A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyre kevesebb fegyverük van az ukránoknak, Putyin kezében van az indítókulcs

Események

conflict Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán katonák BM-21 'Grad'rakétavetővel lövik az orosz állásokat Bahmut közelében
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 477. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül31 bejegyzés
06:02
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:18
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna és a NATO

"Lengyelország meglehetősen reálisan látja Ukrajna NATO-tagságának szükségességét, ami objektív szükséglet. Közösen dolgozzuk ki álláspontunkat a vilniusi NATO-csúcsra. Pontosan ez az a pillanat, amikor teljesen össze kell törni azokat az orosz feltételezéseket, amelyek szerint valaki a NATO-ban még mindig fél Oroszországtól. Az ilyen feltételezések táplálják Oroszország agresszív ambícióit. Semlegesítenünk kell és tudjuk őket. Köszönjük Lengyelországnak Ukrajna támogatását és a NATO valódi megerősítését" - mondta éjszakai videóüzenetében Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök.

06:24
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Mindent újjáépítünk

A jövő héten Londonban rendezik meg az Ukrajna Fellendülési Konferenciát, amelynek célja a háború utáni újjáépítés politikai és üzleti részének összehangolása. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai videójában emlékeztetett, az ukrán elv egyszerű és igazságos, nevezetesen: Ukrajnában nem maradnak romok.

"Mindent újjáépítünk, mindent helyreállítunk, és pontosan tudjuk, milyen lépéseket kell megtenni, milyen időkeretben és milyen erőkkel az orosz agresszió legyőzéséhez és országunk újjáépítéséhez. Amikor a romok eltűnnek, nemcsak az agresszor veszít, hanem maga az agresszió gondolata is" - fogalmazott az elnök.

06:44
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Kétmillió gyerek menekült el Ukrajnából

Az UNICEF adatai szerint a háború kezdete óta több mint kétmillió gyerek kényszerült elmenekülni Ukrajnából. A megdöbbentő számok a jótékonysági szervezet jelentése részeként kerültek nyilvánosságra a menekültek világnapja előtt.

Catherine Russell, az UNICEF ügyvezető igazgatója szerint „több mint egy évtizede riasztó ütemben nőtt az otthonukat elhagyni kényszerülő gyerekek száma az egész világon politikai- és fegyveres konfliktusok, gazdasági válságok és éghajlati katasztrófák miatt.

07:22
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Súlyos humanitárius válságot okozott a gátszakadás

A kahovkai gátszakadás óriási víztömeget szabadított le a Dnyeper folyón, és mindkét oldalon öntött el városokat és falvakat, aminek következtében ezrek hagyták el otthonaikat. Az ukrán kormány felkérte az ENSZ-t, hogy indítson "katasztrófa utáni szükségletfelmérést", amely alaposan megvizsgálja a támadás hosszú távú következményeit - közölte a hatóság a Twitteren.

A gát pusztulásáért egyik ország sem vállalta a felelősséget, sőt, egymást vádolják az eseménnyel.

07:45
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2023. június 14-én az ukrán-magyar határszakaszon 6550 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5166 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül 79 embernek állítottak ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást - közölte a rendőrség.

08:14
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

200-500 métert haladtak előre az ukránok

Ukrajna szerdán újabb előre lépésről számolt be az orosz erők elleni ellentámadásban, amelyet az ukrán védelmi miniszterhelyettes „rendkívül heves" harcnak minősített.

Az elmúlt nap folyamán az ukrán csapatok 200-500 métert előre nyomultak különböző területeken a nagymértékben lepusztult keleti Bahmut város közelében, és 300-350 métert a délkeleti Zaporizzsja városa irányába - mondta Hanna Maliar.

08:46
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Talán ma bejut az atomerőműbe a NAÜ-küldöttség

Rafael Grossi, az ENSZ nukleáris szervezetének, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek a vezetője biztonsági okokból elhalasztotta szerdára tervezett utazását az orosz kézen lévő Zaporizzsja atomerőműhöz, mivel heves harcok dúltak Ukrajna déli részén. Az orosz hírügynökségek az orosz nukleáris ipar egyik magas rangú tisztviselőjét idézték, aki szerint Grossi valószínűleg csütörtökön meglátogatja az erőművet.

Grossi kedden Kijevben, Volodimir Zelenszkij elnöknél tett látogatása során kijelentette, hogy "nagyon aggódik" amiatt, hogy az erőmű körüli harcok fokozódnak az ukrán ellentámadás során.
Az ukrán elnök kijelentette, hogy a demilitarizálás, a felszabadítás és az ukrán ellenőrzés visszaállítása kulcsfontosságú a zaporizzsjai erőmű biztonságának garantálásában.

