A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több száz holttest azonosíthatatlan a brutális terrortámadás után, robbantani akartak egy kibucnál

Események

conflict Horizontal izrael ciszjordánia
Az izraeli erőkre támadni készlő palesztinok Ciszjordániában
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az izraeli háború 11. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül37 bejegyzés
06:32
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:37
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Izraelbe utazik Joe Biden

Joe Biden szerdán Izraelbe utazik. Az amerikai elnök várhatóan találkozik Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és megerősíti az ország szolidaritását Izraellel – mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Az utazási terveket ismertetve azt mondta, hogy az elnök látogatása kritikus pillanatban érkezik, és világossá teszi, hogy "Izraelnek joga és kötelessége megvédeni népét a Hamásztól és más terroristáktól, és megakadályozni a jövőbeli támadásokat". 

Az izraeli tisztviselőkkel való találkozás után Biden elnök várhatóan Ammanba utazik, hogy találkozzon II. Abudllah jordán királlyal, Abdel Fattah al Siszi egyiptomi elnökkel és Mahmúd Abbásszal, a  Palesztin Hatóság elnökével.

06:39
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Esély a civileknek

Az Egyesült Államok és Izrael megállapodott abban, hogy olyan tervet dolgoznak ki, amely lehetővé teszi a humanitárius segélyek eljuttatását a Gázai övezetben lévő civilekhez. A terv magában foglalná olyan területek létrehozásának lehetőségét, amelyek segítik a civilek menekülését.

Továbbra is érvényben van a segélyek blokádja az egyiptomi rafahi átkelőnél, ami hozzájárul ahhoz a félelemhez, hogy a polgárok éhen halnak, és a kórházakban nem lesz áram.

06:55
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

2000 amerikai katona áll készenlétben

Az amerikai védelmi miniszter 2000 katona készenlétét rendelte el korábban, akik szükség esetén Izraelbe vezényelhetők - közölték a Pentagon illetékesei hétfőn.

Az amerikai katonák egészségügyi és logisztikai feladatok elvégzéséhez adnának támogatást. A tisztségviselők azt is világossá tették, az Egyesült Államoknak nem áll szándékában, hogy katonákkal bármilyen módon részt vegyen az izraeli hadsereg katonai műveleteiben a Hamász ellen.

Védelmi illetékesek azt közölték, hogy a tengerészgyalogság gyors reagálású erőinek Kuvaitban állomásozó 2000 embere már úton van Izrael partjai felé. A Földközi-tenger keleti medencéjébe múlt kedden megérkezett a USS Gerald R. Ford repülőgép-hordozó vezette, több hadihajóból álló egység, és hétvégén útnak indult egy másik haditengerészeti támadó kötelék, a USS Dwight D. Eisenhower repülőgéphordozó vezetésével. Az amerikai adminisztráció korábbi közlése szerint az amerikai haderő megerősítésének célja a térségbeli elrettentő erő fokozása.

07:09
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

A konfliktus kiéleződéséről tárgyalt Putyin és Netanjahu

A palesztin-izraeli konfliktus kiéleződéséről tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel - közölte hétfő éjjel a Kreml sajtószolgálata.

Putyin hangsúlyozta, hogy határozottan elutasít és elítél minden olyan akciót, amelynek áldozatai civilek, köztük nők és gyermekek. Közölte, hogy Oroszország továbbra is kész előmozdítani a konfliktus diplomáciai rendezését.

Az orosz államfő Netanjahut megelőzően Bassár el-Aszad szíriai, Ebrahim Raiszi iráni, Abdel-Fattah asz-Szíszi egyiptomi és Mahmúd Abbász palesztin vezetővel tárgyalt. A Kreml által kiadott tájékoztatás szerint Putyin és hivatali partnerei aggodalmukat fejezték ki a harci cselekmények eszkalálódása, valamint amiatt, hogy a konfliktus regionális háborúvá fajulhat.

07:28
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Kreml: Újra kell indítani a tárgyalásokat

A Kreml a palesztin-izraeli konfliktus kiéleződésének okát a rendezési folyamat hosszas stagnálásában látja. Oroszország elvi álláspontja szerint újra kell indítani a tárgyalási folyamatot a probléma hosszútávú és igazságos megoldása, valamint a független Palesztina - Izrael békés szomszédja - létrehozása érdekében.

