A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megérkeztek Putyin atomfegyverei Fehéroroszországba, heves ellenállásba ütköztek az előrenyomuló ukránok

Események

conflict Horizontal, Ukrajna, orosz-ukrán háború
A charred Russian armored personnel carrier is seen next to a damaged house in the recently liberated village of Blagodatne, Donetsk region on June 16, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. Kyiv's forces are pushing onwards, and even the Russian army confirms that its positions in Urozhaine, another two kilometres south of Blagodatne, have come under attack. The push south in this valley is led by the experienced 68th Jaeger (Hunter) Brigade, and is the most concrete sign of Ukrainian progress since the wider offensive began. (Photo by Anatolii Stepanov / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 479. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
08:03
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket itt találja.

08:05
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 12 ezren érkeztek pénteken

Magyarország területére 2023. június 16-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7618 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5378 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 84 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

08:11
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

CV90 tankokról írt alá megállapodást Ukrajna

Ukrajna, Csehország és Szlovákia védelmi miniszterei együttműködési megállapodást írtak alá a svéd páncélozott járművek beszerzéséről és karbantartásáról - közölte Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter.

09:03
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Több irányban nyomulnak előre az ukránok

„Az ukrán erők több irányban 2 kilométert előrenyomultak, de heves ellenállással kell szembenézniük” – mondta Hanna Maliar védelmi miniszter-helyettes a június 16-i harctéri helyzet összefoglalásában.

09:47
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin: Megérkeztek az első taktikai atomfegyverek Fehéroroszországba

Megérkeztek az első taktikai nukleáris fegyverek, amelyeket Fehéroroszországban állomásoztatnak – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon június 16-án.

10:27
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Nagykövet: A Nyugatnak komolyan kell vennie a nukleáris fenyegetést

Vadim Prisztaiko, Ukrajna egyesült királyságbeli nagykövete "zsarolásnak" nevezte, hogy Putyin atomfegyvereket helyez el Fehéroroszországban. Szerinte a Nyugatnak nagyon komolyan kellene vennie az esetet.

11:07
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Műholdfelvételek a kahovkai gát pusztulásáról

A Maxar Technologies által közzétett két képen a Kahovka Vízierőmű leomlott gátja látható, mely részben víz alá merült.

Egy másik képen a közeli Nibulon folyó terminálja látható a Herszon megyei Kozatske városában. A terminált elöntötte a víz a gát megsemmisülése miatt, de a víz már apad.

11:56
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Sofőrök sztrájkolnak Mariupolban

Az ukrán hadsereg Nemzeti Ellenállási Központja szerint a mariupoli városi vízszolgáltató sofőrjei június 16-án sztrájkot hirdettek, miután két hónapnyi munkáért nem kaptak fizetést.

A központ arról számolt be, hogy Ukrajna oroszok által megszállt területein hiány van férfimunkásokból, különösen bányászokból, kohászokból, mérnökökből, építőkből, lakatosokból, sofőrökből és orvosokból.

12:41
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Afrikai vezetők találkoznak Putyinnal

Az afrikai vezetők küldöttsége Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készül találkozni egy nappal azután, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök visszautasította Moszkva és Kijev közötti tárgyalásokra vonatkozó felhívását.

"Véleményünk szerint fontos nagyon figyelmesen meghallgatni mindkét ország mondanivalóját, és holnap Putyin elnököt fogjuk meghallgatni" - mondta Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök.

13:21
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország megerősíti a támadóhelikopteres erőit

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma közzétette legújabb hírszerzési frissítését, amely részletezi Oroszország azon erőfeszítéseit, hogy az ellentámadás kezdete óta megerősítse harci helikopteres erőit Dél-Ukrajnában.

Több mint 20 extra orosz helikoptert telepítettek a berdyanszki repülőtérre, körülbelül 100 km-re a frontvonal mögött.

Oroszország átmeneti előnyre tett szert Dél-Ukrajnában, különösen a földi célpontok ellen nagyobb hatótávolságú rakétákat bevető harci helikopterek révén.

13:57
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz veszteségek Ukrajna szerint

Az Ukrán Fegyveres Erők szerint a háború kezdete óta meghalt 219840 orosz katona, valamint megsemmisítettek többek közt 3989 orosz tankot, 303 helikoptert, valamint 1223 cirkálórakétát.

14:23
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Halálos áldozatok Herszon megyében

Az elmúlt 24 órában Herszon megye településein végrehajtott orosz támadásokban két ember meghalt, 25-en pedig megsebesültek, köztük három gyerek.

15:00
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz kormányzó: Dróntámadás érte a brjanszki olajfinomítót

Alekszandr Bogomaz, a Brjanszki terület kormányzója azt mondta, hogy drónok támadták meg az éjszaka folyamán a Drzsba olajfinomítót. Állítása szerint három drónt lőtt le az orosz légvédelem, a támadással Ukrajnát vádolta.