09:10
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

A háború miatt megcsappantak a globális fegyverkészletek

Az Egyesült Királyság fegyveres erőkért felelős minisztere elismerte, hogy a fegyverkészletek világszerte csökkentek, és az Egyesült Királyság egyedül nem rendelkezik a gyártási kapacitással és a szükséges ellátási láncokkal az Ukrajnának szükséges fegyverek előállításához.
James Heappey szerint nemcsak Nagy-Britanniának, de egyik Ukrajnát támogató országnak sincs elegendő önálló kapacitása, de úgy véli, együttesen már elég fegyvert tudnak gyártani.
"Jó alkalom ez a védelmi iparba való bekapcsolódásra" – mondta a brit miniszter.

09:40
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Nem meglepő az ukránok lassú haladása

Ukrajna ellentámadása során heves harcok dúltak a frontvonalon és Dél-Ukrajna egyes területein. Nyugati tisztviselők szerint a művelet még nagyon az elején jár, ezért korai lenne megmondani, hogy az ellentámadás sikeres-e vagy sem.
"Az ukrán erők haladása lassú az aknamezők és az akadályok miatt, amelyekkel szembesülnek, de erre számítani lehetett. Az orosz erők masszívan védekeznek, ami új kihívást jelent az ukránok számára, ezért az előrenyomulás pillanatnyilag lassú" - mondták nyugati illetékesek.

10:05
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin kezében van az indítókulcs

Egy brit elemző szerint bármennyire is erősnek mutatja magát Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, amikor azt mondja, hogy bármilyen agresszió esetén beveti az orosz taktikai atomfegyvereket, ezek esetleges bevetéséről továbbra is Moszkvában, és nem Minszkben döntenek. Ugyanúgy, ahogy az Európa területén lévő amerikai nukleáris fegyverek felett is az Egyesült Államok rendelkezik.
Diana Magnay, a Sky News elemzője emlékeztet: a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló egyezmény szerint az atomhatalmaknak meg kell akadályozniuk, hogy a nem nukleáris országok megszerezzék ezeket a fegyvereket.
Valójában nem erősödött Lukasenka pozíciója, hanem Fehéroroszország szuverenitása csökkent, amikor Oroszország úgy döntött, hogy nukleáris arzenáljának egy részét fehérorosz földön tárolja, mintha az a saját kiterjesztése lenne.

10:35
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Tűz volt egy oroszországi erőműben

Hárman megsérültek, amikor tűz keletkezett a novocserkasszki vízerőműben, amely kénytelen volt leállítani az áramtermelését. A felcsapó lángok miatt 150 embert evakuáltak - jelentette a TASS orosz állami hírügynökség.
Vaszilij Golubev, a rosztovi régió kormányzója cáfolta, hogy robbanás történt volna az erőműben. Azt mondta, hogy a tüzet a karbantartási munkák során felgyulladt gáz okozhatta.

11:10
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna nyugati fellépést sürget

Nyugati mikrochipeket és egyéb, nagyrészt Kínán keresztül érkező alkatrészeket használnak orosz cirkáló- és ballisztikus rakéták gyártásához, amelyeket Ukrajna ellen indítanak el – áll Kijevnek a G7-tagországoknak készített jelentésében.
A Guardiannek kiszivárgott dokumentum felszólítja a világ vezető gazdaságait, hogy „nyomást gyakoroljanak a közvetítő országokra", anélkül, hogy közvetlenül megneveznék Pekinget, valamint hogy tovább szigorítsák az exportellenőrzést.
Kijev szerint Oroszország „alkalmazkodott a szankciókhoz", és idén 1061 rakétát fog gyártani, ami több mint duplája annak az 512-nek, amit az ország fegyvergyártói 2022-ben, Ukrajna teljes inváziójának első évében készítettek.

11:53
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Kadirov cáfolta a csecsen parancsnok halálhírét

Ramzan Kadirov csecsen vezető azt mondta, hogy egyik magas rangú parancsnoka, Adam Delimhanov él és jól van, elutasítva azokat a híreket, amelyek szerint megölték vagy megsebesült Ukrajnában. Delimhanov az orosz nemzetőrség csecsen hadosztályát vezeti, és az orosz parlament tagja is. Széles körben Csecsenföld második legmagasabb rangú tisztviselőjének tartják Kadirov után.

