Vizsgálják a Lengyelországba becsapódott rakétát

Események

Lengyelország, rakétatámadás, orosz-ukrán háború
Przewodow, 2022. november 15. Rendőrök járőröznek a kelet-lengyelországi Hrubieszów járásban fekvő Przewodow faluban 2022. november 15-én, miután két ember életét vesztette azt követően, hogy sajtóhírek szerint két orosz rakéta csapódott egy gabonasilóba. Piotr Müller lengyel kormányszóvivő a Nemzetbiztonsági és Védelmi Bizottság rendkívüli ülése után bejelentette, a robbanás kapcsán Varsó növeli egyes katonai alakulatok és a rendvédelmi erők készültségét. Az orosz védelmi minisztérium szerint provokációnak minősülnek azok a lengyel médiajelentések, amelyek szerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen. A NATO figyelemmel kíséri a fejleményeket és egyeztet a szövetséges tagországokkal. MTI/EPA/PAP/Wojtek Jargilo
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 266. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül40 bejegyzés
05:07
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT TALÁLJA!

05:10
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Megerősítik a lengyel légteret

A védelmi készültség növelése keretében Lengyelország a szövetségeseivel együttműködve megerősíti légterének megfigyelését - közölte Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerdára virradóan, a rendkívüli kormányülést követő sajtóértekezleten. Egyúttal arra kérte az ország lakosságát, hogy őrizze meg nyugalmát.

Megerősítette azt is, hogy a robbanás miatt Varsó növeli egyes katonai alakulatok és a rendvédelmi erők készültségét. Különös figyelmet fordítanak a légtér megfigyelésére, amely fokozott együttműködésben zajlik és fog zajlani a szövetségesekkel - jelentette ki a kormányfő. Közölte: a történtek okainak vizsgálatához külföldi szakemberek támogatását is kérték.

Morawiecki nyugalmuk megőrzésére szólította fel a lengyeleket, hiteles tájékoztatásra kérte a médiát, és figyelmeztetett arra, hogy a téves információk veszélyesek lehetnek.

05:12
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Lengyelország: Orosz gyártmányú rakéta csapódott be

Lengyelország a szövetségesekkel együtt elemzi a NATO-alapszerződés 4. cikke szerinti eljárás elindításának lehetőségét - mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök. Ez a cikk a szövetségesek közötti konzultációkat helyez kilátásba, ha bármelyik tagország fenyegetést érzékel területi egysége, függetlensége vagy biztonsága ellen.

Duda azt is elmondta: jelenleg nincs semmilyen egyértelmű bizonyíték arra, ki lőtte ki a rakétát, amely "valószínűleg orosz gyártmányú volt.A lengyel külügyi tárca korábbi, kedd éjjeli közleménye szerint Przewodówban orosz gyártmányú rakéta csapódott be. Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter emiatt bekérette Oroszország varsói nagykövetét, és " haladéktalan részletes magyarázatot követel".

Duda és Morawiecki a külföldi politikai vezetőkkel éjjel folytatott egyeztetéseikre hivatkozva aláhúzták: Lengyelország a NATO és az EU összes tagállamának támogatását élvezi.

05:54
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij megszólalt

Zelenszkij ukrán elnök szerint a Lengyelországot ért rakétacsapás támadást jelent a kollektív biztonság ellen, egyúttal jelentős eszkaláció Oroszország részéről.

06:29
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Amerikai reakció

Az amerikai elnök is megszólalt az ügyben, részleteket ITT OLVASHAT!

06:53
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Óvatosságra int Franciaország

Franciaország a legnagyobb óvatosságra int a lengyel rakéta eredetével kapcsolatban – írta az AFP. A térség számos országa rendelkezik a használt fegyvertípussal, így annak azonosítása nem feltétlenül erősíti meg, hogy ki lőtte ki - áll a francia elnökség közleményében.

07:28
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Egy NATO-gép követte a kilőtt rakétákat

Kedden egy lengyel légtér felett repülő NATO-gép követte a rakétákat, amelyek utóbb lengyel területen csapódtak be- közölte a szövetség egyik katonai tisztségviselője.

A radarnyomokat tartalmazó információkat a NATO és Lengyelország rendelkezésére bocsátották - tette hozzá a NATO katonai tisztviselője.

A tisztviselő nem közölte, hogy ki lőtte ki a rakétát, és azt sem, hogy honnan lőtték ki. (The Guardian)

08:25
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

A CIA igazgatója találkozik Zelenszkij elnökkel

Egy amerikai tisztviselő szerint Bill Burns, a CIA igazgatója az ukrán fővárosban találkozik Volodimir Zelenszkij elnökkel és titkosszolgálati kollégáival.