Moszkva kifejezte készségét arra, hogy megerősítse a koordinációt minden konstruktív partnerrel a harci cselekmények mielőbbi leállítása érdekében, ahogy ez az ENSZ Biztonsági Tanácsához benyújtott határozattervezetében is áll.

07:52
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Amerikai tábornok érkezett Izraelbe

Michael Kurilla tábornok, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának vezetője egy előre be nem jelentett látogatásra Izraelbe érkezett.

"Azért vagyok itt, hogy biztosítsam, hogy Izrael rendelkezzen azzal, amire szüksége van, hogy megvédje magát, különös tekintettel arra, hogy elkerülje, hogy más felek kiterjesszék a konfliktust" - mondta Kurilla, aki a tervek szerint találkozik Izrael katonai vezetésével, és várhatóan bemutatja az Egyesült Államok katonai támogatását az országnak.

08:19
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Az izraeli légierő eltalálta a Hezbollah célpontjait

Az izraeli légierő azt állítja, hogy eltalálta a Hezbollah libanoni célpontjait. Egy videót is közzé tettek, és azt mondták, hogy a csapások válaszul szolgáltak a Libanonból Izrael irányába lőtt tüzekre.

A Hezbollah – Isten Pártja – egy síita iszlamista politikai, katonai és társadalmi szervezet, amely jelentős hatalommal bír Libanonban.

08:44
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Leszavazták az orosz javaslatot

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában nem kapott többséget Oroszország Izraellel és Gázával kapcsolatos humanitárius határozattervezete. A BT nyugati országai – köztük az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság – jelezték, hogy azért nem támogatják ezt a tervezetet, mert nem ítéli el kifejezetten a Hamászt. Oroszország ragaszkodott ahhoz, hogy a szöveg szigorúan humanitárius jellegű, nem pedig politikai.

Öt ország szavazott az orosz szöveg mellett, köztük Oroszország, Kína és az Egyesült Arab Emírségek. Négyen, köztük az Egyesült Államok, Franciaország és az Egyesült Királyság, nemmel szavaztak. Hat másik ország a tartózkodás mellett szavazott.

A Brazília által írt rivális határozatról kedden szavaznak.

08:59
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Megugrott a zsidóellenes incidensek száma az Egyesült Királyságban

Amióta a Hamász október 7-én támadást indított Izrael ellen, 320 antiszemita incidenst jegyeztek fel az Egyesült Királyságban.

A Community Security Trust (CST) – amely a brit zsidókat képviseli a rasszizmus és a rendészet kérdéseiben – azt mondta, hogy 10 nap alatt rögzítette az általa "zsidóellenes gyűlöletnek" minősített incidenseket.

A jótékonysági szervezet szerint 2022 azonos időszakához képest csak 47 eseményt regisztráltak, ami 581%-os növekedés.

09:24
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

600 ezren már elhagyták Gáza városát

Jonathan Conricus, az Izraeli Védelmi Erők szóvivője szerint 600 000 gázai hagyta már el Gáza városát az izraeli hadsereg pénteki figyelmeztetése után, de 100 000 ember még mindig nem távozott.
Izrael a következő napokban „fokozott katonai műveleteket" hajt végre. A szóvivő nem pontosította, hogy mikor indulnak meg az izraeli tankok, úgy fogalmazott, hogy "amikor az időzítés megfelel a célnak".

Az UNRWA, az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezete azt közölte, hogy 170 ezer embernek nyújtottak menedéket az északon lévő iskoláiban, de nem tudták evakuálni őket. Több mint 40 ezren zsúfolódtak össze Gáza város al-Sifa kórházának területén és a környező utcákban, remélve, hogy biztonságban lesznek a bombázástól.

09:40
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Több száz izraeli holttestet még mindig nem azonosítottak

Dr. Chen Kugel, az izraeli Igazságügyi Orvostani Intézet igazgatója szerint több mint egy héttel a Hamász izraeli mészárlásai után több mint 350 feltételezett polgári áldozat holttestét még mindig nem azonosították. Néhány holttest a felismerhetetlenségig elégett, mások pedig szinte megsemmisültek, mielőtt megtalálták őket, így előfordulhat, hogy néhány áldozatot soha nem sikerül azonosítani.