12:30
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán hadifoglyok kerültek bíróság elé Oroszországban

Több mint 20 hadifogságba esett ukrán katona került bíróság elé egy dél-oroszországi bíróságon – írja az AP. Információik szerint a katonák az ukrán nemzeti gárda elit egysége, az Azov-ezred tagjai. Az Azov-ezred katonái az utolsó ukrán erők közé tartoztak, akik az ostromlott Mariupol kikötővárosban maradtak, mielőtt 2022 májusában feladták volna magukat Oroszországnak az Azovstal acélgyárban.
Az AP úgy tudja, hogy a 24 vádlott közül kettőt orosz hadifoglyokra cseréltek egy fogolycsere keretében. A fennmaradó 22 vádlott közül nyolc nő, akik állítólag az Azov-ezred szakácsaiként dolgoztak.
Oroszország terrorista csoportként jelölte meg az Azov-ezredet, ami azt jelenti, hogy a katonákat terrorszervezetben való részvétel miatt vádolhatják meg, amiért akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak – jelentette az AP.

13:00
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Japán fegyverekkel támogatja Ukrajnát

A Wall St Journal arról számol be, hogy Japán tárgyalásokat folytat arról, hogy tüzérségi lövedékeket biztosítson az Egyesült Államoknak, hogy növelje a készleteket Ukrajna Oroszország elleni ellentámadásához. Japán eddig nem nyújtott katonai segítséget Ukrajnának. A jelentés azt állítja, hogy Tokió 155 mm-es szállítását fontolgatja.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a hónap elején Tokióban tárgyalt Yasukazu Hamada japán védelmi miniszterrel. A találkozó után Austin méltatta Japánt szándékát.

Márciusban az EU legrangosabb diplomatája arra figyelmeztetett, hogy „nehézségek" lesznek, ha a nyugati országok nem tudnak megegyezni Ukrajna apadó lőszerkészletének pótlásáról.

13:29
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Tovább támadják az oroszok Odesszát

Egyik napról a másikra orosz csapások célpontja lett Odessza, miután szerda hajnalban támadás érte a várost. Az ukrán déli katonai parancsnokság csütörtökön kora reggel közleményt adott ki, amelyben azt mondták, hogy Oroszország „pilóta nélküli légi járművekkel" – azaz drónokkal – támad, és „rakétatámadás is fenyeget", azt tanácsolják a lakosoknak, hogy vonuljanak óvóhelyre.

A tisztviselők később azt mondták, hogy a légvédelmi erők mind a 20 támadó drónt megsemmisítették. Szerdán három ember meghalt és legalább 13-an megsérültek egy orosz rakétatámadásban Odesszában – közölték az ukrán erők.

14:00
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

3 millió tonna gabona nem jut el a világpiacra

Herszon megyében általánosságban 4 millió tonna gabonát és olajos magvakat termeltek. A Nova Kahovka-i gát felrobbantása következtében körülbelül 3 millió tonna gabona és olajos termény nem jut el a világpiacra. Pavlo Koval, az Ukrán Agrárszövetség vezérigazgatója elmondta, részben ez a mennyiség alakította Ukrajna exportpotenciálját.Szakértők szerint a gabonaexport mintegy 9 százaléka az öntözött déli régiókból származott. Ezek nemcsak az ukrán gazdálkodók számára jelentenek jelentős veszteséget, hanem a feldolgozóiparnak, az exportőröknek és azoknak az embereknek is, akiknek szüksége van az ukrán terményre Észak-Afrikában és Ázsiában, magyarázta Pavlo Koval.

14:34
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Stoltenberg szerint Oroszország nukleáris retorikája „meggondolatlan és veszélyes”.

Megkezdődött a a NATO-tagországok védelmi minisztereinek csütörtökön kezdődő kétnapos tanácskozása. Az orosz nukleáris retorika „meggondolatlan és veszélyes" – mondta a NATO-főtitkár. Jens Stoltenberg a NATO védelmi minisztereinek találkozóján Brüsszelben beszédében kijelentette, hogy Oroszország magatartása „része annak a mintának", amelyre a NATO reagált.

"Ha igazságos és tartós békét akarunk", akkor a NATO-nak folytatnia kell Ukrajna katonai támogatását - tette hozzá.

Elmondta, hogy arra számít, hogy a NATO vezetői meghosszabbítják védelmi kiadási kötelezettségeiket, de arra nem számít, hogy erről a jövő havi vilniusi NATO-csúcstalálkozóig születik megállapodás.

15:14
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Norvégia és Dánia 9000 lövedéket adományoz Ukrajnának

Norvégia lövedékeket, Dánia biztosítékokat és hajtóanyag-tölteteket küld majd – jelentette be a norvég kormány.