Kevesebb mint egy hónap alatt ez a második ismert alkalom, hogy a CIA igazgatója Kijevben járt. Bill Burns az Egyesült Államok nagykövetségén volt a kijevi orosz rakétacsapások idején.

08:32
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

ORFK: Közel 8 ezren érkeztek Ukrajnából kedden

Az ukrán-magyar határszakaszon 4509-en léptek be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3263-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán. 

A beléptetettek közül a rendőrség 135 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.
Vonattal 30 ember - köztük 19 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - tudatta az ORFK.

08:48
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Joe Biden elárulta, honnan érkezett a Lengyelországba becsapódó rakéta

Vannak arra utaló jelek, hogy az a rakéta, amely Kelet-Lengyelországban kedden becsapódott és két embert megölt, egy ukrán légvédelmi rakéta volt - közölte Joe Biden amerikai elnök a G20-csúcstalálkozón szerdán.

Biden egy SZ-300-as, szovjet gyártmányú rakétarendszer által kilőtt légvédelmi rakétáról beszélt, amely az ukrán-lengyel határtól 6 kilométerre fekvő lengyelországi Przewodówban, egy gabonatárolóba csapódott be, és megölt két embert a lengyel külügyminisztérium keddi közlése szerint.

Varsó korábban azt állította, hogy a rakéta orosz gyártmányú volt, de hozzátette, egyelőre nem tudni, hogy ki lőtte ki. Ukrajna és Oroszország egyaránt használ szovjet gyártmányú rakétákat.

08:54
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter beszél a lengyel külügyminiszterrel

"Speciális kapcsolat fűz minket Lengyelországhoz, a lengyelekhez. Ez nem egyszerűen stratégiai partnerség vagy barátság, hanem testvériség. Ezért is figyeljük nagy-nagy aggodalommal tegnap óta a lengyelországi történéseket" - írta közösségi oldalán Szijjártó Péter, aki beszélt Zbigniew Rau lengyel külügyminiszterrel is.

09:15
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

ENSZ-főtitkár: El kell kerülni a háborús válság mélyülését

António Guterres ENSZ-főtitkárt mély aggodalommal töltik el a lengyelországi rakétabecsapódásról szóló beszámolók, és reméli, hogy alapos vizsgálatot folytatnak le az ügyben - hangsúlyozta kedden közleményben a világszervezet helyettes szóvivője, Farhan Haq.

Hozzátette: a főtitkár szerint kulcsfontosságú, hogy elkerüljék az ukrajnai háború keltette feszültség további éleződését.

09:28
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház közel 38 milliárd dollárt kér a törvényhozástól Ukrajna támogatására

Az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház 37,7 milliárd dollár (mintegy 15 ezer milliárd forint) Ukrajnának szánt katonai, pénzügyi és humanitárius segítség folyósításához kérte a kongresszus felhatalmazását 2023. szeptember 30-ig.

A Fehér Ház költségvetési ügyekért felelős igazgatója, Shalanda Young a képviselőház elnökének, Nancy Pelosinak hétfőn küldött levélben létfontosságúnak nevezte a kiegészítő költségvetési kérések elfogadását a hétfőn összeült korlátozott kongresszusi ülésszakban. A kérés az ukrajnai segítség mellett a koronavírus elleni válaszlépésekre elkülönített alap 10 milliárd dolláros kiegészítéséről, valamint meg nem nevezett összegben természeti katasztrófák következményeinek elhárításáról is szól.

A 37,7 milliárd dolláros ukrajnai csomagot a Joe Biden elnök vezette adminisztráció négy minisztérium között tervezi elosztani, ami a Fehér Ház indoklása szerint a többi között biztosítaná Ukrajna ellátását az önvédelemhez szükséges fegyverekkel, valamint a szükséget szenvedő polgárai számára életet mentő segéllyel.A csomagon belül a védelmi minisztérium 21,7 milliárd dollár felett rendelkezhetne, ezt Ukrajnának szánt felszerelésekre, a minisztérium készleteinek visszapótlására, valamint folytatódó katonai, hírszerzési és egyéb védelmi támogatásra használnák fel. A külügyminisztérium 14,5 milliárd dollárt kapna, amelyet közvetlen ukrajnai költségvetési támogatásra, háború idején indokolt beruházásokra, egyéb biztonsági segítségnyújtásra, humanitárius segélyezésre, valamint a globális élelmiszer-biztonság növelésére fordíthatna.

