Az izraeli hadsereg megölte a Hamász-parancsnokot, háromnapos szünetről tárgyalnak

Események

conflict Horizontal Gáza Hamász
A Hamász Médiairoda által 2023. november 8-án közzétett videóból készült kép azt mutatja be, hogy az al-Kasszam Brigádok harcosai és az izraeli szárazföldi erők összecsaptak Gáza város északi és déli tengelyében
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az izraeli háború 34. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül40 bejegyzés
05:45
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

05:55
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael csapást mér a Hezbollah egyik libanoni állására

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közzétett egy videót, amelyben egy szerintük a Hezbollah fegyveresei által használt bázist találtak el a libanoni Kafr Kila és Khiam városok közelében lévő mezőgazdasági területen.

A libanoni polgári védelem szerint az izraeli csapások leromboltak egy műtrágyatároló épületet Khiam közelében.

Az IDF azt is állította, hogy kedden a Hezbollah különböző állásait célozta meg, és két IDF-katona megsérült szerda reggel, amikor az izraeli határ menti Dovev város közelében tűzpárbajba kerültek.

05:59
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Az amerikai erők csapást mértek egy szíriai fegyverraktárra

A Pentagon szerint az amerikai erők önvédelmi csapást mértek egy kelet-szíriai fegyverraktárra. Lloyd Austin védelmi miniszter azt mondta, hogy két F-15-ös vadászgép mérte a csapást a létesítmény ellen, amelyet az iráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) és kapcsolt csoportjai használtak. Azt mondta, hogy a csapás válasz volt az IRGC Quds Force leányvállalatai által Irakban és Szíriában végrehajtott amerikai személyzet elleni támadásokra.

"Az elnöknek nincs nagyobb prioritása, mint az amerikai személyzet biztonsága, és a mai lépést annak egyértelművé tételére irányította, hogy az Egyesült Államok meg fogja védeni magát, személyzetét és érdekeit" - mondta Austin.

"Az Egyesült Államok teljes mértékben készen áll arra, hogy további szükséges intézkedéseket tegyen embereink és létesítményeink védelme érdekében. Felszólítunk minden eszkaláció ellen. Az amerikaiak továbbra is az Iszlám Állam elleni missziókat hajtanak végre Irakban és Szíriában."

06:24
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Lemaradt a listáról - Egy brit orvos kénytelen visszamenni Gázába

Egy brit orvos azt mondta, hogy "halálos ítéletet" mértek ki rá, miután Egyiptomból vissza kellett térnie Gázába. Dr. Ahmed Sabra azzal vádolta a brit kormányt, hogy nem tesz semmit a segítségére, miután egyiptomi tisztviselők közölték vele, hogy a nevét nem vették fel a Gázát a rafahi átkelőn keresztül elhagyó, engedélyezett külföldi állampolgárok listájára.

A palesztin határőrök megengedték a doktornak, hogy feleségével és három gyermekével együtt használja az átkelőhelyet, mert az ő nevük is szerepel a listán. Elmondása szerint három napot töltött az átkelő egyiptomi oldalán, és várta, hogy neve felkerüljön a listára, mielőtt visszaszállították egy Gázába tartó buszra.

06:42
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Még mindig több száz amerikai tartózkodik Gázában

Az elmúlt 24 órában több mint 80 humanitárius teherautó lépett be Gázába, és 600 amerikainak kell még kijutnia a palesztin enklávéból – közölte a Fehér Ház.

John Kirby nemzetbiztonsági szóvivő azt mondta: "Tudjuk, hogy eddig körülbelül 400-an jutottak ki, ami azt jelenti, hogy körülbelül 500-600 ember lehet hátra, ha a családtagokat is számoljuk."

06:57
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

WHO: Növekszik a betegségek kockázata Gázában

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztetett, hogy megugrott a Gázán keresztül gyorsan terjedő fertőző betegségek kockázata. Az üzemanyag hiánya miatt leálltak a sótalanító üzemek, jelentősen növelve a bakteriális fertőzések, például a hasmenés esélyét.