Bjorn Arild Gram norvég védelmi miniszter így nyilatkozott:

Ukrajnának sürgősen tüzérségi lőszerre van szüksége. Ezért úgy döntöttünk, hogy egyesítjük erőinket Dániával, hogy Ukrajna a lehető leggyorsabban megkapja a lőszert. Fontos, hogy továbbra is egységesek legyünk Ukrajna támogatásának demonstrálásában. Norvégia mindaddig támogatja Ukrajnát az orosz inváziós erőkkel szemben, amíg szükséges.
Az ügyvezető dán védelmi miniszter, Troels Lund Poulsen azt mondta, Dánia ezen felül 1500 komplett tüzérségi töltényt és 500 lövedéket adományoz a háborús országnak.

15:40
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanások a Krím-félszigeten

A Krím Moszkva által kinevezett vezetője, Szergej Akszjonov azt állította, hogy a félszigetet kilenc drón támadta meg június 15-én éjszaka. Elmondása szerint hat drónt lelőttek. Egy felrobbant a Krím középső részén fekvő Dokucsajeve faluban, aminek következtében több házban is betörtek az üvegek. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

16:11
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Békére szólított fel a pápa és egy szunnita imám az ENSZ BT tanácskozása előtt

Békére szólított fel Ferenc pápa és Ahmed et-Tajjeb szunnita nagyimám az ENSZ Biztonsági Tanácsának szerdai ülésén elhangzott üzenetében. A műtéte után lábadozó pápa a kórházból küldött üzenetében hangsúlyozta: egy harmadik világháború zajlik részletekben, és a nukleáris fegyverek potenciálisan katasztrofális hatásai miatt eljött az idő, hogy határozott nemet mondjunk a háborúra.Ahmed et-Tajjeb sejk, az al-Azhar mecset nagyimámja pedig virtuális üzenetében a pápával közösen 2019-ben kiadott dokumentumra utalva arról beszélt, hogy a testvériség a globális béke kulcsa. A pápa felhívta a figyelmet arra is, hogy a fegyverkezési versenyt a nyereségvágy hajtja. A pápa hangsúlyozta: a nukleáris katasztrófa lehetősége azt jelenti, hogy ideje a tartós béke megteremtésének, amely nem "az elrettentés bizonytalan egyensúlyán", hanem "a minket összekapcsoló testvériségen" nyugszik.

16:41
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Dróngyárat semmisítettek meg az oroszok

Az orosz erők nagy pontosságú, nagy hatótávolságú fegyverekkel sikeresen csaptak le dróngyártó létesítményekre Ukrajnában – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium a RIA állami hírügynökség szerint. A minisztérium azt is közölte, hogy az orosz légvédelem lefoglalt öt amerikai gyártású HIMARS rakétát, és 25 drónt lőtt le - jelentette a TASS hírügynökség.

16:59
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Megérkezett a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség küldöttsége Zaporizzsjába

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója, Rafael Grossi és küldöttsége megérkezett a Zaporizzsjai atomerőműhöz. A kahovkai gát múlt heti átszakadása után megvizsgálják az üzemet.

17:35
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Fehérorosz határőrség: Május végén lelőttek egy ukrán csapásmérő drónt

A fehérorosz határőrök május végén lelőttek egy ukrán csapásmérő drónt az Ukrajnával szomszédos Homeli területen - jelentette be csütörtökön a köztársaság állami határbizottsága.

Az incidens a tájékoztatás szerint a délkeleti, Dnyeper menti Lojevi kerületben történt. A drónhoz erősített elem az ukrán lövedék becsapódásakor a levegőben felrobbant.

Az állami határbizottság adatai szerint Ukrajna az év elejétől kezdve 17 200 katonát vont össze a fehérorosz határ térségében, ahol műszaki akadályokat létesít, aknamezőket telepít, és rendszeresen hajt végre időnként fegyverhasználattal is járó "provokációkat". Tavaly 88 ilyen esetet regisztráltak.

Minszk válaszul védműveket, páncélozott járművekkel és tüzérségi fegyverekkel is felszerelt manőverező határőr alegységeket alakított ki. A tájékoztatás szerint tervezik az Ukrajnával közös 1084 kilométeres határt védő határőrök létszámának növelését is

18:23
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán határőrség katonai sikerekről számolt be Bahmutnál

Az ukrán határőrszolgálat területi alakulata a fegyveres erők katonáival együttműködve hatástalanított egy orosz támadócsoportot a Donyeck megyei Bahmutnál - adta hírül a határőség csütörtökön hivatalos honlapján közzétett sajtóközleményében.

