Terrortámadás készült a Déli Áramlat ellen

Déli Áramlat, Gazprom, Bulgária, Oroszország
This picture taken on October 31, 2013, shows workers welding pipes during the symbolic start of the construction of the Bulgarian section of Russian gas giant Gazprom's South Stream pipeline near the village of Rasovo. Russia's EU envoy on June 9 slammed Bulgaria's decision to suspend work on a Kremlin-backed South Stream gas pipeline under pressure from Brussels, calling it a "creeping shift to economic sanctions against Russia". AFP PHOTO / BULPHOTO / M3 COMMUNICATIONS GROUP == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / BULPHOTO / M3 COMMUNICATIONS GROUP" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS == (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 275. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés
05:12
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT TALÁLJA!

05:15
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Nem töri meg Ukrajnát az orosz rombolás

Zelenszkij szerint Ukrajnát nem fogja meggyengíteni Oroszország infrastruktúrát romboló stratégiája
A Financial Times interjút közölt az ukrán elnökkel, ebben Zelenszkij többek között azt mondta, hogy Oroszország új stratégiája, amelynek célja Ukrajna infrastruktúrájának lerombolása és sötétségbe borítása, nem fogja gyengíteni az ország elszántságát az összes megszállt terület felszabadítására, és a konfliktust "az erő és az ellenállóképesség háborújának" nevezte.

05:29
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Lassan helyreáll az áramszolgáltatás Kijevben

A város kritikus infrastruktúrája helyreállt - közölte Dmytro Saharuk, Ukrajna legnagyobb magán energetikai vállalatának, a DTEK ügyvezető igazgatója. Mostanra a város harmadában ismét van áram.

06:00
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Ennyit költött Oroszország az Ukrajna elleni háborúra

A Forbes becslése szerint Oroszország február 24. óta 82 milliárd dollárt költött az Ukrajna elleni háborúra, ami éves költségvetésének egynegyede.

A Forbes számításai szerint Oroszország naponta 10 000-50 000 lövedéket használt fel a háborúban, egy lövedék átlagára körülbelül 1000 dollár. Ezzel Oroszország csak a tüzérségi utánpótlásra fordított kiadásai meghaladják az 5,5 milliárd dollárt.

06:19
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Herszont lőtték az oroszok

Az oroszok tizenhét alkalommal támadták a már felszabadított Herszont tüzérséggel, rakétavetőkkel az elmúlt napban - mondta Jaroszlav Janusevics kormnányzó. A támadásokban hét ember meghalt és 21 megsebesült.

07:10
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Kitart-e az ukrán lendület télen?

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint itt az ideje, hogy Ukrajna kihasználja az előnyét a "rosszul képzett, rosszul felszerelt" orosz fegyveres erőkkel szemben.

"Tekintettel az ukránok előnyére a felszerelés, a kiképzés és a személyi állomány minősége terén a demoralizált, rosszul kiképzett, rosszul felszerelt oroszokkal szemben, Ukrajna érdeke lenne, hogy a tél folyamán is fenntartsa a lendületet" - mondta Wallace.

07:33
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Több ezer menekülő érkezett tegnap is Ukrajnából

Magyarországra tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 4589, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4533 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - írta közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 127 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. 

Az ukrajnai háború elől szintén tegnap 68 ember, köztük 31 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

10:39
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

A mai orosz támadásokban 5 ember megsérült

A Donyecki területen lévő Bakhmut, Vuhledar és Krasznohorivka elleni orosz támadásokban három ember megsebesült - jelentette november 25-én Pavlo Kijrilenko donyecki területi kormányzó.

Vitalij Kim, a Mykolaivi terület kormányzója elmondta, hogy Oroszország a Mykolaivi területen található Ocsakivot támadta, egy személy megsérült és a támadás lakóépületeket rongált meg. Oleh Syniehubov, Harkiv terület kormányzója elmondta, hogy az orosz erők csapást mértek Vovcsanszkra, egy ember megsérült és lakóházak dőltek össze.

10:46
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

A brit külügyminiszter Kijevbe látogat, további támogatást ígér

James Cleverly brit külügyminiszter november 25-én Kijevbe utazott, ahol tárgyalásokat folytat Volodimir Zelenszkij elnökkel. A fővárosban tartózkodva Cleverly bejelentette, hogy az Egyesült Királyság 24 mentőautót küld Ukrajnába. Ezen felül hat páncélozott járművet is biztosítanak.

A sürgősségi csomag 3 millió font (1,4 Mrd Ft) összegű támogatást is tartalmaz majd, hogy segítsen Ukrajnának a háború kezdete óta lerombolt infrastruktúra - például iskolák és óvóhelyek - újjáépítésében. A forrásokat a szexuális erőszak túlélőinek támogatására is fordítják.

10:56
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 15 000 ember tűnt el Ukrajnában

Több mint 15 000 ember tűnt el dokumentáltan az ukrajnai háború során - közölte az eltűnt személyekkel foglalkozó nemzetközi bizottság (ICMP) egyik tisztviselője november 24-én.
Matthew Holliday, az ICMP európai programigazgatója elmondta, hogy nem világos, hány embert tartanak fogva, hányat szállítottak el erőszakkal, hányat választottak el családtagjaiktól, vagy hányan haltak meg.