Emberek ezrei várják kétségbeesetten a hírt szeretteikről és az eltemethető maradványokról, ami különösen sürgető, mivel a zsidó hagyományok gyors temetést igényelnek, és a hivatalos gyász csak a temetés után kezdődhet.

10:09
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

199 családot értesítettek

Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Jonathan Conricus azt mondta, hogy mostanra 199 családot értesítettek arról, hogy szeretteiket túszként tartják fogva a Hamász fegyveresei. Azt nem mondta meg, hogy ez hány túszt jelent. A növekedés nem annak köszönhető, hogy több túszt ejtettek, hanem olyan új információk kerültek elő, amelyek alapján az eltűntek listájáról lekerültek emberek, mert biztosan túszként tartják őket fogva.

10:37
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

71 palesztin halt meg az éjszakai izraeli légicsapásban

Az eddigi adatok szerint 71 ember halt meg a Gázát éjszaka ért izraeli légicsapásban - írta az Al Jazeera a gázai egészségügyi minisztérium tisztviselőire hivatkozva. 

A portál azt írta, a legsúlyosabb bombázások Gáza déli részén három területen történtek: Khan Younis, Rafah és Deir el-Balah, és a halottak között sok olyan család van, akik Gáza városból menekültek ki.

10:54
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Fogy a víz, betegségek terjedhetnek Gázában

Az ENSZ Segélyezési és Munkaügyi Hivatalának (UNRWA) szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy a készletek fogynak Gázában, és attól tartanak, hogy a vízzel terjedő betegségek hamarosan jelentkeznek.

Arra a kérdésre, hogy olyan létesítményekben működnek-e, amelyek viszonylag biztonságban vannak az izraeli bombázásoktól, azt mondta:

Jelenleg a Gázai övezetben nincs biztonságos hely, mivel a bombázások folytatódnak.

Elmondta, hogy az UNRWA csapatai egy túlzsúfolt raktárból működnek Gáza déli részén, ahol több száz ember osztozik egy WC-n, és hozzátette saját munkatársainak is adagolják a vizet, egy litert kapnak. 

11:05
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Terroristák bombákat akartak elhelyezni Hanita kibucnál

Izrael megölt négy beszivárgó terroristát a libanoni határnál, akik robbanószerkezetet próbáltak elhelyezni Hanita kibuc közelében - közölte a hadsereg szóvivője kedd reggel.

"Az izraeli hadsereg megtámadta a terrorista osztagot, amely a libanoni határnál megközelítette a kerítést, és robbanószerkezetet próbált elhelyezni Hanita mellett" - értesítette az újságírókat a katonai szóvivő.

11:58
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Rengeteg segélyszállító teherautó vár a gázai határátkelőnél

Egy szemtanú és egyiptomi biztonsági források szerint a rafahi átkelőhöz érkeztek a Gázai övezetbe irányuló segélyszállítmányokat szállító teherautók.

Két forrás szerint a segélyszállítmányok most arra várnak, hogy megnyíljon a határ gázai oldala, és a biztonságos áthaladásra vonatkozó biztosítékokat várnak, mielőtt belépnének.

Tegnap mintegy 160 teherautó várakozott 60 km-re az al-Arish-i átkelőtől, várva, hogy megnyíljon.

Egyiptom szerint a rafahi átkelőt - a Gázai övezet egyetlen, nem izraeli ellenőrzés alatt álló bejáratát - a Gázai övezetet ért izraeli légicsapások tették működésképtelenné.

12:23
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb brit áldozat a Hamász-támadásban, egy 13 éves lány halt meg - fotó

A lány rokonai ma reggel a BBC Newsnak elmondták, hogy a korábban eltűntként keresett 13 éves Yahel ( a fotón balra) meghalt a Hamász október 7-i támadásában, Be'eri kibucban.

A terroristák a lány édesanyját is meggyilkolták, 16 éves nővérét és édesapját továbbra is eltűntként keresik.