A tájékoztatás szerint az ukrán gépesített dandár drónkezelői meghatározták azt a helyet, ahol az orosz csapatok új állásokat telepítettek, és az állások megközelítésének lehetséges útvonalait is.

"A határőrség akna- és gránátvető csapatainak jól irányzott tűztámadásával öt orosz katonát megöltek, további 11-et pedig megsebesítettek - közölték a határőrök.

19:26
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Ausztrália törvénnyel akadályozta meg az új orosz nagykövetség megépülését a parlament mellett

Törvénnyel akadályozta meg csütörtökön Ausztrália, hogy Oroszország új nagykövetséget építsen közvetlenül az ausztrál parlament mellé.

A lépést nemzetbiztonsági okokkal indokolták, ugyanis egyre nő a feszültség az Ukrajnát támogató Canberra és Moszkva között.

Anthony Albanese miniszterelnök közlése szerint a jogszabály megszünteti Oroszország bérleti jogát a nemzetbiztonsági szempontból kényes területen. A kormányfő elmondta, hogy a törvényjavaslatot a parlament mindkét háza elfogadta csütörtökön, pár órával a benyújtása után.

A törvény azt követően lép hatályba - várhatóan még csütörtökön -, hogy azt a III. Károly királyt képviselő David Hurley főkormányzó is jóváhagyja.

20:37
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Az EP azt szeretné, hogy a NATO hívja meg Ukrajnát a szövetségbe

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén arra szólította fel a NATO-t és tagállamait, hogy tegyenek eleget Ukrajna iránti elkötelezettségüknek, és hívják meg az országot a katonai szövetségbe a július közepén Vilniusban tartandó csúcstalálkozón.

A 425 szavazattal, 38 ellenszavazat és 42 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban az EP-képviselők hangsúlyozták, reményeik szerint Ukrajna NATO-csatlakozási folyamata a háború befejezése után megkezdődik, és az ukrán-orosz konfliktus a lehető leghamarabb befejeződik.

Kiemelték: Ukrajna integrációja mind a NATO-ba, mind az EU-ba növelné a regionális és globális biztonságot, valamint erősítené az Ukrajna és az euroatlanti közösség közötti kötelékeket.

Az EP-képviselők támogatásukról biztosították az Európai Tanács tavalyi határozatát, mely uniós tagjelölti státuszt biztosított Ukrajnának. Reményüket fejezték ki, hogy a csatlakozási tárgyalások már idén megkezdődhetnek.

21:40
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

Dróntámadások érték Dél-Ukrajnát és a Krímet

Oroszország csütörtök hajnalban drónokkal támadta Ukrajna déli részét, miközben Ukrajna a Moszkva által annektált Krím félsziget ellen intézett dróntámadásokat.

Orosz légitámadás ért több ipari létesítményt a Dnyipropetrovszk megyében található Krivij Rihben, ahol három manőverező robotrepülőgép csapódott be - közölte az ukrán légierő. A légicsapásban egy 38 éves férfi megsérült. A várost többször támadták már az orosz erők.

A déli Zaporizzsja megyében tizenhét települést ért orosz légitámadás, és egy 58 éves nő meghalt - közölte a regionális közigazgatás csütörtökön a Telegramon. A légierő arról tájékoztatott, hogy az ukrán légvédelem megsemmisítette a legtöbb támadóeszközt, köztük húsz drónt és egy manőverező robotrepülőgépet.

Csak a Fekete-tenger partján fekvő Odesszában több mint tizenhárom drónt lőttek le.

Eközben a Krím félszigeten ukrán dróntámadások zajlottak reggel. A kilenc drón többségét megsemmisítették, és senki sem sérült meg - mondta el Szergej Akszjonov krími vezető.

22:58
június 15, 2023
Vágólapra másolva!

NATO-főtitkár: A szövetségesek katonai támogatása változást hoz a harctéren

A nemrég megkezdett ukrán ellentámadás mutatja, hogy Kijev képes visszafoglalni területeket, ami azt bizonyítja, hogy a szövetségesek katonai támogatása változást hoz a harctéren - jelentette ki a NATO főtitkára csütörtökön Brüsszelben.

Jens Stoltenberg a NATO-tagországok védelmi minisztereinek csütörtökön kezdődő kétnapos tanácskozására érkezve azt mondta, noha nem látható, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a békére, vagy a béketárgyalásokra készülne, tudnia kell, hogy nem győzhet a harctéren.

"Ha azt akarjuk, hogy Ukrajna majd eredményesen vegyen részt a béketárgyalásokon, további területeket kell visszaszereznie, ahhoz pedig fegyverekre van szüksége" - fogalmazott.

06:26
június 16, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!