Az eltűntek tényleges száma jóval magasabb lehet.

11:08
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb rakétacsapásra készül az ukrán főváros

Sok lakos továbbra is áram és víz nélkül maradt Kijevben az alapvető infrastruktúrát kiiktató orosz csapást követően, amiben legalább 10 ember meghalt és lakóépületek is megrongálódtak.

Kijev polgármestere, Vitalij Klitschko most további támadásokra figyelmeztetett.

"Számítunk rá, hogy az ehhez hasonló rakétacsapások ismét megtörténhetnek. Fel kell készülnünk minden eshetőségre" - mondta.

11:37
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok súlyos veszteségeket szenvednek el Ukrajnában

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint az orosz sorkatonák között valószínűleg magas a veszteségek száma a Donyecki és a Luhanszki területet ért tüzérségi támadások miatt.

A minisztérium szerint az orosz sorkatonák nem megfelelő kiképzéssel és hiányos felszereléssel kerültek a frontra.

11:57
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna szerint Oroszország nem fogja tudni tartani Herszont

Amióta az orosz erők a Dnyeper keleti partjára menekültek Herszonba, azóta bombázzák a várost.

Az ukrán erők azonban visszavágnak és remélik, hogy visszaszoríthatják az oroszokat a Moszkva ellenőrzése alól felszabadított város lőtávolságán kívülre.

12:47
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Exhumálták az orosz csapatok által megölt 2 férfi holttestét

A helyi bűnüldöző szervek exhumálták annak a két férfinak a holttestét, akiket orosz csapatok lőttek le november 24-én a Harkivi területhez tartozó Podolyban egy erdő közelében - jelentette a főügyészség.

A 28 és 39 éves férfiakat állítólag szeptember közepén ölték meg, amikor a régió még orosz megszállás alatt állt.

13:10
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

A NATO reagál a lengyel felhívásra

Lengyelország kritizálta a Németország által felajánlott légvédelmi rendszereket, miután egy eltévedt lövedék két embert megölt, amikor az ukrán határ közelében landolt.

Lengyelország szerint légvédelmi rendszereket kellene Ukrajnába küldeni, Németország szerint azonban ez rendkívül bonyolult folyamat lenne.

Christine Lambrecht német védelmi miniszter azt mondta, hogy a NATO-rendszerek NATO-területén kívüli használatáról minden tagállamnak bele kell egyeznie.

Ezek a Patriots [légvédelmi] rendszerek a NATO integrált légvédelmének részét képezik, vagyis a NATO területére szánják őket. Ha a NATO területén kívül kívánják használni őket, akkor arról előzetesen egyeztetni kell a NATO-val és a szövetségesekkel.

- mondta a miniszter.

13:48
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország éves költségvetésének negyedét költötte el a háborúra

A háború elmúlt kilenc hónapja alatt Oroszország 82 milliárd dollárt (32.300 milliárd forint) költött az invázióra a Forbes szerint.

Oroszország tavalyi költségvetési bevételei 340 milliárd fontot tettek ki - ami azt jelenti, hogy Moszkva éves költségvetésének negyedét költötte eddig a háborúra.

Ez a becslés csak az orosz katonai művelet közvetlen költségeit tartalmazza, és nem tartalmazza a védelmi kiadásokat vagy a nyugati szankciók okozta gazdasági veszteségeket.

Eközben a kiadvány szerint Oroszország szövetségi költségvetésének az olaj- és gázexportból származó bevételei csökkennek, miután elvesztette az európai gázpiac nagy részét.

Mindez úgy történik, hogy a háborús kiadások költségei idén ősszel megduplázódtak, a konfliktus legalább 10 milliárd dollárt igényel havonta.

16:54
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

A kijevi lakosok harmada talán már nem fázik

Az ukrán főváros lakóházainak egyharmadában már van fűtés, a kijeviek felénél pedig áramszolgáltatás - számolt be Vitalij Klicsko kijevi polgármester pénteken a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Hozzátette: az energetikai szakemberek azt tervezik, hogy a nap folyamán területenként felváltva, az összes fogyasztónál bekapcsolják az áramot három órára.

Mindenekelőtt a kazánházakat, gázelosztó állomásokat, vízműveket és tisztító létesítményeket látták el árammal. Egyes régiókban már az elektromos közösségi közlekedés is működik. A rakétatámadások utáni károk ellenére a hő- és vízerőművek működnek, valamint a zöld energiaforrások egy része is – jelentette az Ukrenerho.

20:38
november 25, 2022
Vágólapra másolva!

Visszakapcsolták Ukrajna négy atomerőművét

Visszakapcsolták Ukrajna négy atomerőművét az országos áramhálózatba, miután a hét elején teljesen elvesztették az áramellátásukat – derül ki a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) közleményéből. Továbbá kiderült, hogy az orosz légicsapások miatt nem volt áramellátás.

07:19
november 26, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!