15:44
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán drónok intéztek támadást egy orosz olajvezeték ellen

Az orosz légvédelmi egységek az éjszaka folyamán visszaverték az Ukrajnával szomszédos Brjanszki területen lévő Druzhba olajvezeték egyik szivattyúállomása elleni ukrán támadást.

A támadásban három ukrán katonai drón semmisült meg Novozybkov körzetben - írja a Sky News orosz forrásokra hivatkozva.

16:33
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Négy ukrán civil meghalt egy orosz rakétacsapásban

Négy ember meghalt Ukrajna északkeleti részén fekvő Harkov régió egyik faluja közelében történt orosz rakétacsapás következtében - közölte Oleh Synehubov, a régió kormányzója.

Egy páncéltörő irányított rakéta eltalált egy autót, ami az orosz határ közelében lévő Huryiv Kozachok falu felé tartott.

Az autóban utazó négy civil a helyszínen meghalt - írja a The Guardian.

17:23
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Több tankra van szüksége Oroszországnak

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter meglátogatott egy nyugat-szibériai katonai gyárat és hangsúlyozta, hogy "fenn kell tartani a harckocsik fokozott gyártását" - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az Agence France-Presse jelentése szerint Sojgu szerint erre azért van szükség, hogy "kielégítsék a Moszkva által tavaly februárban Ukrajnában indított különleges katonai műveletet végrehajtó orosz erők igényeit".

Oroszország azt állítja, hogy az ukrán ellentámadás kudarcot vallott, de Kijev szerint több falut és mintegy 100 négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza, főként a dél-ukrajnai fronton - írja a The Guardian.

18:25
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukránok szerint sikeres offenzívát folytatnak

Hanna Maliar ukrán védelmi miniszterhelyettes a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölte, hogy az ukrán csapatok jelenleg "aktív támadást folytatnak, egyszerre több irányban is előrenyomulnak".

"Fokozatosan haladnak előre. Jelenleg az újabb előrenyomulás akár a 2 kilométert is elérhette, különböző irányokban" - mondta.

A brit védelmi minisztérium szerint viszont Oroszország légifölényre tett szert a dél-ukrajnai frontszakaszon, köszönhetően, hogy több támadó helikoptert vezényelt a térségbe (Ahogy az Origo a 11:21-es posztban is megírta.)

Oroszország hivatalosan nem ismerte el az ukrán előrenyomulást, ehelyett közölték, hogy az elmúlt 24 órában súlyos veszteségeket okoztak az ukrán támadó erőknek - írja a Sky News.

19:49
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Huszonhárman sebesültek meg orosz tüzérségi támadásokban Herszonban

Orosz tüzérségi támadások Herszonban 23 embert, köztük három gyermeket sebesítettek meg. A sebesültek között van egy 15 éves fiú, egy 16 éves és egy 11 éves lány is - írja a Sky News.

Több épület is megrongálódott - közölte az ukrán belügyminisztérium.

21:32
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Dánia kész F-16-osokat adni Ukrajnának

Dánia kész F-16-osokat adni Ukrajnának, ha az USA jóváhagyja.

Troels Lund Poulsen megbízott dán védelmi miniszter június 17-én kijelentette, hogy Dánia vadászgépeket adományozhat Ukrajnának, de csak akkor, ha az Egyesült Államok zöld utat ad ennek - jelentette a dán Radio4.

22:42
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Nincs esély a fekete-tengeri gabonamegállapodás meghosszabbítására

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint "semmi esély" nincs arra, hogy meghosszabbítsák a fekete-tengeri gabonamegállapodást, amely lehetővé teszi Ukrajna számára, hogy a Fekete-tengeren keresztül, orosz ellenőrzés alatt álló vizeken keresztül biztonságosan exportálhasson gabonát.

"Aligha lehet megjósolni bármilyen végleges döntést, de azt mondhatom, hogy de facto a jelenlegi status quo alapján az újabb megállapodásra nincs esély" - mondta Peszkov az Izvesztyija orosz médiaoldal Telegram-csatornáján közzétett felvételeken.

00:37
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Donyecket és Olekszandrivkát támadja az ukrán tüzérség

Az ukrán tüzérség a kora esti órákban tizenöt rakétát lőtt ki a donyecki térségre - állítják az oroszok. Az ukránok az amerikai M777, a német Pzh 2000-es, a lengyel Krab és a francia gyártmányú Caesar önjáró lövegekkel támadják az orosz állásokat. Sérültekről, károkról egyelőre nem érkeztek hírek.

00:47
június 17, 2023
Vágólapra másolva!

Jasinovataját és Makeevkát is hevesen támadják az ukránok

Az ukrán csapatok 16 db, 155 mm-es lövedékeket lőttek ki Jaszinovatajára és a Makiivkára. Sérültekről és károkról nem érkeztek hírek.

08:09
június 18, 2023
Vágólapra másolva!

Ez az élő közvetítés véget ért

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit itt követheti,

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!