Lényegében megszűnt a hulladékgyűjtést is, környezetet teremtve a betegségeket hordozó és terjesztő rovarok és rágcsálók széles körű elszaporodásához.

"A helyzet különösen aggasztó a lakóhelyüket elhagyni kényszerült csaknem 1,5 millió ember számára, főleg, ha túlzsúfolt menedékhelyeken élnek, és rosszul férnek hozzá a higiéniai létesítményekhez és a biztonságos vízhez, ami növeli a fertőző betegségek terjedésének kockázatát."

A szervezet szerint az egyre fogyatkozó tisztítószerek "szinte lehetetlenné teszik az alapvető fertőzésmegelőzés fenntartását" az egészségügyi intézményekben. A betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek hiánya tovább növeli a kockázatot.

07:24
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Szerdán 50 ezren hagyták el Gáza városát

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint szerdán 50 ezer palesztin menekült el Gáza városból, mivel csapatai több órára ismét biztonságos átjárót nyitottak az észak-déli irányú főúton.

Kedden Izrael azt közölte, hogy körülvette Gáza városát, és kettévágta azt – később pedig azt közölte, hogy a Hamász „elvesztette az irányítást" Gáza északi részén.

07:44
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Háromnapos szünetről tárgyalnak

Megbeszélések zajlanak 12 túsz – köztük hat amerikai – lehetséges szabadon bocsátásáról, cserébe háromnapos humanitárius szünetet tartanának a harcokban – mondta egy forrás a BBC-nek, hozzátéve, hogy a nézeteltérés továbbra is fennáll a szünet hosszát és az északi helyzetet illetően.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azonban visszautasította a "hamis pletykákat", és kijelentette, hogy nem lesz tűzszünet "túszaink kiszabadítása nélkül".

07:59
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Párizsi konferencia Gáza ügyében

Nyugati és arab nemzetek, az ENSZ és a nem kormányzati szervezetek tisztviselői ma Párizsban gyűlnek össze egy konferencián, amely arról szól, hogyan nyújtsanak segítséget a civileknek a Gázai övezetben az izraeli Hamász elleni háború során, beleértve a humanitárius tengeri folyosó létrehozására vonatkozó javaslatokat is.

Emmanuel Macron francia elnök, aki „humanitárius szünetet" szorgalmaz a háborúban, azt akarja, hogy a konferencia foglalkozzon Gáza növekvő szükségleteivel, beleértve az élelmiszert, vizet, egészségügyi ellátást, áramot és üzemanyagot.

Több mint 50 nemzet részvételét várják, köztük több európai országot, az Egyesült Államokat és olyan regionális hatalmakat, mint Jordánia, Egyiptom és az Öböl-menti országok – közölte a francia elnökség. A rendezvényen részt vesz Mohammad Shtayyeh palesztin miniszterelnök is, de Izrael nem képviselteti magát.

08:31
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Elért egy segélyszállítmány az Al-Sifa kórházba

Az ENSZ és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közös erőfeszítésében egy sürgősségi orvosi ellátást és gyógyszert szállító konvoj elérte a gázai Al-Sifa kórházat. Ez a második létfontosságú segélyszállítmány a kórházba a Hamász és Izrael közötti konfliktus eszkalálódása óta.

Az Al-Sifa egészségügyi állapota katasztrofális

- tette hozzá a WHO.

08:58
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Órákig kell sorban állni a wc-khez

Gázában működő jótékonysági szervezetek szerint a kiéhezett, elcsigázott emberek képesek betörni a bezárt boltokba, hogy hozzáférjenek az ott esetleg még található élelmiszerekhez.

Elemezők szerint a polgári rend napokon belül összeomlik, tekintettel a palesztin rendőrség hiányára.