Hétfőn Rishi Sunak miniszterelnök azt mondta, hogy hat brit állampolgár halt meg a támadásokban, tíz embert nem találnak.

12:42
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Bunkerbe menekült Blinken és Netanjahu

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök több mint hat órán át tárgyalt a Gázai övezetben kialakult humanitárius krízisről hétfő éjjel.

A váratlanul hosszú, kedd hajnalba nyúló találkozó során Blinkennek és Netanjahunak légiriadó miatt öt percre bunkerben kellett menedéket keresnie - mondta Matthew Miller, amerikai külügyi szóvívő.

Blinken a találkozót megelőző négy napban hat arab országot látogatott meg diplomáciai útja során. Blinken megoldást keres arra, hogy elkerüljék az izraeli-palesztin konfliktus kiszélesedését.
"Ez hosszú háború lesz, és magas lesz az ára, de győzni fogunk Izraelért és a zsidóságért, továbbá az értékekért, amelyekben minkét ország hisz" - közölte Joáv Galant izraeli védelmi miniszter, miután találkozott Blinkennel.

13:14
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Libanonból támadhattak meg egy izraeli katonai bázist - videó

A libanoni határon fekvő Metulában találat ért egy izraeli katonai bázist. Az izraeli hadsereg szóvivője azt mondta, tankokkal támadják azt a területet, ahonnan a rakétatámadás történt. (The Guardian)

13:28
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Elrabolt francia nőről közölt felvételt a Hamász - videó

A Hamász közzétett egy videót Mia Schemről, a 21 éves francia-izraeli nőről, akit az október 7-i, Izrael elleni támadás során ejtettek túszul.

A felvételen Schem, akinek sérült karját valaki ellátja, azt kéri, hogy minél hamarabb adják vissza a családjának.

A család képviselője, amely a múlt héten Emmanuel Macron francia elnökhöz fordult, hogy segítsen kiszabadítani eltűnt hozzátartozójukat, megerősítette a Reutersnek a nő személyazonosságát.

13:59
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Jordán király: Valós a veszély, hogy a háború kiterjed

Jordánia, amely Ciszjordániával és Izraellel határos és nagyszámú palesztin lakossággal rendelkezik, aggodalommal figyeli a jelenlegi konfliktust – írta a BBC.

Az egész régió a szakadék szélén áll, a háború kiterjesztésének veszélye valós - mondta II. Abdullah jordániai király, aki jelenleg Berlinben Olaf Scholz kancellárral folytat megbeszéléseket. 

A találkozón egyúttal óva intett attól, hogy a palesztin menekülteket Egyiptomba vagy Jordániába tolják. "Ez egy vörös vonal, mert úgy gondolom, hogy ez a terve bizonyos... szokásos gyanúsítottaknak, hogy megpróbáljanak de facto problémákat teremteni a helyszínen – mondta II. Abdullah.

14:17
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Csúcstalálkozó lesz Egyiptomban a háborúról

Törökország tárgyalásokat folytat a Hamász palesztin fegyveres csoporttal a túszul ejtett külföldiek, civilek és gyermekek szabadon bocsátásáról - közölte kedden Hakan Fidan török külügyminiszter. A Reuters jelentése szerint egy külügyminisztériumi forrás közölte, hogy hétfőn Fidan beszélt Iszmail Haníje Hamász-vezetővel, hogy megvitassák a kérdést.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy Egyiptom ad otthont szombaton az izraeli-palesztin konfliktust megvitató csúcstalálkozónak

14:33
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg videókat mutatott be a Hamász támadásáról

Az izraeli hadsereg olyan fényképeket és videókat mutatott be külföldi újságíróknak hétfőn, amelyek bemutatják, hogy a Hamász iszlamista terrorszervezet milyen kíméletlenséggel ölt meg több száz civilt és milyen akadálytalanul tudtak mozogni október 7-én indított támadásukban Izrael déli részén.