Ezenfelül az energiaügyi minisztérium 626 millió dollár felett rendelkezhetne, amelyből az ukrán nukleáris biztonság növeléséhez és a stratégiai kőolajtárolók modernizálásához járulnának hozzá. Az amerikai egészségügyi minisztériumnak 900 millió dollár jutna, amelyet jórészt alapvető egészségügyi szolgáltatásokra fordítanának Ukrajnában.
A Fehér Ház kongresszusnak küldött leveléből az is kiderül, hogy az előzőleg Ukrajna számára - a naptári év végéig - jóváhagyott összeg kétharmadát már felhasználták vagy lekötötték. A mostani, 37,7 milliárdos keretet 2023. szeptember 30-i határidővel használnák fel - áll az elnöki hivatal levelében.

09:57
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb rakétatámadás Donyeckben

Pavlo Kyrylenko, Donyeck megye kormányzója szerint a november 15-i orosz rakétatámadásokban hét ember megsebesült, Bahmutban pedig egy ember meghalt.

10:19
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Légiriadó van érvényben egész Ukrajnában

Légiriadót hirdettek Ukrajna egész területén – derül ki az ország Digitális Ügyek Minisztériumának online légiriadó-térképének adataiból.

Először Kelet-Ukrajnában szólaltak meg a szirénák, majd 10 percen belül minden régióban bejelentették a riasztást.

10:30
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

A NATO rendkívüli ülést tart

A NATO szerdán 9 órakor rendkívüli ülést tart, hogy megvitassa az ukrán határhoz közeli Kelet-Lengyelországban kedden történt robbanást - közölte két NATO-tisztviselő és egy európai diplomata.

A Nato nagyköveteinek brüsszeli összejövetelét Jens Stoltenberg főtitkár vezeti majd, és utána közép-európai idő szerint 12:15 óra körül sajtótájékoztatót tart - áll a NATO közleményében.

10:50
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukrán csapatok 70 embert vesztettek Donyeckben

Az elmúlt nap során az ukrán katonák több mint 70 embert, két D-30 tarackot, hat harckocsit, 16 páncélozott autót veszítettek – írja a RIA Novosztyi .

"A Donyecki Népköztársaság katonai állománya és az Orosz Föderáció Fegyveres Erői együttes fellépése a következő ellenséges fegyvereket és katonai felszereléseket semmisítette meg: két D-30 tarack, hat tank (három T-64BV, két T-72M1 és egy T -72B3), 16 egység páncélozott és gépkocsi-felszerelés, tűzkár keletkezett két UAV terepi irányító állomáson. Az ellenséges erők több mint 70 embert veszítettek" - írja a minisztérium Telegram-csatornája.

11:11
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb svéd támogatás

Svédország 350 millió dollár értékű új katonai segélyt nyújt Ukrajnának, az eddigi legnagyobb védelmi csomagot, amely egy légvédelmi rendszert is tartalmaz - közölte Ulf Kristersson miniszterelnök.

A Reuters jelentése szerint Svédország korábbi fegyverzeti hozzájárulásai az egyszerű felszerelésektől, mint például sisakok és páncélzat, a rakétavetős gránátokig és rakétákig terjedtek.

11:29
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

NATO-légvédelem

A Reuters beszámolt arról, hogy Gitanas Nauseda litván elnök szerint a lengyelországi robbanás nem változtatja meg a katonai fenyegetettségi szintet, de azt mutatja, hogy a NATO-nak gyorsabban kell légvédelmet telepítenie a keleti határán.

11:51
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Dróntámadás ért egy olajtárolót az oroszországi Orjol megyében

Az Orjol megyei Sztalnoj Kony községben drón okozott robbanást egy olajtárolóban - közölte Andrej Klicskov, a régió kormányzója szerdán a Telegramon.

A kormányzó szerint az operatív szolgálat a helyszínen dolgozik. Orjol megye közvetlenül nem határos Ukrajnával, a hétszáz lakosú Sztalnoj Kony a határtól mintegy 170 kilométerre található.

A RIA Novosztyi hírügynökség médiajelentésekre hivatkozva azt írta, hogy a robbanásban megsérült a Barátság kőolajvezeték egyik terminálja. A közösségi médiában közzétett fotók szerint az egyik tartályon, amelyen a Transznyefty olajszállító vállalat logója látható, egy nagy rés keletkezett. A felvételeken tűz nem látható.