Nők és gyerekek százai alszanak a kórházak közelében az utcán.

Nem jutnak élelemhez, nem jutnak vízhez, nem jutnak WC-hez. Három-négy órát kell várniuk a kórházi vécék használatára.

09:41
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

19-en haltak meg a dzsabaliai menekülttáborra mért izraeli légicsapásban

Legalább 19 ember meghalt szerdán egy izraeli légicsapásban, amelyet egy kórház közelében lévő házra mértek szerdán a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabalia menekülttáborban.

Egy héten belül ez a harmadik támadás a gázai menekülttábor ellen.

Az izraeli légicsapások október 31-én és november 1-jén Dzsabália egyes részeit pusztították el, a Hamász vezette egészségügyi minisztérium szerint legalább 195 civil életét követelték.

Az izraeli légicsapások október 31-én és november 1-jén Dzsabália egyes részeit pusztították el. Forrás: AFP/Aris Messinis
10:37
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Emmanuel Macron francia elnök konferenciát tart a Gázának szánt humanitárius segélyekről

Minden kormánynak érdeke, hogy javuljon a humanitárius helyzet Gázában, beleértve Izraelt is

- mondta Macron egyik segítője a találkozót megelőzően újságíróknak.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta, hogy nem szállítanak üzemanyagot Gázába, és nem lesz tűzszünet a Hamásszal, amíg a túszokat ki nem szabadítják.

Macron kedden beszélt Netanjahuval, és a páros a mai segélykonferencia végeztével ismét beszélni fog egymással - közölte az Elysée-palota.

10:53
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

A gázai halálesetek azt mutatják, hogy valami "nem stimmel" az izraeli taktikával

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár szerdán azt mondta, hogy a Gázai övezetben megölt civilek száma azt mutatja, hogy valami "egyértelműen rossz" van a Hamász palesztin fegyveresek elleni izraeli katonai műveletekben.

11:20
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Szóltak a szirénák

Rakétaszirénák szólaltak meg a gázai határon lévő izraeli településeken. A településeket a háború kezdete óta nagyrészt kiürítették, és az izraeli hadsereg zárt katonai övezetet hozott létre.

11:41
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Indonézia a konfliktus abbahagyására szólít fel

Joko Widodo indonéz elnök csütörtökön közölte, hogy hétfői találkozójukon közölni fogja Joe Biden elnökkel, hogy a közel-keleti konfliktusnak véget kell vetni.

Jokowi, ahogy az indonéz vezetőt a köznyelvben ismerik, pénteken Rijádba repül a háborúról szóló nemzetközi csúcstalálkozóra.

12:08
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg megölte a Hamász-parancsnokot

Egy izraeli harci repülőgép csapást mért és megölte a Hamász páncéltörő műveletekért felelős vezetőjét, Ibrahim Abu-Ma'asivot. A hadsereg közleménye szerint számos páncéltörő rakétakilövést irányított civilek és katonák ellen - írja a Haaretz.

Emellett az izraeli haditengerészet erői olyan páncéltörő állásokat támadtak, ahol az izraeli erők felé irányuló rakétakilövéseket azonosítottak.

12:28
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Szólnak a szirénák délen

Rakétaszirénák szóltak a dél-izraeli Aszód városában.

12:45
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Két izraelit lőttek le Ciszjordániában

Két izraelit lőttek le csütörtökre virradó éjszaka, és közepesen megsebesítettek, miközben Ciszjordánia északi részén autóztak - jelentette az Associated Press izraeli médiára hivatkozva. Az autó hátsó ülésén ülő csecsemő sértetlen maradt - áll a jelentésekben.

13:38
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Három nap alatt nyolc gázai kórházat bombáztak le

Nyolc kórházat bombáztak az izraeli erők az elmúlt három napban, október 7. óta pedig 18 kórház nem működik - közölte a gázai kormány médiahivatala.