A megrázó felvételeken több civil holttestet is bemutatnak."Ez nem egyszerűen egy Izrael ellen indított háború, ez az emberiesség elleni háború" - jelentette ki Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője a tájékoztatón, hozzátéve, hogy a Hamász a Gázai övezet polgári lakosságát pajzsként használja azzal a céllal, hogy a közvéleményt a maga oldalára állítsa.
Az izraeli hadsereg által bemutatott új felvételek közül néhányat maguk a Hamász harcosai rögzítettek és tettek közzé a közösségi médiában, másokat menekülő izraeli civilek vagy a helyszínre érkező mentők rögzítettek.

15:02
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Áram és víz is Gázában, nincs humanitárius válság

Egy izraeli katonai szóvivő tagadta, hogy humanitárius válság lenne Gázában -írta a BBC. Az október 7-i halálos Hamász-támadások óta Izrael blokkolja a Gázai övezetbe irányuló, határokon átnyúló áram-, üzemanyag- és vízszállításokat, valamint légicsapásokat hajt végre.

Ma reggel az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynöksége arra figyelmeztetett, hogy betegségek terjedhetnek el az övezetben, mivel Gáza nagy részén nincs folyóvíz.

A BBC Newsnightnak adott interjújában Richard Hecht alezredes azonban kitartott amellett, hogy Gázában van áram és víz.

16:37
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Hollandia 10 millió euró humanitárius segélyt nyújt Gázának

A holland kormány további 10 millió eurót (mintegy négymilliárd forint) ad a gázai lakosok humanitárius megsegítésére - jelentette be Liesje Schreinemacher holland külkereskedelmi és fejlesztési együttműködésért felelős miniszter kedden.

Az NL Times című angol nyelvű holland napilap beszámolója szerint a támogatást többek között az ENSZ-en és a Vörös Félhold nevű segélyszervezeten keresztül juttatja el Hollandia.
Schreinemacher a holland nemzetbiztonsági tanács keddi ülése után közölte, hogy a kormány "rendkívül aggódik", mivel a nemzetközi segélyszervezetek humanitárius katasztrófára figyelmeztetnek Gázában. Hollandia a támogatást gyógyszerre, élelmiszerre és ivóvízre szánja - mondta.

18:02
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Meghalt a Hamász magas rangú parancsnoka

Izraeli légitámadásban meghalt a Hamász magas rangú parancsnoka, Ayman Nofal a Gázai övezetben - közölte a terrorcsoport katonai szárnya.

A Hamász fegyveres szárnya a Telegram alkalmazáson jelentette be, hogy "Ayman Nofal 'Abu Ahmed', az Általános Katonai Tanács tagja és a Központi Brigád parancsnoka meghalt" a Gázai övezet központjában lévő al-Bureij tábor elleni támadásban - írja az Aljazeera.

18:37
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Két rakétát lőttek ki Libanonból Izraelre

Az izraeli hadsereg szerint két rakétát lőttek ki Libanonból Észak-Izraelre, ezért légiriadó volt Kiryat Shmona településen.

A hadsereg szerint az egyik rakétát a Vaskupola légvédelmi rendszer elfogta, míg a második egy nyílt mezőn landolt, és nem okozott kárt - írja a The Times of Izrael.

19:09
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Összecsapások Izrael és a Hezbollah között

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy két tartalékos katona megsebesült egy Libanonból indított páncéltörő-rakéta támadásban, amely a mai nap folyamán érte Metula városát.

A támadásért a Hezbollah terrorcsoport vállalta a felelősséget.

Egy izraeli civil szintén könnyebben megsérült a támadásban - írja a Times of Izrael.

19:39
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Izraeli hadsereg szóvivője: Izrael nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik

Az izraeli hadsereg nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik, "mindenki szárazföldi offenzíváról beszél, de más is megtörténhet" - közölte kedden újságírókkal Richard Hecht, az izraeli hadsereg szóvivője a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet elleni háborúval kapcsolatban.

Izrael a gázai szárazföldi bevonuláson kívül más lehetőségeket is mérlegel a háború következő szakaszaiban - közölte Hecht részletek elárulása nélkül.

A katonai szakértők szerint a sűrűn lakott Gázai övezetben a szárazföldi offenzíva súlyos harcokat és jelentős veszteségeket okozna mindkét oldalon.

20:05
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Rakétabecsapódások Szderótban

Az izraeli hatóságok közlése szerint az elmúlt órákban négy rakéta csapódott be a Gázai övezethez közeli Szderót városába.

