítő műhold.

A Maxar új műholdfelvételei azt mutatják, hogy tavasz óta három tömegsírhely is folyamatosan nőtt a megszállt Mariupolnál - írja a BBC.

17:08
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország újraépíti az utánpótlási útvonalakat

Oroszország azt tervezi, hogy december végére teljesen helyreállítja a Krími hídon átmenő forgalmat.

Az Oroszországot a Krímmel összekötő közúti és vasúti híd lerombolt részén december végére teljesen helyreáll a forgalom - jelentette a Kriminform orosz ellenőrzésű hírügynökség.

17:53
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország megerősíti állásait Mariupolnál

Az orosz erők megkezdték a megszállt Mariupol város körüli védelmi vonal kiépítését - közölte Petro Andriuscsenko, Mariupol polgármesterének tanácsadója.

18:30
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország tagadja, hogy jelentős veszteségeket szenvedett volna el

Oroszország cáfolja a kelet-ukrajnai haditengerészeti gyalogsági egységről szóló híreket, amely szerint több száz embert vesztettek Kelet-Ukrajnában. Az orosz védelmi minisztérium szokatlan módon cáfolta orosz katonai bloggerek azon értesüléseit, amelyek szerint több száz embert vesztettek egy eredménytelen kelet-ukrajnai offenzívában - közölte az állami RIA hírügynökség.

A minisztérium visszautasította a bloggerek állításait, miszerint a csendes-óceáni flotta 155. egysége "nagy, értelmetlen ember- és eszközveszteségeket" szenvedett.

Ezzel szemben az egység 10 nap alatt 5 kilométerrel nyomult előre a Donyecktől délnyugatra fekvő ukrán védelmi állások felé - idézte a RIA a minisztériumot.

Az egységparancsnokok hozzáértő tevékenységének köszönhetően a tengerészgyalogosok veszteségei az adott időszakban nem haladják meg a harci erő 1%-át. A sebesültek aránya nem érte el a 7%-ot, akiknek jelentős része már visszatért a szolgálatba

- közölték.

19:14
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

50 000 tartalékos orosz katona lett mozgósítva

Vlagyimir Putyin elnök azt mondta, hogy 50 000, a részleges mozgósítás részeként behívott tartalékos vesz részt jelenleg aktív harcokban Ukrajnában - jelentette az orosz Interfax hírügynökség.

Putyin jelentése szerint a tartalékosok közül összesen 80 ezren vannak "a különleges katonai művelet zónájában". A szeptember vége óta behívott több mint 300 ezer tartalékos többi része pedig kiképzőtáborokban tartózkodik.

19:52
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

A határ menti települések lakóit evakuálásra szólították fel

Vjacseszlav Csaus, a Csernyihivi terület kormányzója november 7-én közölte, hogy az orosz erők az elmúlt héten 234 alkalommal, az azt megelőző héten pedig 87 alkalommal támadták a régiót. Ennek fényében felszólították a lakosságot otthonaik mihamarabbi elhagyására.

23:42
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Új légvédelmi rendszerek érkeztek Ukrajnába

Megérkeztek a régóta várt légvédelmi rendszerek Ukrajnába

- mondta Oleksii Reznikov ukrán védelmi miniszter. A NASAMS és az Aspide érkezésével az ország sokkal hatékonyabban fog tudni elleállni az orosz rakéta- és dróntámadásoknak.

00:02
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Több helyen is légiriadót rendeltek el Ukrajnában

Az erős orosz légitámadás miatt légiriadót rendeltek el Poltavában, Dnyipropetrovszkban, Kirovohradban, Cserkaszban és Zaporozzsjában is. A károk mértéke még nem ismert - írja a ria.

00:11
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Az orosz légierő újabb három régióra mért csapást

Robbanásokról számoltak be hétfőn az ukrán hatóságok Poltavában, Dnyipropetrovszkban és Kirovohradban is. Mindhárom térségben az infrastruktúrát támadták az orosz erők - írja a ria.

00:57
november 07, 2022
Vágólapra másolva!

Két nő meghalt az ukrán támadás következtében Donyeckben

Egy nő és egy fiatal lány halt meg Donyeckben az ukrán katonák lövöldözése következtében – közölte hétfőn Aslexey Kulemzin, a város polgármestere. A támadásban további két ember megsérült- írja a Tass.

01:44
november 08, 2022
Vágólapra másolva!

Megsemmisített egy orosz vadászrepülőt az ukrán légvédelem

November 7-én az ukrán légierő megsemmisített egy orosz Szu-25-ös vadászrepülőgépet Herszon megyében.

05:36
november 08, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!