13:51
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Hatan meghaltak Gáza déli részén

Hat ember meghalt egy lakóépületre mért izraeli légicsapásban a Gázai övezet déli részén fekvő Khan Júniszban - jelentette az Al-Dzsazíra a palesztin Wafa hírügynökségre hivatkozva.

14:18
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Folytatódik a letartóztatási hullám Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg közölte, hogy kilenc embert tartóztatott le a megszállt Ciszjordániában, miközben fegyvereket foglalt le a dzsenini menekülttáborban, Ya'bad faluban és Betlehemben - tájékoztat az Al-Dzsazíra.

Az izraeli hatóságok két olyan harcos házának lerombolását is elrendelték, akiket azzal vádolnak, hogy augusztusban és júniusban halálos támadásokat hajtottak végre - tették hozzá.

A letartóztatások legújabb hullámával a hadsereg szerint több mint 1430-ra emelkedett a megszállt területeken őrizetbe vett személyek száma.

14:44
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Bevettek egy fontos erődítményt

Az Izraeli Védelmi Erők szerint a Nahal gyalogos dandár csapatai 10 órás harcok után elfoglalták a Hamász egyik erődjét, a 17-es előőrsöt a nyugati Dzsabalíjában - írja The Times of Israel.

A hadsereg szerint a katonák a Hamász és az Iszlám Dzsihád ellen harcoltak az erődítményben, akik "a föld felett és egy földalatti útvonalon is tartózkodtak a területen". A hadsereg szerint a harcok során több tucatnyi terrorista ügynököt öltek meg.

Atájékoztatás szerint a csapatok számos fegyvert találtak, és alagútaknákat tártak fel, köztük egy óvoda mellett találhatót, amely egy "kiterjedt földalatti útvonalhoz" vezetett.

15:05
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok iráni célpontokat támadott Szíriában

A The Guardian beszámolója szerint az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint az Irán által támogatott csoportok kilenc tagja halt meg a támadásban. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter közlése szerint két F-15-ös vadászgép csapott le válaszul a térségben lévő amerikai erők elleni közelmúltbeli támadásokra.

15:24
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

8-ra emelkedett a Dzsenínben megölt palesztinok száma

A palesztin egészségügyi minisztérium közölte, hogy 8-ra emelkedett a Dzsenínben az IDF tüzében meghalt palesztinok száma. Emellett további 14 palesztin megsebesült az incidensben - tájékoztat az izraeli média.

15:52
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

James Cleverly külügyminiszterekkel találkozik Szaúd-Arábiában

James Cleverly brit külügyminiszter elhagyta Japánt, hogy a G7-ek tokiói külügyminiszteri találkozója után Szaúd-Arábiába utazzon - közölte csütörtökön közleményben a brit külügyi, nemzetközösségi és fejlesztési hivatal, írja a The Guardian.

Cleverly találkozik a közel-keleti országok külügyminisztereivel, akik Szaúd-Arábiában gyűlnek össze az Arab Liga szombati, Gázával kapcsolatos rendkívüli ülése előtt.

16:16
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Szólnak a rakéták több helyen is

Az izraeli média jelentése szerint szólnak a szirénák a gázai és a libanoni határ mentén.

16:35
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

A Moszad és a CIA vezetői Katar miniszterelnökével találkoznak Dohában

Háromoldalú találkozót tartottak csütörtökön Dohában a CIA és a Moszad vezetői, valamint a katari miniszterelnök, hogy megvitassák a túszok szabadon bocsátásáról és a gázai támadás szüneteltetéséről szóló megállapodás paramétereit - mondta a Reutersnek egy, a találkozóról tájékoztatott forrás.