A becsapódások jelentős károkat okoztak lakóházakban, de sérültekről nem érkezett jelentés.

Szderót lakóinak többségét evakuálták a Hamász október 7-i támadása óta eltelt napokban - írja a The Times of Izrael.

20:39
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Tovább emelkedett a francia áldozatok száma

Legkevesebb 21 francia állampolgár halt meg a Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni támadásában, és további 11 eltűnt, közülük többen nagy valószínűséggel a Hamász túszai - közölte kedden a francia külügyminisztérium.

"Ez történt azzal a honfitársunkkal is, aki szerepel a Hamász videóján - közölte a diplomáciai tárca, hozzátéve, hogy ezen aljas műve miatt is elítéli a szervezetet.

A Hamász hétfő este közzétett egy videót az egyik francia-izraeli túszról, Mia Shemről. Ez az első ilyen felvételük, amelyet nyilvánosságra hoztak. Egy fiatal nő látható rajta, karján bekötött sebbel.

"Huszonegy éves vagyok, és Shohamból jöttem" - mondja a nő a csaknem egyperces felvételen. Hozzátette, hogy egy Gázai övezeti kórházban van, ahol ellátják. "Hozzatok ki innen, amilyen gyorsan csak lehet!" - kérte.

21:14
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Jordániai, amerikai, egyiptomi és palesztin csúcstalálkozót tartanak Ammánban

Jordániai, amerikai, egyiptomi és palesztin vezetők csúcstalálkozót tartanak szerdán Ammánban a gázai háború regionális veszélyeinek megvitatására - jelentette a jordániai állami hírügynökség.

A megbeszélések középpontjában várhatóan a háború megállítása és a közel-keleti békefolyamat újjáélesztésének lehetséges politikai eszközei állnak majd.

II. Abdalláh jordániai király külön háromoldalú csúcstalálkozót tart Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel.

21:55
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Az izraeli légierő Hezbollah célpontokat támad

Az izraeli légierő szerint a Hezbollah állásait támadják Libanonban, további részleteket nem közöltek.

A bejelentés azután történt, hogy a Hezbollah a mai nap folyamán közölte, hogy négy harcosát megölték Dél-Libanonban. Az izraeli hadsereg szerint a négy Hezbollah-harcost egy határátlépési kísérlet során ölték meg.

Az izraeli légierő azt is közölte, hogy a nap folyamán korábban lelőtt egy pilóta nélküli légi járművet, amely "Libanon felől közelítette meg az izraeli légteret" - írja az Aljazeera.

22:33
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Török külügyminiszter: Csúcstalálkozó lesz szombaton Egyiptomban

A gázai konfliktus rendezését célzó állam-, illetve kormányfői csúcstalálkozót tartanak szombaton Egyiptomban - jelentette be kedden Bejrútban libanoni kollégájával közös sajtótájékoztatóján Hakan Fidan török külügyminiszter. A résztvevők listáját azonban nem közölte.

"Sok ország" fordult azzal a kéréssel Ankarához, hogy segítsen elérni a Hamász által fogva tartott állampolgárai elengedését - tette hozzá Fidan.

A török diplomácia vezetője elárulta, hogy tárgyalásokat folytatnak a Hamász politikai szárnyával a túszul ejtett külföldiek, civilek, illetve gyerekek elengedéséről.

23:25
október 17, 2023
Vágólapra másolva!

Németország elkötelezett Izrael biztonsága mellett

Németország elkötelezett Izrael biztonsága és léte mellett - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár keddi tel-avivi látogatásán, amelyet szolidaritásból tett a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael ellen indított támadása miatt.

Scholzot Izraelben először Eli Kohen külügyminiszter köszöntötte a Ben Gurion-repülőtéren, megköszönte Scholz látogatását és szolidaritását Izraellel.

Később a német kancellár megbeszélést folytatott Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel, és ennek végén közös nyilatkozatot adtak az újságíróknak.

Scholz kijelentette, hogy hazája - a holokauszt miatti felelőssége miatt is - mindig a zsidó állam mellett fog állni.

06:49
október 18, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!