12:10
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

A G20 zárónyilatkozatában elítélték az ukrajnai háborút

A G20-csoport összes tagja, beleértve Oroszországot, elfogadta az indonéziai csúcstalálkozó zárónyilatkozatát, amelyben szerepel az ukrajnai háború elítélése is.

A dokumentum szövege szerint "a legtöbb tag határozottan elítélte az ukrajnai háborút". Moszkva kezdetben ellenezte, hogy a zárónyilatkozatban utalás történjen az ukrajnai háborúra.

"Voltak más nézetek és a helyzet eltérő megítélése is" - folytatódik a szöveg, amely az Ukrajna elleni orosz támadást háborúnak nevezi, nem "különleges katonai műveletnek", amit a hivatalos orosz dokumentumokban használnak.

12:29
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Az egyik legnagyobb orosz rakétatámadás

Több mint 30 ukrán infrastrukturális létesítmény sérült meg a tegnapi rakétacsapás-sorozat következtében - jelentette Denisz Monasztirszkij, Ukrajna belügyminisztere.

Az energetikai létesítmények elleni rakétacsapások az egyik legnagyobb orosz támadások voltak a háború kezdete óta.

12:39
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Erdogan nyilatkozata

Oroszországnak nincs köze a lengyel földre zuhant rakéta incidenséhez - közölte szerdán Recep Tayyip Erdogan török elnök - írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

12:55
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Az USA és Oroszország külön-külön egyetért a rakétával kapcsolatban

Az Egyesült Államok és Oroszország a jelek szerint egymástól függetlenül egyetértett abban, hogy az a rakéta, amely kedden egy lengyel faluba csapódott be és két ember halálát okozta, az ukrán légvédelem rakétája volt, amely egy Ukrajnát ért orosz rakétatámadást próbált elhárítani - írja a The Guardian.

13:15
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

A pápa elítélte az orosz támadást

Ferenc pápa szerdán elítélte az Ukrajnát ért rakétatámadások legújabb hullámát, és tűzszünetre szólított fel a konfliktus eszkalálódása veszélyének elhárítása érdekében.

A Reuters jelentése szerint a pápa erről a vatikáni Szent Péter téren tartott általános audienciáján beszélt.

13:46
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország szerint az ukrajnai csapásai nem voltak 35 km-nél közelebb a lengyel határhoz

Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy az Ukrajnára november 15-én mért csapásai nem voltak 35 kilométernél közelebb a lengyel határhoz - jelentette a RIA hírügynökség.

14:07
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Az ENSZ határozata jogilag semmis az oroszok szerint

Az ENSZ Közgyűlésének az Ukrajnának nyújtott jóvátételről szóló határozata jogilag semmis. Ezt Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője jelentette be november 16-án - írja az Izvestija.

"Az elfogadott határozat valójában oroszellenes, a nemzetközi jog szerint semmis, mivel a Közgyűlésnek nincs sem mandátuma, sem hatásköre ilyen kérdések megoldására" - közölte a szóvivő.

14:16
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Lengyel bejelentés

Andrzej Duda lengyel elnök szerint az országában landolt és két ember halálát okozó rakéta "valószínűleg szerencsétlen incidens" volt.

Bővebben a lengyel elnök és a lengyel miniszterelnök nyilatkozatáról a linkre kattintva olvashatnak.

14:40
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

2-re nőtt az orosz rakétacsapás halálos áldozatainak száma

Andrij Nebytov, a Kijevi terület rendőrfőnöke elmondta, hogy a csapás egy nőt ölt meg a Kijevtől 45 kilométerre délnyugatra fekvő Plesetske faluban. A nőt a temetőben találták el a rakéta részei, miközben férje sírját látogatta.

14:53
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

NATO: Az ukránok lőtték ki a rakétákat

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár sajtótájékoztatót tartott a két ember halálával járó lengyelországi rakétacsapás ügyében. Megerősítette az eddig ismert híreket: az ukránok voltak, nem az oroszok.

Nincs "semmi jele" annak, hogy Oroszország szándékos támadást hajtott volna végre, vagy hogy Oroszország katonai akcióra készülne a NATO ellen - erősítette meg Stoltenberg.

Bővebben a NATO-főtitkár nyilatkozatáról a linkre kattintva olvashatnak.

15:18
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

A Kreml elismerően nyilatkozott az amerikai vezetésről

A BBC beszámolója szerint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, elismerően nyilatkozott az Egyesült Államok vezetéséről a rakétatámadás ügyében. A Kreml szóvivője figyelemre méltónak és a profinak nevezte amerikai elnök reakcióját. Joe Biden korábban azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy orosz támadás történt volna.

