Moszkvát és a Krímet támadják az ukránok, robbanásokra ébredtek Harkovban

Military mobility of the Ukrainian soldiers from 47th brigade in Ukraine 2023,army,Conflict,frontline,Leopard 2,news,photojournalism,repo Horizontal, Ukrajna, orosz-ukrán háború
ZAPORIZHIA, UKRAINE - SEPTEMBER 16: Soldiers of the 47th Brigade, tank department, of the Ukrainian army are seen with the Leopard 2 at the Tokmak front as the Russia-Ukraine war continues, in Zaporizhia's Oblast, Ukraine on September 16, 2023. Vincenzo Circosta / Anadolu Agency (Photo by Vincenzo Circosta / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 571. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés
07:47
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket itt találja.

07:56
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Ennyi pénzbe került eddig a háború

Oroszország 167 milliárd dollárt költött a háborúra, Ukrajna pedig augusztus 24-ig mintegy 34 milliárd dollár értékben semmisített meg orosz felszerelést – írja a Forbes Ukraine az ukrán fegyveres erők által közzétett adatok alapján.

07:59
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 16 ezer menekült érkezett szombaton

Magyarország területére 2023. szeptember 16-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7322 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 9331 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 78 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

08:47
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanások Harkovban

Harkov megye kormányzója, Oleh Szinjehubov a hivatalos Telegram-csatornáján közölte, hogy az orosz erők célba vették a várost.

A hajnali órákban számos robbanást jelentettek Harkovban.

Sziniehubov arra kérte a lakókat, hogy maradjanak az óvóhelyeken.

09:56
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 200 lövés Szumi megyére

Az orosz erők kilenc települést lőttek Szumi megyében szeptember 16-án, és több mint 200 lövést adtak le különféle típusú fegyverekből.

Az orosz erők páncéltörő ágyúkat, gránátvetőket, tüzérséget és aknavetőket használtak a régió Velyka Pysarivka községére, míg Khotin és Esman községeket robbanóanyagokkal támadták meg.

10:50
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Drónokkal támadták a Krímet és Moszkvát is az ukránok

A Krímet és Moszkvát is támadták drónokkal az ukránok az éjszaka folyamán. Orosz hatóságok közlése szerint vasárnap hajnalban

legalább hat drónt lőttek le a Krím félsziget partjainál, két másikat pedig a fővárosi régió felett.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester tájékoztatása szerint nem érkezett jelentés a lehullott roncsok által okozott károkról.

Moszkva három nagy repülőterén késések voltak a támadások miatt

- jelentette a TASZSZ állami hírügynökség.

Az orosz védelmi minisztérium szerint Ukrajna összehangolt dróntámadást hajtott végre a Krím ellen. A drónokat a félsziget északnyugati, nyugati és keleti partjainál semmisítették meg. Károkról vagy áldozatokról nem érkezett jelentés.

11:57
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadó Kijevben, valamint az észak- és kelet-ukrajnai régiókban

Helyi idő szerint hajnali 4 óra körül aktiválták a légiriadókat rakétatámadások veszélye miatt Kijev városában és Ukrajna középső, északi és keleti régióiban.

12:51
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz veszteségek Ukrajna szerint

Az Ukrán Fegyveres Erők szerint a háború kezdete óta meghalt 272850 orosz katona, valamint megsemmisítettek többek közt 4624 orosz tankot, 315 repülőt és 20 hajót.

13:46
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Befejezte oroszországi látogatását Kim Dzsongun

Hivatalosan elbúcsúztatták Kim Dzsongunt az Artyom-Primorszkij-1 vasútállomáson, az észak-koreai vezető páncélvonata elindult az orosz Tengermelléki terület déli részén lévő Haszan határállomás felé - közölte vasárnap a TASZSZ és a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Kim Dzsongun hat napot töltött Oroszországban.

Az állomás peronján az orosz Keleti Katonai Körzet díszőrségének és a Csendes-óceáni Flotta parancsnokságának katonai zenekara, valamint Oleg Kozsemjako, a Tengermelléki terület kormányzója búcsúztatta.

Kozsemjako előzőleg egy golyóálló mellényt és hat drónt ajándékozott az észak-koreai látogatónak.

Kim Dzsongun szeptember 12-én érkezett Oroszországba. Másnap az amuri régióban lévő Vosztocsnij űrközpontban fogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök. Később Gyenisz Manturov miniszterelnök-helyettes társaságában Komszomolszk-na-Amure városban katonai és polgári repülőgépgyárakat keresett fel.

Ezután Vlagyivosztokba utazott, ahol Szergej Sojgu védelmi miniszter katonai repülőgépek mellett megmutatta neki a Kinzsal hiperszonikus rakétát.

Kulturális programja részeként Kim Dzsongun a Marjinszkij Színház tengermelléki színpadán megtekintette a Csipkerózsika balettet, meglátogatta a vlagyivosztoki Tengermelléki Óceánáriumot, a Távol-keleti Szövetségi Egyetemen pedig észak-koreai diákokkal találkozott.

14:52
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

12 orosz célpontot lőttek le az ukránok

Az ukrán erők 12-t lelőttek abból a 16 rakétából és drónból, amelyeket Oroszország elsősorban Odessza irányába lőtt ki az éjszaka folyamán – jelentette a légierő.