17:01
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Az izraeli erők fegyvergyártó létesítményt fedeztek fel

Az izraeli erők a Hamász fegyver- és dróngyártásra szánt létesítményét fedezték fel egy lakóépületben a Gázai övezet északi részén, a Sheikh Radwan negyedben - írja az izraeli média. Az izraeli erők közölték, hogy robbanószerkezeteket, robbanóanyagokat és a Hamász hírszerzési eszközeit találták a helyszínen, amely egy olyan épületben található, amelyben civil lakosok élnek.

17:25
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Eddig 845 meggyilkolt civilt azonosítottak

Az izraeli rendőrség közölte, hogy a háborúban megölt 845 civilt (a katonákat nem számítva) azonosított eddig a Shura katonai támaszponton működő azonosítási központ.

17:55
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

A CIA igazgatója tárgyalásokat folytat a foglyokról

William Burns, a CIA igazgatója az elmúlt napokban a Közel-Keleten utazott - jelenti a katari média.

Először Izraelben, majd Egyiptomban, most pedig Katarban járt, amely ország kulcsszerepet játszott a Gázában fogva tartott foglyok szabadon bocsátásáról folytatott tárgyalásokban.

Úgy tűnik, hogy a tárgyalások középpontjában az az elképzelés áll, hogy 10-15 fogoly szabadon bocsátásáért cserébe háromnapos szünetet rendelnek el a támadásokban - írják.

18:22
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Jens Stoltenberg: A NATO támogatja a "humanitárius szünetet" Gázában

A NATO tagállamai támogatják a "humanitárius szünetet" Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet között annak érdekében, hogy a segélyszállítmányok bejussanak az övezetbe - jelentette ki csütörtökön Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

"Tiszteletben kell tartani a nemzetközi jogot, a civileknek pedig védelmet kell nyújtani" - közölte újságírókkal Stoltenberg Berlinben, nem sokkal Olaf Scholz német kancellárral tartandó egyeztetése előtt.

A főtitkár emellett figyelmeztetett arra is, nem szabad, hogy a gázai háború regionális konfliktussá szélesedjen: "Iránnak és a Hezbollahnak ki kell maradni a harcokból" - szögezte le.

18:55
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Tűzszünetet sürgetett és további segélyeket ígért a francia elnök egy Gázáról szóló segélykonferencián

A civilek védelmére szólította fel csütörtökön a francia elnök Izraelt Párizsban, egy Gázával kapcsolatos segélykonferencia megnyitóján, valamint mielőbbi tűzszünetet sürgetett és további segélyeket jelentett be.

"A terrorizmus elleni harcot sosem lehet szabályok nélkül vívni. Izrael tudja ezt. Az ilyen harcban rejlő csapda mindenki számára ugyanaz: ha feladjuk saját elveinket és teret engedünk az erőszakcselekményeknek" - fogalmazott Emmanuel Macron, kiemelve: minden emberi élet egyformán fontos.

"A civileket meg kell védeni, ez teljesen alapvető. Erről nem lehet tárgyalni sem" - tette hozzá.

Franciaország emellett idén 100 millió euróra (37,8 milliárd forint) növeli a Gázai övezetbe és Ciszjordániába szánt segélyek összegét, melyből 20 milliót (7,5 milliárd forint) már korábban bejelentettek - közölte.

19:27
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Folytatódnak a harcok a libanoni-izraeli határon

Az izraeli hadsereg közlése szerint Hezbollah állásokat támadtak Libanonban, miután a terrorcsoport tagjai aknavetőkkel lőttek Izrael felé.

Az izraeli hadsereg tüzérséggel és tankokból is tüzet nyitott válaszul.

A Hezbollah vezetőinek közlése szerint a támadásokkal az a céljuk, hogy az izraeli erőforrásokat elvonják a Gázai övezetből - írja az Aljazeera.

19:53
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország 100 ezer euróval támogatja a gázai menekülteket

Magyarország 100 ezer eurós adománnyal járul hozzá a Gázából menekülő civilek humanitárius ellátásához - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán csütörtök délután.