15:42
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások Donyeckben

Két robbanás történt november 16-án, szerda délután Donyeck központjában. A TASZSZ szerint robbanások hallatszottak a város Voroshilovsky nevű kerületében.

16:07
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

A cseh parlament alsóháza "terrorista rezsimnek" ismeri el az orosz hatóságokat

Az állásfoglalás elítéli Oroszországnak a civilek és az ukrajnai energetikai infrastruktúra elleni tömeges támadásait, és támogatja egy nemzetközi törvényszék felállítását az orosz háborús bűnök kivizsgálására

16:28
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb orosz tiltások

Az orosz külügyminisztérium közölte, hogy több mint 50 ír politikusnak - köztük Micheal Martin miniszterelnöknek - megtiltotta a beutazást az Ukrajnával kapcsolatos nyugati szankciók miatt.

A listán szerepel többek között Leo Varadkar ír miniszterelnök-helyettes, a külügyminiszter, az igazságügyi és a pénzügyminiszter is.

16:40
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Újraindult a kőolajszállítás Magyarországra a Barátság vezetéken keresztül

Egyelőre alacsony nyomáson, de újraindult Magyarországra a Barátság vezetéken keresztüli kőolajszállítás, amely előző nap leállt az ukrajnai energetikai hálózatot ért orosz rakétatámadások miatt - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Belgrádban.

A tárcavezető arról számolt be, hogy néhány perccel ezelőtt újraindult a kőolajszállítás hazánk irányába, a jelenlegi fázisban még alacsony nyomással, de zajlanak a műszaki munkálatok a normális szint helyreállítása érdekében.

Magyarország energiaellátásának biztonsága nem volt veszélyben azokban az órákban sem, amíg nem volt kőolajszállítás, tekintettel arra, hogy a felelős energiapolitika keretében olyan jelentős készletek állnak rendelkezésre, amelyek nyomán az ilyen kimaradások nem veszélyeztetik az energiaellátásunk biztonságát.- közölte.

A keddi orosz légicsapásokban megsérült Ukrajnában a Magyarország kőolajellátásának gyakorlatilag egészéért felelős Barátság vezeték működését biztosító egyik transzformátorállomás is.

17:01
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások Belgorodban

Az oroszországi RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint szerda délután "négy hangos robbanás hallatszott az égen" az oroszországi Belgorod városában. A RIA tudósítója azt feltételezi, hogy a légvédelem lépett működésbe. Belgorod Oroszország ukrán határához közel, Harkov közelében fekszik.

17:24
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna nem evakuálja a városokat

Az ukrán tisztviselők közölték, hogy nem evakuálnak városokat az orosz rakétacsapások ellenére.

Az elnöki hivatal helyettes vezetője, Kijlo Timosenko azt mondta, hogy Ukrajna az elektromos hálózat stabilizálására összpontosít. Timosenko elmondta, hogy már jelentős előrelépés történt.

17:42
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán jelentés

Oroszország több mint 100 Kalibr cirkálórakétát tart a Fekete-, Kaszpi- és Földközi-tengeren.
Az ukrán haditengerészet november 16-i közlése szerint Oroszországnak négy-nyolc Kalibr rakétával felszerelt hajója állomásozik a Fekete-tengeren.

22:35
november 16, 2022
Vágólapra másolva!

Kijevben volt a CIA igazgatója a legutóbbi orosz légicsapások idején

Kijevben volt William Burns, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója a legutóbbi orosz légicsapások idején - erősítette meg szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. "Tegnap légoltalmi óvóhelyen volt, aztán összeültünk és beszéltünk" - ismertette Zelenszkij egy televíziós interjújában. A The Washington Post című amerikai lap korábbi tudósítása szerint Burns az ukrán energiahálózatot érő súlyos orosz légicsapások idején az amerikai nagykövetség épületében tartózkodott, nem sérült meg. Oroszország a kijevi vezetés becslései szerint több mint 90 rakétát és manőverező robotrepülőgépet indított el ukrajnai célpontok ellen.Burns azt megelőzően orosz hivatali partnerével, Szergej Nariskinnel találkozott Törökországban, és arra intette Oroszországot, hogy tartózkodjon a nukleáris fegyver bevetésétől Ukrajnában. Burnst szerdán fogadta Andrzej Duda lengyel elnök Varsóban. Erről Jacek Siewiera, a lengyel államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Iroda (BBN) főnöke számolt be a Twitteren. "A beszélgetés az általános biztonsági helyzetet érintette a legfrissebb események tükrében" - közölte.

05:26
november 17, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!