A jelentés szerint Ukrajna lelőtte mind a hat Shahed 131/136 típusú drónt, valamint a 10 orosz Kh-101, Kh-555 és Kh-55 cirkálórakéta közül hatot. A többi rakéta egy Odesszai területen lévő mezőgazdasági vállalkozás területét találta el.

15:38
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán dróntámadás Oroszország ellen

Ukrán dróntámadás miatt kigyulladt egy olajraktár Oroszország délnyugati részén ma reggel.

Az orosz hatóságok közölték, hogy két drónt lőttek le a főváros közelében, és meghiúsítottak egy másik támadást is a Krím-félszigeten - írja a Sky News.

Legalább 30 repülőjárat késett és hatot töröltek több moszkvai repülőtéren a dróntámadás miatt - közölték az orosz állami hírügynökségek.

16:21
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Légvédelmi rendszereket kap Ukrajna

Kanada 19,7 millió fontnak megfelelő összeggel járul hozzá egy brit vezetésű partnerséghez, amely légvédelmi eszközöket vásárol majd Ukrajna számára.

Az Egyesült Királyság, az USA, Hollandia, Dánia és Kanada több száz rövid és közepes hatótávolságú rakétát és több légvédelmi rendszert kíván vásárolni az országnak.

Kanada hozzájárulása része annak a 298 millió fontos katonai segélycsomagnak, amelyet Justin Trudeau miniszterelnök még júniusban jelentett be - írja a Sky News.

17:23
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz rakétacsapás érte Harkovot

Oroszország rakétacsapást mért egy üzemre az északkelet-ukrajnai Harkov városában, ahol páncélozott járműveket javítanak az ukrán hadsereg számára - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium nem közölte, hogy mikor történt a csapás, és egyéb részleteket sem közölt - írja a Reuters.

Oleh Synehubov regionális kormányzó a Telegram alkalmazáson vasárnap azt írta, hogy Oroszország négy Sz-300-as rakétával csapást mért egy "polgári vállalkozás" épületére Harkovban - írja a The Guardian.

18:18
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Jens Stoltenberg: Ukrajnának vége, ha az ukránok abbahagyják a harcot

Ha Volodimir Zelenszkij elnök és az ukránok abbahagyják a harcot, akkor országuk "megszűnik létezni", ha viszont Vlagyimir Putyin orosz elnök oldalán hallgatnak el a fegyverek, béke lesz - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy vasárnapi német lapinterjúban.

A háborúnak úgy lehet a legegyszerűbben véget vetni, hogy Vlagyimir Putyin kivonja csapatait Ukrajnából - emelte ki Jens Stoltenberg a Berliner Morgenpost című lap hírportálján közölt interjúban.

Mint mondta, senki sem tudja, hogy meddig tart Oroszország Ukrajna elleni háborúja, az viszont biztos, hogy "a legtöbb háború tovább tart, mint amire a kitörésekor számítottak", ezért fel kell készülni arra, hogy "hosszú háború" lesz Ukrajnában.

Hozzátette: "mindannyian azt kívánjuk, hogy gyorsan béke legyen", de egy békemegállapodást nem használhat fel Oroszország arra, hogy "lélegzetvételnyi időhöz jusson, hogy újra támadhasson".

19:29
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Itt az új orosz hadijelentés a háború állásáról

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve kilenc támadás visszaverését jelentette be, amelyek során az ukrán fél mintegy 560 katonát veszített állítása szerint.

A megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említette a harkovi páncélosüzem javítóműhelyeit, két vezetési és megfigyelőpontot és nyolc páncélozott járművet.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek ukrán tüzérségi támadást a helyi hatóságok.

Kurszk megyében, Uszpenovka községben vasárnap délután három civil megsérült a tüzérségi találatoktól. A "Donyecki Népköztársaság" által reggel kiadott közlés szerint a régió településeire az ukrán hadsereg egy nap alatt 241 lövedéket lőtt ki, aminek következtében hat ember meghalt, kilenc pedig megsebesült.

20:17
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország megerősíti a Tokmak körüli védelmi állásokat

Az orosz erők valószínűleg megerősítették védelmüket a délkelet-ukrajnai zaporizzsjai régióban lévő Tokmak városa körül - közölte az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szeptember 17-én.

"A város védelmének javítása valószínűleg azt jelzi, hogy Oroszország egyre jobban aggódik az ukrán sikerek miatt az orosz első védelmi vonal északi részén" - áll a hírszerzési jelentésben.

21:21
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna azt állítja, hogy visszafoglalt egy újabb falut Bahmut közelében

Ukrán tisztviselők szerint az ukrán hadsereg erői visszafoglalták Klishchiivka települést- kevesebb mint 48 órával azután, hogy elfoglalták Andriivka.falut - írja a Sky News.

Klishchiivka alig 8 kilométerre van Bakhmut városától - a pénteken elfoglalt Andriivka pedig mintegy 3 kilométerre.

"Klishchiivkát megtisztítottuk az oroszoktól" - közölte Alekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka a Telegramon.

22:24
szeptember 17, 2023
Vágólapra másolva!

Felfüggesztették a forgalmat a Krími hídon

"A Krími hídon átmenetileg leállt a járműforgalom" - jelentette a RIA orosz állami hírügynökség.

A független Interfax hírügynökség szintén a forgalom leállásáról számolt be, de az okokat egyik hírügynökség sem közölte - írja a Sky News.

06:29
szeptember 18, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!