Azbej Tristan közölte: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízásából képviselte a magyar kormányt az Emmanuel Macron francia köztársasági elnök által a gázai civil lakosság humanitárius megsegítésére összehívott párizsi fórumon.

20:38
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Washington megfelelő lépésnek tartja a humanitárius szünetről szóló izraeli döntést

Az Egyesült Államok a jó irányba tett, megfelelő lépésnek tartja az izraeli bejelentést a napi "humanitárius szünetekről" - közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője csütörtökön.

John Kirby egy online sajtóértekezleten azt mondta, hogy az Egyesült Államok aktívan egyeztet Izraellel a további humanitárius kérdésekről, és ebben a harcokban vállalt napi 4 órás szünetek előrelépést jelentenek.

Hozzátette ugyanakkor, hogy az Egyesült Államok ebben a pillanatban tűzszünetet nem támogat, mert az jelenleg legitimálná a Hamász október 7-én elkövetett terrortámadását.

21:22
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Dzsihád hajlandó elengedni két izraeli túszt humanitárius okból

Az Iszlám Dzsihád hajlandó elengedni két izraeli túszt, akit a Gázai övezetben tart fogva - közölte Abu Hamza, a palesztin szélsőséges szervezet katonai ágának szóvivője.

Egy idős nőt és egy fiút engednének el humanitárius és egészségügyi okból, mert nem tudják számukra biztosítani a szükséges gyógyszereket.

A szélsőségesek egy videofelvételt is közzétettek róluk. A felvételen a kerekesszében ülő idős nő elmondta: reméli, hogy már a jövő héten láthatja gyerekeit.

Hamza hozzátette, hogy csak bizonyos feltételek teljesülése esetén tudják elengedni a túszokat, bár erre vonatkozóan nem említett részleteket. Izrael egyelőre nem reagált a bejelentésre.

21:45
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Moszkva megdöbbenését fejezte ki az oroszok evakuálásának lassúsága miatt

Megdöbbenését fejezte ki csütörtökön az orosz diplomáciai tárca a Gázai övezetben rekedt orosz állampolgárok Egyiptomon keresztül történő evakuálásának lassúsága miatt, miután Izrael moszkvai nagykövete közölte, hogy a művelet két hétbe is beletelhet.

"Megdöbbentünk tegnap (szerdán), amikor meghallottuk Izrael moszkvai nagykövetének a kijelentését, aki szerint az orosz (kimenekítési) listák egyeztetése két hétig is eltarthat" - jelentette ki Marija Zaharova, a külügyminisztérium szóvivője heti sajtótájékoztatóján.

Alekszander Ben-Zvi, Izrael Moszkvában akkreditált nagykövete szerdán úgy nyilatkozott a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek, hogy Egyiptom úgy döntött: csak napi 600 embert enged át a rafahi határátkelőn, így az oroszok evakuálása két hétbe is beletelhet. A nagykövet szerint összesen mintegy 7000 ember várja, hogy kimenekítsék a Gázai övezetből.

22:20
november 09, 2023
Vágólapra másolva!

Naponta négyórás taktikai szünet lesz a harcokban

Nem tűzszünet, hanem "naponta négyórás taktikai szünet" lesz a Gázai övezet északi részén a Hamász palesztin iszlamista szervezet elleni harcban - közölte az izraeli hadsereg szóvivője csütörtökön.

Daniel Hagari hangsúlyozta, hogy nem valódi tűzszünetről, hanem csak helyi taktikai szünetekről született megállapodás.

A hadsereg ismét felszólította az északi településeken élő civileket arra, hogy használják fel ezeket a négyórás szüneteket a déli részbe való menekülésre a kijelölt humanitárius folyosókon.

A szóvivő szerint erőik három irányból lassan, de biztosan haladnak előre Gáza város közepe felé, egyre szorosabbra vonják a gyűrűt a Hamász fegyveresei körül.

05:42
november 10, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről